fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Paper Mario: Color Splash

 • Gillar du att måla och färga saker i alla regnbågens färger är detta något för dig. I Paper Marios senaste äventyr till Wii U befinner sig Paper Mario på den färgglada ön Prism Island. Något är dock fel för ön är inte sitt normal färgsprakande jag. Någon eller något dränerar ön på färg.

  Lyckligtvis har Paper Mario en ny hammare som inte bara kan hamra, den kan även sprida färg när du träffar något med den. Hjälp Paper Mario att rädda ön, hitta all färg igen och återställa dess forna glans. Med färghammaren kan du färga både Toads, föremål och klubba fiender.

  När du befinner dig i strid kan du måla speciella kort som används för att generera kraftfulla attacker mot fiender på ön. Då är det också mycket viktigt att tänka strategiskt! Kolla noga vilka kort du har med dig och vilken typ av fiender du möter. Varje kort representerar en specifik attack och möter du en fiende med spikhatt bör du till exempel inte hoppa på den fienden. Förutom att välja rätt typ av kort så är tajmingen viktig. En bra tajming ger en extra kraftfull attack och då sparar du kort samt slipper ta för mycket skada från fienderna. Vissa kort är redan målade och stridsklara medan andra kort behöver målas för att göra dem lite kraftfullare. Det finns gott om olika typer av kort så försök att testa dem alla för att se vad de gör. Vissa kort kan till och med få fiender att slåss för dig. Det finns också specialkort, som till exempel Eldsläckaren och Hårblåsen, som genererar riktigt kraftfulla attacker.

  På ön hittar du många olika sorters områden, allt från vackra sandstränder till rykande heta vulkaner. Leta efter stora stjärnor i olika färger och lås upp nya områden i spelet. Allting i spelet är gjort av papper och kartong vilket blir extra tydligt när du ska lösa spelets olika pussel. Förutom färghammaren så har du också en sax till din hjälp. Med den saxen kan du klippa ut olika saker för att lösa pussel eller ta bort hinder.

  Gillar du dessutom Toads så är detta ett spel för dig. Det finns mängder av olika Toads att rädda och de har alla sin egen personlighet och speciella humor. I många fall kommer de Toads du räddar återgälda ditt hjältemod och hjälpa Paper Mario genom äventyret på olika sätt.


  9/10
  Redan från första stund stormtrivs jag när jag spatserar runt på den färggranna ön och även om hela Paper Mario-serien är genomarbetade projekt, så har inget spel sett bättre ut än Paper Mario: Color Splash och Nintendos fantastiska känsla för detaljer är snudd på makalös.

  −GameReactor


  9/10
  Dialogen från alla invånare i spelet är så klockrent skriven att man inte kan göra annat än att älska dessa charmiga, lövtunna individer.

  −IGN


Paper Mario: Color Splash

Lanseringsdatum: 07 oktober 2016
System: Wii U
Genre: Action, Äventyr, Rollspel
Spelare: 1 (lokalt)
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text: