fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

YO-KAI WATCH

 • Här har du ett spel som redan är en miljonsäljare och ett stort kulturellt fenomen i Japan. YO-KAI WATCH handlar om en pojke som får en väldigt speciell klocka som gör att han kan hitta och bli kompis med de busiga, skygga och nyckfulla varelserna Yo-kai. De Yo-kai som pojken lyckas värva kan han sedan använda för att utmana andra Yo-kai.

  YO-KAI WATCH är ett rollspel till Nintendo 3DS, som publiceras av Nintendo och utvecklas av LEVEL-5 Inc. I spelet kan du hitta hundratals ibland söta, ibland skrämmande och vanligtvis väldigt busiga Yo-kai som gömmer sig överallt i vår värld. Det luriga med Yo-kai är att de roar sig med att hitta på busstreck och problem för folk som är svåra att upptäcka. Som tur är har du en speciell klocka, en Yo-kai Watch, som kan hjälpa dig att lokalisera de busiga Yo-kai.

  Handling

  YO-KAI WATCH utspelar sig i staden Springdale där mystiska krafter förorsakar vardagliga problem. Olyckor inträffar och invånarna upplever olika besvärliga saker, så som att känna sig konstant hungrig eller att få impulser om att behöva köpa nya saker hela tiden. Orsaken till dessa udda problem visar sig vara mystiska Yo-kai.

  Yo-kai är varken spöken, monster eller varelser. Yo-kai är helt enkelt bara Yo-kai. De kan inte ses av mänskliga ögon, men de finns överallt. Oavsett om de fötts från en avlidens människas själ eller ett vardagligt föremål som upptäckt sitt högre syfte, så är deras personligheter väldigt lika människors. De lever dock i en hemlig värld och är därför väldigt svåra att upptäcka. En Yo-kai kan dessutom se ut på många olika sätt, så var förberedd på att även ett till synes livlöst föremål kan vara en Yo-kai.

  Ditt uppdrag är att hitta så många Yo-kai som möjligt och bli vän med dem. De Yo-kai som du lyckas bli vän med kan du sedan använda för att utmana andra Yo-kai. För att skydda staden behöver du samla ett lag av sex Yo-kai i ditt Yo-kai Wheel, som du kan kalla på när du behöver hjälp. Du kan också använda dem för att hantera olika utmaningar och lösa problem. Ibland har Yo-kai egna problem som du behöver hjälpa dem med.

  Yo-kai Watch

  Det är inte lätt att hitta Yo-kai, men som hjälp har du en väldigt speciell klocka, en så kallad Yo-kai Watch. Med den är det betydligt enklare att hitta Yo-kai i den stora staden Springdale.

  Medans du utforskar staden använder du din klocka till att hitta Yo-kai, bli vän med dem och skapa lag för att bekämpa andra Yo-kai. Sätt ihop ett lag med sex Yo-kai för att besegra ondskan och hjälpa invånarna.

  Men det är inte helt lätt att bli vän med nya Yo-kai, i många fall måste du kämpa emot dem och imponera på dem i kamp. Alla Yo-kai har sina egna unika färdigheter och styrkor och du måste utmana onda Yo-kai för att hjälpa människor som fått problem att lösa. De busiga Yo-kai kan ha gjort så att människan har bråkat med en vän, eller har glömt bort någonting viktigt. Se upp, för Yo-kai gömmer sig överallt!

  Tänk strategiskt!

  Under spelets gång kommer du att få många olika uppdrag, inklusive uppdrag som inte har att göra med huvudhandlingen. Ta dig tid att utforska staden ordentligt. I Springdale finns butiker, parker, vackra skogar och även hemliga platser att utforska. Genom att utföra mindre uppdrag gör du dina snälla Yo-kai starkare, och det blir dessutom lättare att hitta fler nya Yo-kai. Du kan även använda dig av en teknik som heter Yo-kai Fushion för att utveckla dina Yo-kai så att de blir mer unika och ännu mäktigare.

  En viktig del i detta spel är att sätta ihop mäktiga lag av Yo-kai, men det är samtidigt viktigt att du hela tiden tänker strategiskt. Vissa bossar i detta spel är nämligen väldigt svåra att besegra om du inte har rätt taktik. Olika Yo-kai har olika kapacitet som kallas för Soulmate Moves, som kan ha stor betydelse i fajter. Se också till att använda olika föremål för att hålla dina Yo-kai i god form.

  Om du har en kompis som har YO-KAI WATCH kan ni låta era bästa lag mötas i en fajt.

  Demoversion

  Om du vill testa spelet innan du köper det finns en nedladdningsbar demoversion på Nintendo e-shop.

  TV-serie

  Yo-kai Watch blir en TV-serie som kommer att börja sändas på Cartoon Network i Sverige 21 maj 2016.

  Leksaker

  En uppsjö av leksaker med klockan Yo-kai Watch i spetsen kommer att lanseras under 2016. Klockan känner igen över 200 medaljer och identifierar olika Yo-kai karaktärers namn och spelar dess signaturmelodi.

  Du kan även använda medaljerna i ditt Nintendo 3DS-spel genom att scanna QR-koden i Piggleston Bank i Uptown Springdale för att få Crank-a-kai-mynt och andra priser.

  Utöver spelen och den tecknade tv-serien så har YO-KAI WATCH genererat över en miljard dollar vid försäljningen av leksaker och merchandise i Japan.


YO-KAI WATCH

Lanseringsdatum: 29 april 2016
System: Nintendo 3DS
Genre: Rollspel
Spelare: 1-2 (lokalt)
Flerspelarlägen: Växlande
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: LEVEL-5
Distributör: Bergsala
Funktioner: Demo, StreetPass, SpotPass, Local Play, Play Coins, Rörelsekontroll

Relaterade produkter

YO-KAI WATCH 2: Bony Spirits
Hitta, bli vän och strid med över 350 Yo-kai. Hoppa på tåget och ta dig till nya städer och hitta helt nya Yo-kai. Här...
YO-KAI WATCH 2: Fleshy Souls
Hitta, bli vän och strid med över 350 Yo-kai. Hoppa på tåget och ta dig till nya städer och hitta helt nya Yo-kai. Här...
Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters
Ett övernaturligt äventyr väntar i Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters
Yo-Kai Watch Blasters: Red Cat Corps
Yo-Kai Watch är tillbaks och det är mer actionladdat än någonsin
Yo-Kai Watch Blasters: White Dog Squad
Yo-Kai Watch är tillbaks och det är mer actionladdat än någonsin

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.