fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Super Mario Run

 • Vid Apples stora event i San Francisco, USA, den 7 september avslöjade Nintendo att de kommer att släppa ett Super Mario-spel på App Store i december.

  Spelet heter Super Mario Run och kommer till iPhone och iPad. Spelet ser ut som ett klassiskt Super Mario-spel, men styrs här med ditt finger istället för knappar. Medan Mario springer framåt trycker du på skärmen för att få honom att hoppa över hinder och fiender. Nå fram till flaggan för att gå vidare till nästa bana.

  På plats vid Apples event var Marios skapare Shigeru Miyamoto för att berätta mer om Super Mario Run.

  "Super Mario Run är skapat för fungera som bäst på just iPhone," berättar Miyamoto, som var den som skapade spelfiguren Mario för 35 år sedan. "Super Mario har alltid utvecklats på något sätt så fort han dyker upp på en ny plattform och det unika denna gången är det är ett Super Mario-spel som kan spelas med bara ett enda finger. Det gör spelet lätt att spela var du än befinner dig. Till min egen stora glädje kan jag spela det även när jag sitter och äter en hamburgare."

  Apples VD, Tim Cook, fyller i:

  "App Store har gjort så många saker bättre i våra liv. Sättet vi kommunicerar på, hur vi arbetar och hur vi roar oss. För spelare i alla åldrar är dock inget komplett utan Mario, så nu ser vi med spänning fram emot när Nintendo tar honom till iOS i december."

  Super Mario Run har ett spelläge där spelaren samlar mynt på vägen till målet, men också ett spelläge där Mario ska göra akrobatiska rörelser på väg mot mål och där du tävlar mot andra spelare. Utöver detta finns ett tredje spelläge där du skapar ditt eget Svamprike.

  Använder du iOS kommer du att kunna ladda ned en del av Super Mario Run utan kostnad. Priset för hela spelet och vissa andra detaljer kommer att avslöjas längre fram. Spelet har utvecklats av Shigeru Miyamoto. Nintendo samarbetar också med företaget DeNA inför lanseringen av Super Mario Run. Spelet lanseras på App Store i december i över 100 olika länder.

  Läs mer om spelet på den officiella engelska hemsidan.


Super Mario Run

Lanseringsdatum: 15 december 2016
Genre: Racing
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: DeNA
Text: