nintendo logo

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

 • Den ensamme ninjan Ryu Hayabusa kanske inte speglar den klassiska bilden av en ninja - han smyger sig inte på fiender i mörka gränder utan springer rakt ut på stridsfältet och gör processen kort med alla som är dumdristiga nog att stå i hans väg.

  Ryu är ingen ny stjärna på spelhimlen. Ninja Gaiden dök först upp i arkadhallarna i slutet av 80-talet och då handlade det om regelrätt gatuslagsmål där man tog sig fram från vänster till höger och spöade upp elaka typer på löpande band. NES-versionen, som utvecklades kort därpå och gjorde serien känd, är ett helt annat spel som fokuserar mycket mer på plattformshoppande och blixtsnabb action. Totalt dök det upp tre NES-spel i serien (varav endast de två första lanserades i Sverige) och trilogin är erkänd som bland de svåraste spelen som finns till Nintendos 8-bitare.

  Efter en samlingsutgåva till Super Nintendo övergav serien Nintendos konsoler för att efter mer en ett decennium dyka upp till Nintendo DS i form av Ninja Gaiden: Dragon Sword. Här får vi stifta bekantskap med både precisa pekskärmskontroller och den nya, kvinnliga ninjan Momiji. Hon finns med i NINJA GAIDEN 3: Razor's Edge!

  Visste du förresten att på 90-talet var Ninja Gaiden känt som Shadow Warriors i större delen av Europa, då ordet "ninja" ansågs vara för våldsamt...

  Första Ninja Gaiden-spelet till en stationär Nintendo-konsol på mer än 15 år

  Har du sett bilder eller filmer på det här spelet har du säkert lagt märke till att Ryus arm ser konstig ut. Det beror på att han råkat ut för en hemsk förbannelse som hotar att förgöra honom inifrån om han inte hittar ett sätt att stoppa den.

  Det här är som sagt det första Ninja Gaiden-spelet till en Nintendo-konsol som du ansluter till tv:n på mer än 15 år. Räknar man dessutom bort delar i serien som aldrig hittade till Sverige blir det nästan 20 år sedan! Det ska dock förtydligas att NINJA GAIDEN 3: Razor's Edge inte har särskilt mycket med NES-spelen att göra, vare sig det gäller upplägg eller utvecklare.

  Otroligt våldsamt och intensivt

  NINJA GAIDEN 3: Razor's Edge handlar inte om regnbågar och söta små djur. Ryu hugger både ben, armar och huvuden av sina motståndare och blodet som sprutar till följd skulle räcka till att fylla en mindre sjö. I originalversionen av NINJA GAIDEN 3 gick det inte att lemlästa fienderna på det här viset, men det är alltså ändrat till Razor's Edge-versionen.

  Razor's Edge-versionen är överlägsen originalet

  Rent spelmässigt har många förbättringar genomförts. Fienderna är mycket aggressivare och sitter inte längre och ber om nåd när du ska döda dem (det blir snarare du som spelare som sitter i soffan och ber till högre makter när svårighetsgraden stiger till skyarna), Ryu har fler vapen och Ninpo-tekniker och Ayane är nu en spelbar karaktär med sina egna uppdrag, vapen och Ninpo-tekniker. Hon känns igen från både Ninja Gaiden- och Dead or Alive-serien.

  Nybörjare kan dra nytta av pekskärmen på Wii U GamePad för att utföra kombinationsattacker och Ninpo-tekniker, men självklart kan du bara använda knapparna på Wii U GamePad om du hellre vill det. Dessutom stöder spelet Wii U Pro Controller.

  Som om inte detta vore nog finns ett nytt utvecklingssystem där du kan uppgradera med nya attacker, vapen och Ninpo-tekniker. Använd Karma som du förtjänar under spelets gång för att utöka livsmätaren.

  Delad glädje är dubbel glädje

  Gå ihop på lag med en annan spelare online och kämpa er igenom uppdrag tillsammans - en spelar som Ryu och den andra som Ayane. Tröttnar du på samarbeta kan du alltid slåss mot upp till sju motståndare i våldsamma onlinestrider där bara den starkaste överlever.


Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

Lanseringsdatum: 11 januari 2013
System: Wii U
Genre: Action
Spelare: 1 (lokalt) | 1-8 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt, Co-Op
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: TEAM NINJA / KOEI TECMO
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, DLC, Off-TV Play

Du kanske gillar...

 • Vid det här laget tror du förstås att du kan Mario Kart ganska bra. Några sköldpaddsskal hit och en blixt dit. Lägg dig...
 • Ikläd dig rollen som den hemlige polisen Chase McCain och se till att sätta skurken Rex Fury där han hör hemma -...
 • Precis som i de tidigare Mario Party-spelen kan 1-4 spelare spela samtidigt mot varandra, men en viktig nyhet denna...
 • I Splatoon ska du se till att dina motståndares områden fylls helt med bläck. Du spelar med en Inkling, som är en...