Nintendo logotype

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 • Glöm allt du tror dig veta om The Legend of Zelda-spelen och stig in i en värld fylld av äventyr och utforskande i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ett spel som forcerar gränserna för denna lovordade spelserie.

  I The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer du att resa över vidsträckta fält, genom lummiga skogar och högt upp på bergstoppar i ett storslaget och öppet äventyr. Vad har egentligen hänt med kungariket Hyrule och varför ligger det i ruiner?

  Friheten är enorm i det här spelet. Du kan klättra upp i torn och bergstoppar för att leta efter nya platser och stigar att utforska. När du väl hittat en plats du vill nå kan du kasta dig ut i vildmarken för att nå ditt mål. På vägen kommer du att slåss mot gigantiska fiender, jaga vilda bestar och samla på dig ingredienser för mat och elixir som behövs för att hålla dig vid liv under äventyrets gång.

  Det finns fler än 100 Shrines of Trials utspridda över det vidsträckta landskapet, redo för att upptäckas och utforskas av dig i vilken ordning du än behagar. Leta efter dem på olika sätt och lös pusslen som är gömda i dem. Arbeta dig förbi fällor och hinder för att få tillgång till specialföremål och andra belöningar som kommer att vara till stor hjälp under dina äventyr.

  Det är en stor vild värld full av faror så det gäller att du är förberedd och har rätt kläder och utrustning för att överleva. Om du tänker bestiga höga berg och besöka kylslagna regioner gör du bäst i att ta med dig varma kläder och elixir som ger dig skydd mot kylan. Det finns även andra typer av elixir som gör dig snabbare eller bättre på att smyga och de kan komma väl till pass i många olika situationer.

  Världen är bebodd av en mängd olika monster och bestar, stora som små. Alla fiender har sina egna attacker och vapen och det gäller att vara förberedd om du ska lyckas bekämpa dem alla. Ibland måste du tänka snabbt för att överleva, och i andra fall behöver du sätta upp en strategi innan du börjar slåss för att ha en chans.

  Förutom en standardutgåva finns det också en Limited Edition, som innehåller spelet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD och en ”Master Sword of Resurrection figure”.

  Spelet finns även till Wii U, men Nintendo Switch-versionen har ju förstås fördelen att du lätt kan ta med dig den när du befinner dig utanför ditt hem.

  Stöd för amiibo

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild är kompatibelt med amiibo. Om du har en Wolf Link amiibo kan du använda den i spelet för att få Wolf Link som din kompanjon. Förutom att hjälpa dig med att besegra fiender kommer Wolf Link att hjälpa dig hitta saker du letar efter.

  Ytterligare amiibo som är kompatibla är Link (Archer), Link (Rider), Guardian, Bokoblin, Zelda (Breath of the Wild), Link (The Legend of Zelda), Zelda (The Wind Waker), Toon Link och Link (Ocarina of Time).

  Nedladdningsbart extrainnehåll

  Det går att köpa "The Expansion Pass for The Legend of Zelda: Breath of the Wild" på Nintendo eShop. Detta ger dig tillgång till två nya paket med nedladdningsbart material som blir tillgängligt senare i år. 

  • Bonus – tillgängligt nu!
   Tre nya skattkistor som går att hitta på the Great Plateau och som innehåller användbara föremål och en exklusiv t-shirt.
  • DLC Pack 1 – Sommaren 2017
   Lägger till "Cave of Trials challenge" och ett nytt spelläge "Hard mode" samt fler kartfunktioner.
  • DLC Pack 2 – Vinter 2017
   Ny originalstory, ny "dungeon" och fler utmaningar.

   Vänligen notera att expansionspaketen inte kan köpas individuellt. Utrymmeskrav kommer att annonseras vid ett senare tillfälle.


  10/10
  Underbart spelvärld, sanslöst bra spelbarhet, oerhört välpolerat, löjligt mycket Zelda-historia, mästerligt orkestrerat tempo, otroliga pussel, larvigt välgjort narrativ, helt unikt, kopiöst mycket att utforska.

  −GameReactor


  5/5
  Zelda: Breath of the Wild” sätter en ny standard. Inte bara för sin serie eller genre – utan för hela spelmediet.

  −Aftonbladet


  Tumme upp
  Det här är ett spel för alla spelare som vågar glömma vad ett traditionellt Zelda-spel är och bara vill förlora sig själva i en helt ny värld. Det är ett spel som belönar nyfikenhet och upptäckarlust med magiska ögonblick. Som vill att du ska experimentera med alla föremål som du hittar och som låter dig göra det.

  −Loading.se


  10/10
  En mer solklar tia än den jag ger The Legend of Zelda: Breath of the Wild får man leta länge efter. Breath of the Wild är kanske det bästa spel jag spelat under de 20 år som jag testat spel. Köp!

  −Gameelite.se


  5/5
  Sammantaget är The Legend of Zelda: Breath of The Wild inte bara det bästa The Legend of Zelda-spelet hittills utan kanske även ett av historiens absoluta toppspel. Detta är en titel vi kommer prata varmt om i många år framöver och som sätter en ny ribba, inte bara för Nintendo, utan även för kommande spel i genren.

  −M3


  97/100
  Att bara vandra omkring i världen, känna vinden i gräset och ta in de oerhörda vyerna är ren och skär magi. Spelet får en att känna sig som ett nyfiket barn på nytt.

  −Tidningen Level


  94/100
  Jag älskar det här spelet. Världen är så otroligt stor och vacker. Jag går ofta bara omkring och bara tittar på hur fin den är.

  −Tidningen Robot

 • No. 5 Link
  Hyrules grönklädde hjälte och han som har modets trekraft. En riktig expert på svärd och en mängd andra vapen och...
  No. 13 Zelda
  Hyrules prinsessa och hon som innehar visdomens trekraft. Zelda får ständigt värja sig mot ondskan som är ute efter att...
  No. 22 Toon Link
  En av Links många reinkarnationer. Toon Link kommer från Wind Waker-versionen av Hyrule och har en mer tecknad...
  No. 23 Sheik
  Sheik är prinsessan Zeldas alter ego från Ocarina of Time. Sheik är snabb och smidig och en riktig expert med sina små...
  No. 41 Ganondorf
  Huvudskurken i The Legend of Zelda-serien och han som innehar maktens trekraft. Ganondorf är alltid ute efter fler...
  Wolf Link
  I The Legend of Zelda: Twilight Princess förvandlas Link till en Varg i Twilight Realm och Midna leder honom genom...
  Link (Archer)
  En ung man från Hyrule som ofta får uppdraget att rädda riket och prinsessan som heter Zelda. En otroligt ödmjuk hjälte...
  Link (Rider)
  En ung man från Hyrule som ofta får uppdraget att rädda riket och prinsessan som heter Zelda. En otroligt ödmjuk hjälte...
  Guardian
  Guardians är en helt ny typ av fiender som dyker upp i The Legend of Zelda. Breath of the Wild. Inte lätta att tampas...
  Toon Link (The Wind Waker)
  Så här fin såg Link ut i The Legend of Zelda: The Wind Waker. I det spelet levde Link ett ytterst fridfullt liv på...
  Link (The Legend of Zelda)
  Denna amiibo representerar en 3D-bild av 8-bitars Link från det så klassiska Legend of Zelda som kom till Nintendo...
  Zelda (The Wind Waker)
  Prinsessan Zelda så som hon ser ut i spelet The Legend of Zelda: The Wind Waker när hon bär sin stiliga...
  Link (Ocarina of Time)
  Denna amiibo visar Link från klassiska spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time när han är 17 år och spelar på...
  Zelda
  Här bär Zelda en så kallad Sheikah Slate, som är ett oerhört viktigt föremål i spelet The Legend of Zelda: Breath of...
  Bokoblin
  Dessa varelser har dykt upp i flera av The Legend of Zelda-spelen, men aldrig tidigare har de varit så farliga och...

 • Backgrounds


  Characters


  Limited Edition


  Logos


The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Lanseringsdatum
03 mars 2017
System
Nintendo Switch
Genre
Äventyr
Åldersmärkning
Distributör
Bergsala

Relaterade produkter

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Glöm allt du tror dig veta om The Legend of Zelda-spelen och stig in i en värld fylld av äventyr och utforskande i The...