fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spel
 • The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

 • Det här mäktiga och numera klassiska äventyrsspelet släpptes ursprungligen till spelkonsolerna Wii och Nintendo GameCube år 2006. I den nya versionen till Wii U får du spelet i oerhört vacker HD-grafik. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD erbjuder den klart bästa upplevelsen om du vill spela detta kritikerhyllade och högkvalitativa äventyrsspelet.

  Det här storslagna och episka äventyret börjar i den lilla byn Ordon där Link bor, en just då helt vanlig bondpojke som inte har mycket mer spännande sysslor för sig än att valla får. Fast detta kommer väldigt snart att ändras, då groteska skuggvarelser från Twilight Realm dyker upp och börjar förstöra omgivningarna. Snart upptäcker Link att han är betydligt mer än en vanlig bondpojke…

  The Legend of Zelda: Twilight Princess är ett spel som sjuder av liv och äventyrslust, men det är samtidigt ett mörkt spel där skuggorna lurar runt hörnen. Ljus står mot mörker och du måste ta hjälp av den mystiske figuren Midna och andra allierade för att bekämpa mörka krafter som vill invadera Huryle. Din resa kommer ta dig till Hyrules yttersta gränser och till platsen som kallas Twilight realm.

  Det här mäktiga äventyrsspelet släpptes ursprungligen till spelkonsolerna Wii och Nintendo GameCube år 2006. I den nya versionen till Wii U får du dock spelet i oerhört vacker HD-grafik och det följer också med en detaljerad amiibo av Wolf Link och Midna, som är två av karaktärerna i detta äventyr. Dessutom kommer du att kunna använda ytterligare fem Legend of Zelda-amiibo från Super Smash Bros. Collection.

  Vargen inom Link

  När Link förvandlas till en varg kan han gräva i marken efter gömda föremål och passager, och med det förbättrade luktsinnet blir det möjligt att nosa upp hemligheter som annars inte skulle gå att uppfatta. Midna, som följer med Link när han är i sin vargform, kan bland annat skapa ett energifält som gör det lättare att attackera fienderna, och efter en bit in i äventyret hjälper Midna Link att flytta sig snabbt sig mellan olika platser i världen.

  Gamla föremål på nya sätt

  Link har alltid haft svärd, sköld och pilbåge till sin hjälp, men i Twilight Princess kan de flesta av hans trogna föremål användas på fler sätt än tidigare.

  Pilbågen kan Link nu även använda när han rider på sin häst Epona, för att mota bort fiender som anfaller honom på hästryggen. Den speciella bumerangen, som fått namnet Gale Bumerang, för med sig en virvelvind som kan blåsa bort fiender och aktivera vissa vindkänsliga omkopplare. Och glöm inte bomberna, som det finns tre olika typer av i The Legend of Zelda: Twilight Princess.

  Järnskorna har Link tagit på sig flera gånger tidigare, men nu är de magnetiska och hjälper honom att gå upp-och-ner i magnetiska tak.

  Den här gången styr du äventyret med din Wii U GamePad. Med den kan du lätt ha kontroll över din utrustning, karta och du kan också snabbt förvandla dig till vargform utan att behöva pausa spelet. En annan trevlig funktion är att du lätt kommer åt Miiverse om du vill göra inlägg om spelet och du kommer att kunna spela detta spelet direkt på din Wii U GamePad dvs utan TV-skärmen när du känner för det. Det kommer också finnas gott om Miiverse-stämplar att hitta i Hyrule i The Legend of Zelda: Twilight Princess HD.

  Ett nytt föremål har lagts till i denna versionen av spelet, The Ghost Lantern, som är en pryl som hjälper Link på uppdraget som kallas The Poe Soul Retrieving Quest. När Link håller i The Ghost Lantern lyser den när det finns en Poe i närheten. En annan nyhet är att det antal Tears of Light som Link behöver samla ihop på sina äventyr har minskats från 16 till 12, vilket gör det samlandet betydligt lättare. En annan detalj är att Link kommer ha plånböcker som rymmer fler Rupees än i de tidigare versionerna av The Legend of Zelda: Twilight Princess.

  Zelda-veteraner och väldigt modiga nya spelare kommer ha möjligheten att välja ett svårare och mer utmanande spelläge, Hero Mode, redan från start. I Hero Mode så tar Link dubbelt så mycket skada om han blir träffad och det finns inga hjärtan att hitta för att återställa skada. Utöver det så är världen också spegelvänd för att göra det ännu klurigare.  Om du vill göra det ännu svårare kan du dessutom använda Ganondorf amiibo. Gör du det kommer Link ta fyra gånger normal skada. Antar du utmaningen?

  • The Legend of Zelda: Twilight Princess HD erbjuder den klart bästa upplevelsen om du vill spela detta kritikerhyllade spel.
  • Utforska ett vidsträckt och vackert Hyrule. Du kan också se fram emot det märkliga och dödligt farliga Twilight Realm.
  • Återställ balansen i världen med hjälp av den mystiska varelsen Midna och dina vargkrafter.
  • Förvandla dig till en varg och lös pussel med ditt sjätte sinne. Det gör också att du kan bekämpa de ruskigt otäcka varelserna från Twilight Realm.
  • Förutom hemska monster så kommer du också stöta på trevliga och intressanta karaktärer under äventyrets gång. Som till exempel den unge och hjälpsamme Malo med många flera.
  • Med Wolf Link amiibo kan du dessutom föra över speldata till The Legend of Zelda: Breath of the Wild som släpps under 2017.
 • No. 05 Link
  Hyrules grönklädde hjälte och han som har modets trekraft. En riktig expert på svärd och en mängd andra vapen och...
  No. 13 Zelda
  Hyrules prinsessa och hon som innehar visdomens trekraft. Zelda får ständigt värja sig mot ondskan som är ute efter att...
  No. 22 Toon Link
  En av Links många reinkarnationer. Toon Link kommer från Wind Waker-versionen av Hyrule och har en mer tecknad...
  No. 23 Sheik
  Sheik är prinsessan Zeldas alter ego från Ocarina of Time. Sheik är snabb och smidig och en riktig expert med sina små...
  No. 41 Ganondorf
  Huvudskurken i The Legend of Zelda-serien och han som innehar maktens trekraft. Ganondorf är alltid ute efter fler...
  Toon Link (The Wind Waker)
  Så här fin såg Link ut i The Legend of Zelda: The Wind Waker. I det spelet levde Link ett ytterst fridfullt liv på...
  Link (The Legend of Zelda)
  Denna amiibo representerar en 3D-bild av 8-bitars Link från det så klassiska Legend of Zelda som kom till Nintendo...
  Zelda (The Wind Waker)
  Prinsessan Zelda så som hon ser ut i spelet The Legend of Zelda: The Wind Waker när hon bär sin stiliga...
  Link (Ocarina of Time)
  Denna amiibo visar Link från klassiska spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time när han är 17 år och spelar på...

  Vänligen notera att listan över kompatibla produkter inte nödvändigtvis är komplett och att den kan komma att uppdateras.


The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Lanseringsdatum: 04 mars 2016
System: Wii U
Genre: Action, Äventyr
Spelare: 1 (lokalt)
Handkontroll:
Åldersmärkning:
amiibo:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Miiverse-integration, amiibo, Off-TV Play