nintendo logo

 • Spel
 • Wii U
 • Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

 • Mario och Sonic anländer till de olympiska vinterspelen på Wii U!

  År 2014 är det dags för Ryssland att stå värd för den 23 upplagan av de olympiska vinterspelen, närmaste bestämt i staden Sotji som är belägen i den sydvästra delen av landet.

  Onlinespel

  För första gången i ett Mario & Sonic-spel får du tävla mot hela världen i tre olika grenar: Skicross, Snowboardcross och hastighetsåkning. Dessutom är ett Dream Event tillgängligt för onlinespel: Winter Sports Champions Race. En extra rolig detalj med onlinespelet är att varje gång du vinner och får medaljer så går dessa till Sverige på den internationella rankinglistan! Vi ber dig därför vänligt men bestämt att dra ditt strå till stacken för att få Sverige ovanför Norge och Danmark på rankinglistan...

  Kräver Wii Remote Plus

  Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games kräver Wii Remote Plus (eller Wii Remote med Wii MotionPlus ansluten).

  Olympiska grenar

  Störtlopp

  Åk så fort som möjligt nedför en backe genom en rad portar på väg mot mållinjen. Här går det undan!

  Backhoppning

  Släng dig utför en enorm ramp och flyg genom luften så långt du kan innan du landar. En bra landning är ett måste, oavsett hur långt du hoppar.

  Puckelpist

  Ta dig nedför en opistad backe full av pucklar! Fart är viktig i puckelpist, men teknik är ännu viktigare - trick har en stor betydelse!

  Skicross

  Tävla direkt mot andra deltagare nedför en motocrossliknande bana (fast med snö istället för lera naturligtvis) med många hopp och kluriga kurvor.

  Skidskytte

  Denna krävande gren kombinerar skidåkning med skytte och ställer stora rav på både teknik och uthållighet.

  Parallellstorslalom

  Tävla mot en annan deltagare nedför en backe där ni på snowboard ska passera portar och ta er i mål på snabbast möjliga tid.

  Snowboard Slopestyle

  Utför våghalsiga hopp och spektakulära trick för att imponera på åskådarna!

  Snowboardcross

  Fyra stycken tävlande startar genom startportar och åker nedför en svåråkt backe med ambitionen att hamna först över mållinjen. I snowboardcross är det vanligt med krockar och kollisioner!

  500m hastighetsåkning

  I den här fartfyllda skridskogrenen handlar allting om rätt rytm!

  1 000m Short Track

  Det spår du håller dig på spelar en avgörande roll här om du vill nå mållinjen före konkurrenterna - och det vill du ju!

  Konståkning

  Stega, snurra, hoppa och glid i takt till musiken i denna eleganta kombination av smidighet och teknik.

  Paråkning

  Paråkning består alltid av en manlig och en kvinnlig deltagare som åker tillsammans. Det är en spektakulär gren med tanke på de höga hoppen och alla lyft.

  Skeleton

  Här ligger åkaren på mage med huvudet framåt och glider fram på en kälke i otroliga hastigheter! Skeleton kan se farligt ut, men vi garanterar att inga olyckor kommer inträffa i Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games!

  Fyrmannabob

  De fyra deltagarna startar utanför bobkälken, och måste sedan springandes hoppa in i den med perfekt synkronisering. Väl i bobkälken gäller det för alla att samarbeta för att kunna manövrera de luriga svängarna på banan.

  Ishockey

  Samla laget för att skjuta dig till segern! Glöm inte att du kan passa också...

  Curling

  Här ska du med största precision släppa iväg en handtagsförsedd sten som förhoppningsvis lägger sig i mitten av boet! Varje lag består av fyra deltagare där lagkaptenen står vid boet och förmedlar taktiken, två andra deltagare sopar banan framför den glidande stenen (sopningen påverkar stenens friktion mot isen) och den fjärde deltagaren är han eller hon som släpper iväg stenen. Curling innehåller enormt mycket strategi (försök att lägga en sten strax utanför boet som hindrar det andra lagets stenar från att komma in) och kräver millimeterprecision.

  Dream Events

  Dream Events är påhittade grenar som ofta utspelar sig i Marios eller Sonics olika världar som till exempel Delfino Plaza eller Green Hill Zone.

  Winter Sports Champion Race

  • Plats: Mini Russia Island

  Använd fyra typer av utrustning - skidor, skridskor, snowboard och bob - i ett test som kräver allsidighet!

  Groove Pipe Snowboard

  • Plats: Mushroom Bridge

  Om du gillar vanlig snowboard men vill ha något mer extremt ska du prova detta Dream Event!

  Figure Skating Spectacular

  • Plats: Dream Skating Center

  Nintendo- och SEGA-stjärnor på is! Det här musikaliska uppträdandet skiljer sig dock markant från verkliga motsvarigheter på en punkt - det finns en extra rink i luften!

  Roller Coaster Bobsleigh

  • Plats: Speed Highway

  Skrev vi att Skeleton såg farligt ut? Det är ingenting mot det här!

  Snow Day Street Hockey

  • Plats: Delfino Plaza

  En annorlunda variant av ishockey där användbara (eller irriterande) föremål blandar sig i leken...

  Hole-In-One Curling

  • Plats: Green Hill Zone

  Det pratas ibland om att föräldrar curlar sina barn, men det är ingenting jämfört med vad deltagarna gör i detta Dream Event! Här sitter en lagmedlem på en jättelik curlingsten medan den andra spelaren knuffar den framåt.

  Snowball Scrimmage

  • Plats: Snow Colosseum

  Olympisk anda och stolthet i all ära, men finns det egentligen något roligare än gammalt hederligt snöbollskrig? Här tävlar två lag mot varandra - redo, sikta... kasta! (Det går det inte att mula motståndaren, även om Bowser gärna hade velat det.)

  Bullet Bill Sledge Race

  • Plats: Sweet Mountain

  Två Bullet Bill drar en släde i extremt hög fart som påminner om bob. Vi tänkte ställa en retorisk fråga här om det var så här Bowser delade ut julklappar, men sedan kom vi på att Bowser knappast är lika snäll som tomten.

  Lag Mario och lag Sonic

  Du kan välja mellan 20 olika karaktärer - tio från lag Mario och tio från lag Sonic.

  Lag Mario

  Mario, Luigi, Bowser, Peach, Daisy, Wario, Waluigi, Yoshi, Donkey Kong, Bowser Jr.

  Lag Sonic

  Sonic, Tails, Knuckles, Dr. Eggman, Amy, Shadow, Metal Sonic, Blaze, Vector, Silver


Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

Lanseringsdatum: 08 november 2013
System: Wii U
Genre: Party, Sport
Spelare: 1-4 (lokalt) | 1-4 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: SEGA
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet

Du kanske gillar...

 • Gillar du att måla och färga saker i alla regnbågens färger är detta något för dig. I Paper Marios senaste äventyr till...
 • Det här mäktiga och numera klassiska äventyrsspelet släpptes ursprungligen till spelkonsolerna Wii och Nintendo...
 • Precis som i de tidigare Mario Party-spelen kan 1-4 spelare spela samtidigt mot varandra, men en viktig nyhet denna...
 • Hjälp Donkey Kong och hans vänner att ta tillbaka sin ö från de kallhjärtade snowmads som anlänt i vikingaskepp och...