fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

New Super Mario Bros. U

 • Ett helt nytt Mario-spel i både HD och 2D som är anpassat för både gamers och nybörjare!

  Du kan aldrig gissa vad som hänt i Svampriket den här gången... Bowser och hans underhuggare har tagit över Prinsessan Peach slott igen! Nu är det dags för Mario, Luigi, Toad och – för första gången – din Mii-figur att ta er tillbaka till slottet och rädda söta Peach. New Super Mario Bros. U är en helt ny del i den omåttligt populära New Super Mario Bros.-serien med nya banor, nya power-ups och nya spelsätt.

  Nyheter

  Den helt nya förmågan Flying Squirrel Mario låter dig sväva långsamt genom luften, men även klamra dig fast på väggar och utföra dubbelhopp. Precis som i Super Mario World finns det olikfärgade Yoshis med olika förmågor, vissa låter dig stiga till väders medan andra blåser bubblor som fulingarna fastnar i. Och precis som i Super Mario World finns det en, enorm världskarta istället för flera separata världar som är avskurna från varandra. Gissa om det finns många hemligheter att hitta...

  Tack vare HD-upplösningen är det lätt att känna igen karaktären man spelar som, även när kameran zoomar ut för att ge en bättre överblick.

  Boost Mode har precis som mynt två sidor

  Den spelare som använder Wii U GamePad kan placera ut tillfälliga plattformar åt de andra spelarna för att på så sätt underlätta (eller sabotera!) framfarten. Plattformarna kan förstås dels användas för att landa eller hoppa på, men även som extra väggar för vägghopp. Använder du Wii U GamePad kan du även slå till fiender genom att peka på dem samt manipulera andra saker i spelmiljön.

  Du kan spela New Super Mario Bros. U med bara en Wii Remote om du vill, men Wii U GamePad fungerar förstås också. Dock krävs Wii Remote-handkontroller i flerspelarläget.

  När Wii U GamePad används för att placera ut plattformar kallas det för Boost Mode. Det är alltid upp till spelaren med Wii U GamePad om han vill hjälpa de andra nå nya rekord eller dumpa dem i närmaste avgrund!

  Boost Rush

  Även om New Super Mario Bros. U är ett underbart spel som alla i familjen kan ha roligt med finns det särskilda utmaningar för erfarna gamers också. I Boost Rush scrollar skärmen automatiskt framåt och ju fler mynt du samlar, desto snabbare rör sig skärmen! Det lönar sig förstås att samla så många mynt du bara kan och ta dig i mål snabbt, men det kommer också ställa stora krav på dig som spelare att du kan hantera tempot. Boost Rush är alltså inte samma sak som Boost Mode, men du kan använda Boost Mode i Boost Rush!

  Ännu fler utmaningar i Challenge Mode

  Utöver det hetsiga Boost Rush finns det flera andra utmaningar för dig som är trött på att använda Boost Mode för att hjälpa lillasyster klara sig helskinnad genom värld 1-1! I Time Attack ska du klara banorna så snabbt som möjligt (speed runs) och i 1-Up Rally måste du studsa på fiender utan att nudda mark och på så sätt samla extraliv. Hur många liv kan du få utifrån de fienderna som finns?

  Vinnarskallen vaknar i Coin Battle Mode

  Två till fyra spelare delar upp sig i lag eller går sina egna vägar, för att sedan samla så många mynt som bara är möjligt. Även här kan en till spelare med Wii U GamePad hoppa in och aktivera Boost Mode för att påverka händelseförloppet i den riktning han önskar. Kanske vill han hjälpa lillebror att vinna, eller se till att farsan hamnar på en säker sista plats! Som du säkert förstår bör du hålla dig god vän med han som håller i Wii U GamePad...!

  Det går självklart att spela utan Boost Mode om man föredrar rent spel!

  Coin Edit låter Wii U GamePad-användaren placera ut mynten, vilket gör att ingen spelomgång blir den andra lik.

  Miiverse är helt integrerat i upplevelsen

  Som du kanske känner till är Miiverse som ett inbyggt, socialt forum där du alltid kan vara säker på att hitta folk som delar just dina specifika spelintressen. Miiverse låter dig dela dina erfarenheter i New Super Mario Bros. U med andra spelare. Du kan till exempel skriva eller rita meddelanden om farliga eller roliga nivåer - dessa meddelanden dyker sedan upp direkt i andras spel!

  Miiverse är helt enkelt till för att du ska kunna dela med dig av alla känslor som uppstår när du spelar. Är en nivå dryg och jobbig? Skicka ett meddelande om det så att andra ser! Vill du ha hjälp? Fråga folk i Miiverse som också spelar New Super Mario Bros. U!

  Eftersom Miiverse hanteras på en global nivå kommer det självklart dyka upp en del språkbarriärer, men eftersom det även går att rita sina meddelanden kan man kommunicera med både japaner, brasilianare och danskar!

  New Super Luigi U

  Det här är nog den största uppdateringen Nintendo någonsin berikat en titel med! New Super Luigi U tar bort "Bros." ur titeln (Mario är alltså inte med) och gör om alla spelets banor till helt nya! New Super Luigi U blir alltså som ett helt nytt spel, men istället för att köpa en ny skiva laddar du ned den här uppdateringen från Nintendo eShop. Observera att du måste ha New Super Mario Bros. U för att kunna dra nytta av New Super Luigi U.

  New Super Luigi U ingår i Nintendo Selects-versionen av New Super Mario Bros. U


New Super Mario Bros. U

Lanseringsdatum: 30 november 2012
System: Wii U
Genre: Plattform
Spelare: 1-5 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Miiverse-integration, DLC, Off-TV Play

Relaterade produkter

New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U
Två spel I en och samma ask. Välj om du vill ta dig an New Super Mario bros. U eller New Super Luigi U först.