fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Steel Diver

 • Att hålla en ubåt vid liv är inte någon enkel uppgift, särskilt inte när torpederna viner runt hullet i 3D! Låt din Nintendo 3DS bli periskopet och utnyttja både 3D-skärmen och gyron till max!

  I det här spelet fungerar verkligen symbiosen klockrent mellan pekskärmen och den övre 3D-skärmen på Nintendo 3DS. Spakar, reglage, och andra kontroller sköts effektivt på pekskärmen medan all action utspelar sig där uppe (fast det egentligen är "där nere" med tanke på miljön i spelet!). Det gäller att ha nerver av stål och kunna fatta avgörande beslut väldigt snabbt för att inte ubåten ska sjunka till havsbotten! Det finns nämligen fientliga ubåtar och deras torpeder sänker lätt ett alltför gott självförtroende...

  Det finns flera olika typer av ubåtar att välja mellan, alla fungerar i grund och botten på samma sätt men de har olika funktioner och kontrollkänslan varierar.

  Lär dig kontrollera din Steel Diver

  Om du ska lära dig att få din ubåt (Steel Diver) på rätt köl gäller det att bemästra alla knappar, spakar och reglage som finns på pekskärmen. Till att börja med finns en stor "karta" som visar geografin i närområdet så att du kan planera din resa. Får du torpeder efter dig gäller det att släppa ut luft för att förvirra dem, men tänk på att luft är en bristvara nere på havets botten! Du måste upp ända till ytan för att fylla på igen, så slösa inte!

  Två reglage och en ratt tar hand om styrningen av din Steel Diver. Det vågräta reglaget reglerar hastighet, det lodräta tar hand om dykningen och ratten används för att ändra vinkel på ubåten. Alla tre måste givetvis hanteras med största varsamhet för att du inte ska braka in i en bergvägg eller göra bort dig på annat sätt! En ubåt väger över 1000 ton vilket gör att den knappast vänder på fläcken. Kom ihåg att planera var du ska åka, för börjar du panikdra i reglagen för sent kan du hälsa hem, då kommer du inte att hinna. Steel Diver kräver träning!

  Vad skulle en ubåt vara utan torpeder? Det är bara att klicka på torpedikonerna för att fyra av (och du kan skjuta hur många du vill) men tänk på att det är en kritisk väntetid innan du kan dra iväg en till. Skulle du själv bli träffad av fientlig eld gäller det att hålla huvudet kallt. Steel Diver har en skademätare och sjunker den till noll sjunker din ubåt till botten... utan returbiljett! Stig upp till ytan när du behöver reparera din Steel Diver.

  Periskopet

  Har du spelat "sänka skepp"? Nintendo 3DS fungerar som ett periskop och det betyder att om du vrider dig åt höger kommer spelskärmen att följa efter! Dina egna rörelser styr alltså vart du tittar (det går att använda reglage på pekskärmen också om du inte har en kontorsstol tillgänglig). Du har en radar till ditt förfogande så att du ser var fienden befinner sig, och när du har målet i sikte är det bara att ge eld! Precis som när du ligger och lurar på havsbottnen kan du i periskopläge skicka iväg hur många torpeder du vill, men varning för dröjsmålet emellan! Känner du dig hotad kan du alltid dyka ned i det blå...

  Missions

  Det här är huvuduppdragen som du ska klara av, helst så snabbt som möjligt! Du får en så kallad spöktid som visar ditt bästa resultat, men är du en core gamer ska du förstås utmana spelutvecklarnas spöktider! Slår du dessa belönas du med medalj! För varje uppdrag som slutar lyckligt får du tillgång till en nivå av Periscope Strike där det bara gäller att skjuta ned så många fiendeskepp som möjligt.

  Steel Commander

  Om du tröttnar på all action är det bara att luta dig tillbaka i Steel Commander, ett mer strategiskt spelsätt. Det här är ett turordningsbaserat spelsätt där du måste känna din motståndare och försöka lista ut var han eller hon har gömt sina skepp. Steel Commander kan spelas av två spelare!

  Underskatta inte dekalernas krafter

  Lyckas du bra i Periscope Strike-uppdragen får du dekaler som kan fästas på dina ubåtar som ger dem speciella krafter! Tänk på att du måste samla flera dekaler av samma sort för att effekten ska aktiveras.


Steel Diver

Lanseringsdatum: 06 maj 2011
System: Nintendo 3DS
Genre: Action, Strategi
Spelare: 1-2 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Download Play, Local Play, Rörelsekontroll

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.