fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Resident Evil: The Mercenaries 3D

 • Om du tillhör kategorin som, när du upptäcker ett vanebildande koncept, inte kan sluta spela utan nöter och nöter tills din poäng överträffar kompisens så är det här spelet för dig!

  Du som har spelat Resident Evil 4 eller Resident Evil 5 vet förmodligen redan vad det här är för typ av spel, men du som inte satt tänderna i dessa titlar än ska veta att det här inte är ett nytt äventyr. Du ska inte gå runt och samla föremål eller avancera i storyn. Greppa istället hagelbrakaren och skjut så många fiender du hinner inner tiden rinner ut! Låter det för simpelt? Skulle inte tro det...

  Poängen med spelkonceptet är att du hela tiden vill och ska bli bättre på spelet. Resident Evil: The Mercenaries 3D är inget spel som du tittar dig igenom för att sedan sälja det när du sett allt som spelet har att erbjuda. Du kommer vilja spela igenom uppdragen om och om igen! Ju mer du spelar, desto mer lär du dig hur du skaffar högre poäng och når bättre resultat. Det är ingen slump av spelsättet återvände i Resident Evil 5 eller att Capcom satsar ett helt nytt spel på det. The Mercenaries har blivit väldigt populärt eftersom den grundläggande spelidén är så pass bra.

  Konceptet i detalj

  Du startar på en slumpmässig plats på varje bana och har sedan en viss tid på dig att samla så många poäng som möjligt. Poängen fixas genom att skjuta fiender på löpande band, men det är inte så simpelt som att bara planlöst springa omkring och skjuta tills tiden tar slut. Kombomätaren spelar en viktig roll och hålls vid liv så länge du skjuter fiender. Det betyder att om du tar för lång tid på dig mellan avrättningarna så kommer kombon att försvinna och dina poäng blir lidande direkt. En skicklig spelare håller kombon vid liv tills tiden tar slut.

  En annan mycket viktig detalj är tiden. Den tickar obönhörligt men går att fylla på genom vissa föremål som finns utspridda på banorna. Här tillkommer det en del strategi - är det värt att springa bort och hämta mer tid eller måste du säkra kombomätaren? Kan du rentav locka bort fienderna mot föremålet som ger mer tid? Den ständigt närvarande tidspressen och det lika ständigt närvarande dödshotet gör att besluten måste tas snabbt.

  Skill Slots

  För dig som vill anpassa spelet in i minsta detalj finns det 30 olika skills att välja mellan. Du kanske är en sådan som helst går in i närkamp? Eller föredrar du att kruta på med full styrka och ladda om snabbt? Oavsett spelstil kommer du att hitta något som passar dig! Du får använda 3 av 30 skills åt gången, så välj klokt!


Resident Evil: The Mercenaries 3D

Lanseringsdatum: 01 juli 2011
System: Nintendo 3DS
Genre: Action, Shooter
Spelare: 1-2 (lokalt) | 2 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Åldersmärkning:
Utgivare: Capcom
Utvecklare: Capcom
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Local Play

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.