fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Monster Hunter 3 Ultimate

 • Äventyret tar sin början i Moga Village, en pytteliten by som nyligen råkat ut för skrämmande jordbävningar. Byns ledare och hans son vill att du som jägare tar reda på vad som ligger bakom dessa jordbävningar. Spelet är uppdelat i uppdrag som i början håller dig i handen och förklarar spelkontrollen, men som lite senare släpper taget och låter dig prova vingarna!

  När du sätter igång med Monster Hunter 3 Ultimate kommer spelet be dig att skapa din egen jägare. Du får först välja om du är kille eller tjej, och sedan anpassa jägarens utseende vad gäller frisyrer, hudfärg, ansiktsdrag och till och med röst!

  Jaga och samla

  Du startar äventyret i Moga Village, en pytteliten by som nyligen råkat ut för skrämmande jordbävningar. Byns ledare och hans son vill att du som jägare tar reda på vad som ligger bakom dessa jordbävningar. Spelet är uppdelat i uppdrag som i början håller dig i handen och förklarar spelkontrollen, men som lite senare släpper taget och låter dig prova vingarna!

  Monstren, oavsett om det är små insekter eller gigantiska varelser som är tio gånger större än dig, kan du utvinna råmaterial ifrån som byns smed sedan kan tillverka nya vapen och ny utrustning av. Du kan antingen dräpa monstret eller fånga det, men det sistnämnda alternativet är bättre eftersom det ger mer material (och givetvis är det också svårare att fånga än att dräpa).

  När du dräpt ett nytt monster kan du alltså använda dess material (hudar, klor, magsäckar, käkben och mycket annat) för att skapa ny utrustning. Monster Hunter 3 Ultimate har till skillnad från många andra action-RPG inga erfarenhetspoäng, utan använder istället monstermaterial som i praktiken gör din jägare starkare.

  Fiske, byteshandel och odling

  I Moga Village har du din bas där all din utrustning finns samlad på ett och samma ställe. Dessutom finns det jordbruk där du kan odla örter eller föda upp insekter, och båtar som ger sig av och delar med sig av fångsten då de återvänder. Du kan även byta varor med handelsresande som då och då stannar till i byn och för med sig föremål som är omöjliga att hitta i Moga Village och dess omnejd.

  Människa mot monster

  När du ger dig ut på uppdrag stöter du ofta på stora monster förr eller senare. Det är dessa strider som gör Monster Hunter 3 Ultimate unikt och som särskiljer det från andra spel i genren. Det är så gott som omöjligt att bara springa in och spamma actionknappen mot dessa monster - då blir det du som drar det kortaste strået.

   


Monster Hunter 3 Ultimate

Lanseringsdatum: 22 mars 2013
System: Wii U
Genre: Action, Rollspel
Spelare: 1-4 (lokalt) | 1-4 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Capcom
Utvecklare: Capcom
Distributör: Bergsala
Funktioner: Internet, Demo, Off-TV Play