fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

New Super Luigi U

 • Nintendos megastjärna skymtas ingenstans i New Super Luigi U, istället är det hans tvillingbror Luigi som leder täten. Som du ser på spelets omslag så är "Bros." överstruket (kanske av Luigi själv) och Mario syns faktiskt inte till under hela äventyret!

  Nintendos megastjärna skymtas ingenstans i New Super Luigi U, istället är det hans tvillingbror (som ofta får befinna sig i sin brors stora skugga) Luigi som leder täten. Som du ser på spelets omslag så är"Bros." överstruket (kanske av Luigi själv) och Mario syns faktiskt inte till under hela äventyret!

  Som New Super Mario Bros. U, fast ändå inte

  Den förklaringen blev du klok på, eller hur? Skämt åsido så delar New Super Luigi U grafik och spelkontroll med New Super Mario Bros. U - det här spelet ser alltså likadant ut och du styr det på samma sätt. Den stora, för att inte säga enorma skillnaden är att ALLA BANOR ÄR HELT NYA! Det betyder att även om du redan spelat igenom New Super Mario Bros. U så har du ett helt nytt äventyr med 82 färska banor att se fram emot!

  Luigi, Blue Toad, Yellow Toad och Nabbit

  Eftersom Mario inte finns med längre har han ersatts av en nygammal karaktär i form av Nabbit. Du kanske minns Nabbit från New Super Mario Bros. U där han stal föremål från Toad-husen och sprang iväg med dem på banorna. Nu har han blivit en spelbar karaktär i flerpelarläget, och hans egenskaper tillför en välkommen nyhet för de mest ovana spelarna - han kan nämligen inte ta skada av fienderna!

  När man spelar tillsammans, till exempel med familj eller vänner, är det alltid roligast om alla är jämnbra, men det är förstås skillnad mellan nybörjare och plattformsveteraner. Nabbit jämnar ut förutsättningarna genom förmågan att springa rakt på fienderna utan att det händer något. För ovana spelare räcker det med att hitta knapparn aoch ta sig fram över hindren längs banorna.

  Ingen skada från fiender... men inte heller några power-ups

  Nabbit kan som sagt inte skadas utav fiender, men han kan heller inte tillgodogöra sig power-ups som de tre andra karaktärerna. Power-ups är krafter som exempelvis Flying Squirrel Mari… vi menar Flying Squirrel Luigi som ger karaktärerna förmågor utöver det vanliga hoppandet och springandet. Vi rekommenderar verkligen att du låter nybörjaren i gänget spela som Nabbit för att lära sig grunderna.

  Luigi=/=Mario

  Du kanske tror att Luigi i praktiken bara är Mario med nya färger, men då tror du fel! Luigi kan hoppa högre än Mario, men är betydligt svårare att få stopp på när han väl fått upp farten. Givetvis är alla nya banor designade med detta i åtanke, så New Super Luigi U erbjuder verkligen är fräsch spelupplevelse även om du redan har New Super Mario Bros. U.

  Säljs bara under en begränsad tid

  Den skivbaserade versionen av New Super Luigi U säljs bara under en begränsad tid - det är bara den fysiska produkten som har det speciella, gröna omslaget med "The Year of Luigi"-märket på sig uppe i vänstra hörnet. Till skillnad från Nintendo eShop-versionen behöver du INTE New Super Mario Bros. U för att spela New Super Luigi U om du väljer den fysiska skivan.


New Super Luigi U

Lanseringsdatum: 26 juli 2013
System: Wii U
Genre: Plattform
Spelare: 1-5 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Miiverse-integration, Off-TV Play