fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spel
 • Wii U
 • New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U

New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U

 • Två spel I en och samma ask. Välj om du vill ta dig an New Super Mario bros. U eller New Super Luigi U först.

  Du kan aldrig gissa vad som hänt i Svampriket den här gången... Bowser och hans underhuggare har tagit över Prinsessan Peach slott igen! Nu är det dags för Mario, Luigi, Toad och – för första gången – din Mii-figur att ta er tillbaka till slottet och rädda söta Peach.

  New Super Mario Bros. U

  Nyheter

  Den helt nya förmågan Flying Squirrel Mario låter dig sväva långsamt genom luften, men även klamra dig fast på väggar och utföra dubbelhopp. Precis som i Super Mario World finns det olikfärgade Yoshis med olika förmågor, vissa låter dig stiga till väders medan andra blåser bubblor som fulingarna fastnar i. Och precis som i Super Mario World finns det en, enorm världskarta istället för flera separata världar som är avskurna från varandra. Gissa om det finns många hemligheter att hitta...

  Tack vare HD-upplösningen är det lätt att känna igen karaktären man spelar som, även när kameran zoomar ut för att ge en bättre överblick.

  Boost Mode har precis som mynt två sidor

  Den spelare som använder Wii U GamePad kan placera ut tillfälliga plattformar åt de andra spelarna för att på så sätt underlätta (eller sabotera!) framfarten. Plattformarna kan förstås dels användas för att landa eller hoppa på, men även som extra väggar för vägghopp. Använder du Wii U GamePad kan du även slå till fiender genom att peka på dem samt manipulera andra saker i spelmiljön.

  Du kan spela New Super Mario Bros. U med bara en Wii Remote om du vill, men Wii U GamePad fungerar förstås också. Dock krävs Wii Remote-handkontroller i flerspelarläget.

  När Wii U GamePad används för att placera ut plattformar kallas det för Boost Mode. Det är alltid upp till spelaren med Wii U GamePad om han vill hjälpa de andra nå nya rekord eller dumpa dem i närmaste avgrund!

  Boost Rush

  Även om New Super Mario Bros. U är ett underbart spel som alla i familjen kan ha roligt med finns det särskilda utmaningar för erfarna gamers också. I Boost Rush scrollar skärmen automatiskt framåt och ju fler mynt du samlar, desto snabbare rör sig skärmen! Det lönar sig förstås att samla så många mynt du bara kan och ta dig i mål snabbt, men det kommer också ställa stora krav på dig som spelare att du kan hantera tempot. Boost Rush är alltså inte samma sak som Boost Mode, men du kan använda Boost Mode i Boost Rush!

  Ännu fler utmaningar i Challenge Mode

  Utöver det hetsiga Boost Rush finns det flera andra utmaningar för dig som är trött på att använda Boost Mode för att hjälpa lillasyster klara sig helskinnad genom värld 1-1! I Time Attack ska du klara banorna så snabbt som möjligt (speed runs) och i 1-Up Rally måste du studsa på fiender utan att nudda mark och på så sätt samla extraliv. Hur många liv kan du få utifrån de fienderna som finns?

  Vinnarskallen vaknar i Coin Battle Mode

  Två till fyra spelare delar upp sig i lag eller går sina egna vägar, för att sedan samla så många mynt som bara är möjligt. Även här kan en till spelare med Wii U GamePad hoppa in och aktivera Boost Mode för att påverka händelseförloppet i den riktning han önskar. Kanske vill han hjälpa lillebror att vinna, eller se till att farsan hamnar på en säker sista plats! Som du säkert förstår bör du hålla dig god vän med han som håller i Wii U GamePad...!

  Det går självklart att spela utan Boost Mode om man föredrar rent spel!

  Coin Edit låter Wii U GamePad-användaren placera ut mynten, vilket gör att ingen spelomgång blir den andra lik.

  Miiverse är helt integrerat i upplevelsen

  Som du kanske känner till är Miiverse som ett inbyggt, socialt forum där du alltid kan vara säker på att hitta folk som delar just dina specifika spelintressen. Miiverse låter dig dela dina erfarenheter i New Super Mario Bros. U med andra spelare. Du kan till exempel skriva eller rita meddelanden om farliga eller roliga nivåer - dessa meddelanden dyker sedan upp direkt i andras spel!

  Miiverse är helt enkelt till för att du ska kunna dela med dig av alla känslor som uppstår när du spelar. Är en nivå dryg och jobbig? Skicka ett meddelande om det så att andra ser! Vill du ha hjälp? Fråga folk i Miiverse som också spelar New Super Mario Bros. U!

  Eftersom Miiverse hanteras på en global nivå kommer det självklart dyka upp en del språkbarriärer, men eftersom det även går att rita sina meddelanden kan man kommunicera med både japaner, brasilianare och danskar!

  New Super Luigi U

  Nintendos megastjärna skymtas ingenstans i New Super Luigi U, istället är det hans tvillingbror (som ofta får befinna sig i sin brors stora skugga) Luigi som leder täten. Som du ser på spelets omslag så är"Bros." överstruket (kanske av Luigi själv) och Mario syns faktiskt inte till under hela äventyret!

  Som New Super Mario Bros. U, fast ändå inte

  Den förklaringen blev du klok på, eller hur? Skämt åsido så delar New Super Luigi U grafik och spelkontroll med New Super Mario Bros. U - det här spelet ser alltså likadant ut och du styr det på samma sätt. Den stora, för att inte säga enorma skillnaden är att ALLA BANOR ÄR HELT NYA! Det betyder att även om du redan spelat igenom New Super Mario Bros. U så har du ett helt nytt äventyr med 82 färska banor att se fram emot!

  Luigi, Blue Toad, Yellow Toad och Nabbit

  Eftersom Mario inte finns med längre har han ersatts av en nygammal karaktär i form av Nabbit. Du kanske minns Nabbit från New Super Mario Bros. U där han stal föremål från Toad-husen och sprang iväg med dem på banorna. Nu har han blivit en spelbar karaktär i flerpelarläget, och hans egenskaper tillför en välkommen nyhet för de mest ovana spelarna - han kan nämligen inte ta skada av fienderna!

  När man spelar tillsammans, till exempel med familj eller vänner, är det alltid roligast om alla är jämnbra, men det är förstås skillnad mellan nybörjare och plattformsveteraner. Nabbit jämnar ut förutsättningarna genom förmågan att springa rakt på fienderna utan att det händer något. För ovana spelare räcker det med att hitta knapparn aoch ta sig fram över hindren längs banorna.

  Ingen skada från fiender... men inte heller några power-ups

  Nabbit kan som sagt inte skadas utav fiender, men han kan heller inte tillgodogöra sig power-ups som de tre andra karaktärerna. Power-ups är krafter som exempelvis Flying Squirrel Mari… vi menar Flying Squirrel Luigi som ger karaktärerna förmågor utöver det vanliga hoppandet och springandet. Vi rekommenderar verkligen att du låter nybörjaren i gänget spela som Nabbit för att lära sig grunderna.

  Luigi=/=Mario

  Du kanske tror att Luigi i praktiken bara är Mario med nya färger, men då tror du fel! Luigi kan hoppa högre än Mario, men är betydligt svårare att få stopp på när han väl fått upp farten. Givetvis är alla nya banor designade med detta i åtanke, så New Super Luigi U erbjuder verkligen är fräsch spelupplevelse även om du redan har New Super Mario Bros. U.


 • Super Luigi U


  Super Mario Bros. U


New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U

Lanseringsdatum: 15 april 2016
Lanseringsdatum - Nintendo Selects: 15 april 2016
System: Wii U
Genre: Plattform
Spelare: 1-5 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Miiverse-integration, Off-TV Play

Relaterade produkter

New Super Mario Bros. U
Ett helt nytt Mario-spel i både HD och 2D som är anpassat för både gamers och nybörjare!
New Super Luigi U
Nintendos megastjärna skymtas ingenstans i New Super Luigi U, istället är det hans tvillingbror Luigi som leder täten....
 • New Super Mario Bros. U
  Ett helt nytt Mario-spel i både HD och 2D som är anpassat för både gamers och nybörjare!
 • New Super Luigi U
  Nintendos megastjärna skymtas ingenstans i New Super Luigi U, istället är det hans tvillingbror Luigi som leder täten....