fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Sakuna: Of Rice and Ruin

 • Den bortskämda skördegudinnan Sakuna lever på sina framlidna föräldrars forna framgångar och vältrar sig i lyx i Lofty Realms himmelska huvudstad. Nedanför, i Lowly Realm, jagar en elak bergsbandit en grupp desperata människor, ända fram till en klippkant. En bro mellan de två världarna visar sig, och Sakuna korsar de så kallade människobarnens väg.

  I den efterföljande tumulten orsakar gudinnan och de dödliga en explosion som retar upp den himmelska härskaren, fru Kamuhitsuki. Hon förvisar dem till ön Hinoe, en mystisk plats på gränsen mellan himmel och jord där Sakunas föräldrar en gång bodde, och beordrar dem att ta tillbaka en plats med det passande namnet Isle of Demons (Demonernas ö) från en hord med hemska odjur.

  Som dottern till en krigsgud och skördegudinna måste Sakuna återupptäcka sina rötter i den otämjda vildmarken genom att uthärda vädrets krafter, slåss mot monster och bruka jorden. Genom att hjälpa sin odödliga beskyddare kan människorna som förvisats tillsammans med henne hitta den livsglöd som stals från dem i krigshärjade Lowly Realm. De osannolika kompanjonerna har ett gemensamt mål: att tämja både jorden och demonerna på Hinoe.

  Sakuna: Of Rice and Ruin är utvecklat av Edelweiss, ett team på två personer som även ligger bakom det hyllade indiespelet Astebreed, och kombinerar sidscrollande action med ett sofistikerat tillverkningssystem och bondgårdssimulering. Bli den bortskämda skördegudinnan Sakuna, som förvisats till en farlig ö tillsammans med en grupp utstötta människor, och utforska de vackra men ogästvänliga omgivningarna. Vår hjälte slår sig längre fram ner i en bergsby där hon måste skörda ris och hjälpa mänskligheten för att visa att hon är värdig sin imponerande titel.

  UTVALT INNEHÅLL

  Raffinerad sidscrollande plattformsaction

  Använd jordbruksredskap som vapen och fläta samman snabba och tunga attacker och specialangrepp för att sänka demoniska bestar. Med den magiska, gudomliga dräkten tar du dig till avlägsna plattformar, undviker faror och besegrar mäktiga fiender.

  Sofistikerade simulatorinslag i 3D

  Lär dig jordbrukets tidlösa konst genom att noggrant följa de olika stegen, från plantering till skörd, och odla fram oslagbara grödor. Skördegudinnan Sakunas styrka växer med varje risplanta, och egenskaper som utseende och smak har en direkt koppling till hennes stridsförmågor.

  Bygg ett hem i vildmarken

  Sakunas dödliga kompanjoner tillverkar vapen och rustningar och lagar mat med material och ingredienser hon samlar på sig under sina äventyr. Klara uppdrag åt dem för att låsa upp fler alternativ.

  Japansk mytologi i ny tappning

  Spelets hjälte tillhör en värld av gudar och demoner som baserar sig på japansk mytologi men också är full av säregna element. Berättelsen och världen sprudlar av varsamt uttänkta detaljer, varav vissa är välbekanta och andra helt unika.


Sakuna: Of Rice and Ruin

Lanseringsdatum: 20 november 2020
System: Nintendo Switch
Genre: Action, Äventyr, Simulering
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Marvelous Europe Limited / XSEED Games