fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Splatoon

 • I Splatoon ska du se till att dina motståndares områden fylls helt med bläck. Du spelar med en Inkling, som är en väldigt speciell varelse som kan byta mellan en mänsklig form och formen av en bläckfisk. Något som gör denna tredjepersonsskjutare väldigt underhållande och nyskapande.

  I Splatoon ska du se till att dina motståndares områden fylls helt med bläck i din färg. Du spelar med en Inkling, som är en väldigt speciell varelse som kan byta mellan en mänsklig form och formen av en bläckfisk. Något som gör denna tredjepersonsskjutare väldigt underhållande och nyskapande.

  Spela i lag, fyra personer mot fyra andra online. Splatoon är ett mycket färgstarkt och kaotiskt spel där det gäller att ta kontrollen från motståndarlaget.

  Beväpna din Inkling med olika coola vapen. Om du gillar närstrider så är Splat Roller perfekt. Med den kan du täcka stora golvytor med färg. Vill du ha ett mer flexibelt vapen kanske du föredrar The Splattershot. Förutom olika vapen kan du också köpa kläder, hattar och skor. Förutom att göra din karaktär mer personlig så påverkar utrustningen också dina färdigheter så testa dig fram för att hitta en stil som passar dig.

  Innan du går in på en ny bana bör du fundera vilka vapen och föremål du ska använda. Vissa vapen funkar olika bra beroende på banornas uppbyggnad. Du kommer upptäcka att spelet har ett oanat djup och att förberedelser och strategiskt tänkande är viktigt om du vill vinna och förbättra din ranking.

  Det finns många sätt att spela Splatoon på, men om du vill vinna matcher är det viktigt att du tänker taktiskt och att du samarbetar med dina lagkamrater så mycket som möjligt. Din Wii U GamePad ger dig gott om tips, information, översikt samt möjligheten att sikta med stor precision.

  Du kan också välja att spela spelet utan lagkamrater för det finns ett kampanjläge för en spelare där du strider mot en bläckfiskarmé. Du kan också ta dig an strider mot en kompis i spelläget 1-on-1 Battle Dojo, där det gäller att panga så många ballonger som möjligt. Båda de spellägena är perfekta om du vill öva inför online-matcher!

  När du är redo för att tävla online så kan du ta dig an spelläget Ranked Battle, där det finns gott om olika sätt att tävla på.

  • Måla väggar med bläck för att komma till områden som annars kan vara svåra att nå.
  • Hitta mäktigare vapen och power-ups i takt med att du fyller motståndarens område med bläck.
  • Strategi är viktigt i detta spelet. Besegra dina motståndare genom att fylla deras område med bläck, men glöm inte att du samtidigt måste hålla dina motståndare borta från att fylla ditt eget område med bläck.
  • Fyll på ditt bläck när det behövs samtidigt som du gömmer dig från motståndarna. Förvandla dig till en bläckfisk för att kunna dyka ned i bläck och ta dig fram snabbare.
  • Du kommer kunna välja bland flera kontrollmöjligheter på din Wii U GamePad. Bland annat kan du använda dig av gyrot i Wii U GamePad för att lätt se dig omkring och därmed sikta bättre. Du kan också se om en lagkamrat är i trubbel. Klicka då bara på den personens ikon för att hjälpa så fort som möjligt.
  • Spelet innehåller också en kampanj där man kan spela offline själv.
  • Till det här spelet finns det speciella amiibo-figurer. Om du använder dem så kan du få speciella uppdrag. Genomför du de uppdragen kan du få unika vapen och utrustning. Vilka amiibo-figurer som fungerar i Splatoon hittar du här.
  • Spelets släpps även i ett Special Edition-paket innehållandes spelet samt en Inkling Squid amiibo. Just den amiibo-figuren finns bara att få tag på i detta specialpaket.
  • Extrainnehåll som kommer efter release: Fem banor kommer vara tillgängliga vid lanseringen: Urchin Underpass, Saltspray Rig, Walleye Warehouse, Blackbelly Skatepark och Arowana Mall. De banorna kommer vara en utmärkt start, men fler banor är förstås på gång. Vissa banor kommer kräva mer så börja träna så fort du kan så du är redo när de banorna släpps. Bäst av allt är att de kommer att vara kostnadsfria att ladda ned. Ytterligare kostnadsfritt extrainnehåll som är på väg är fler vapen samt ett spelläge kallat Tower Control. Tittar vi ännu längre fram så kommer det också en stor uppdatering i augusti. Den uppdateringen gör bland annat att du kan välja att spela både matcher med enbart vänner i båda lagen. Det kommer också ytterligare ett spelläge kallat Rainmaker, som blir det tredje spelläget som använder sig av ranking. Det spelläget kommer också erbjuda nya föremål så det blir något stort att se fram emot!
  • Splatfests: Det kommer dyka upp små event i spelet kallade Splatfests där spelare över hela Europa kommer få svara på enkla frågor som till exempel: Föredrar du katter eller hundar?  När du svarar på frågan väljer du vilken sida du ska kämpa för under Splatfest! Dessa events kommer ha sin egen ranking och du kan dessutom få tag på ett väldigt användbart föremål kallat "Super Sea Snail"!
 • Inkling Girl
  Bläckfisktjejen från Splatoon som kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i sin egen färg.
  Inkling Boy
  Bläckfiskpojken från Splatoon som kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i sin egen färg.
  Inkling Squid
  En Inkling som har förvandlat sig till en bläckfisk och kan simma snabbt genom bläck i sin egen färg.
  Squid Sisters Set (Callie & Marie)
  Den berömda idolduon Squid Sisters från Splatoon-världen.
  Callie
  Callie är en del av idolduon Squid Sisters i Splatoon-världen. Squid Sisters underhåller alla Inklings med sång och...
  Marie
  Marie är en del av idolduon Squid Sisters i Splatoon-världen. Squid Sisters underhåller alla Inklings med sång och dans...
  Inkling Girl (Lime Green)
  Bläckfisktjej från Splatoon i en speciell färg. Hon kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i sin...
  Inkling Boy (Purple)
  Bläckfiskpojke från Splatoon i en speciell färg. Han kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i...
  Inkling Squid (Orange)
  En Inkling i en speciell färg, som har förvandlat sig till en bläckfisk och kan simma snabbt genom bläck i sin egen...
  Inkling Boy (Neon Green)
  Bläckfiskpojke från Splatoon i en speciell färg. Han kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i...
  Inkling Girl (Neon Pink)
  Bläckfisktjej från Splatoon i en speciell färg. Hon kan förvandla sig till bläckfisk och simma snabbt genom bläck i sin...
  Inkling Squid (Neon Purple)
  En Inkling i en speciell färg, som har förvandlat sig till en bläckfisk och kan simma snabbt genom bläck i sin egen...
  Pearl & Marina
  De båda idolerna från bandet Off the Hook kommer som amiibo-figurer i detta färska två-pack!
  Splatoon Octoling amiibo 3 Pack ‐ Octoling Girl, Octoling Boy and Octopus
  Huvudpersonen i Splatoon 2: Octo Expansion DLC är en ung Octoling, känd som Agent 8. Octolings verkar vara mer...
  Octoling, Inkling and Smallfry
  Ett paket med tre amiibo från Splatoon 3

  Vänligen notera att listan över kompatibla produkter inte nödvändigtvis är komplett och att den kan komma att uppdateras.


Splatoon

Lanseringsdatum: 29 maj 2015
System: Wii U
Genre: Action, Shooter
Spelare: 1-2 (lokalt) | 1-8 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt, Co-Op
Handkontroll:
Åldersmärkning:
amiibo:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Miiverse-integration, amiibo, Rörelsekontroll