fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spel
 • Wii U
 • Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

 • Hjälp Donkey Kong och hans vänner att ta tillbaka sin ö från de kallhjärtade snowmads som anlänt i vikingaskepp och fryst hela djungeln till is!

  Hjälp Donkey Kong och hans vänner att ta tillbaka sin ö från de kallhjärtade snowmads som anlänt i vikingaskepp och fryst hela djungeln till is! Retro Studios (utvecklarna bakom Donkey Kong Country Returns till Wii) levererar markdunsar, explosiva tunnor, gruvvagnar och allt annat som hör serien till - plus helt nya element du aldrig har sett förut!

  Fyra spelbara karaktärer

  Diddy är på plats som trogen följeslagare och Dixie Kong är tillbaka som en spelbar karaktär (du kanske minns hennes debutspel Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong-Quest). För första gången som spelbar karaktär har vi Cranky Kong! Diddy, Dixie och Cranky kan gå ihop med DK, och de tre lagen skiljer sig åt spelmässigt. 

  Diddy är beväpnad med sin Peanut Popgun och har sin Barrel Jet för att ta sig över dödliga stup. Dixie Kong har sin Gumball Popgun och Helicopter Spin som gör att du kan nå lite högre upp när du hoppar. Cranky Kong är beväpnad med Walking Stick och har förmågan Cane Bounce som är användbar för att hoppa på vassa föremål.

  En trevlig sak med att ha Diddy, Dixie eller Cranky med sig är att det finns en ny attack som heter Kong POW. För att släppa lös Kong POW måste du samla 100 bananer, då försvinner alla fiender på skärmen och blir till användbara föremål istället. Vad det blir för föremål beror mycket på vem du har med dig. Om du har Cranky Kong vid din sida så blir alla fiender till värdefulla Banana Coins som kan användas i Funky Kongs affär, där du bland annat kan köpa samlarfigurer eller mer praktiska saker som till exempel Crash Guards som skyddar dig när du åker gruvvagn.

  Helt ny typ av banor

  Till en början kanske banorna ser ut precis som i Donkey Kong Country Returns på Wii, men låt dig inte luras! Donkey Kong Country: Tropical Freeze introducerar en helt ny typ av banor som kan ta dig var som helst - åt sidan, uppåt, nedåt, inåt i bild… just när du tror att du spelar ett 2D-spel ändras både kameran och banan så att det helt plötsligt blir 3D! Donkey Kong Country Returns nosade lite på detta koncept, men i Donkey Kong Country: Tropical Freeze är det fullt utvecklat!

  Eftersom de brutala vikingarna har fryst ned Donkey Kongs egen ö utspelar sig Donkey Kong Country: Tropical Freeze på fem olika öar - plus det nedfrysta hemmet. Räkna med ännu större variation än i Donkey Kong Country Returns!

  Traditionsenligt finns även ett flerspelarläge för två spelare.

  Utmaningar

  Om du vill visa upp din skicklighet för andra spelare världen över så finns ett Time Attack Mode som tillåter dig att lägga upp dina "replays" på officiella rankinglistor online. 

  En annan utmaning för den som är skicklig nog är ett Hard Mode som går att låsa upp i spelet. På Hard Mode har du bara en Kong och bara ett hjärta, så där finns en rejäl utmaning att bita i.


Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Lanseringsdatum: 21 februari 2014
Lanseringsdatum - Nintendo Selects: 15 april 2016
System: Wii U
Genre: Action, Plattform
Spelare: 1-2 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt, Co-Op
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Retro Studios
Distributör: Bergsala
Text: