fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spel
 • Wii U
 • The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

 • Det här Zelda-äventyret lanserades från början till Nintendo GameCube och handlar om pojken Link som ger sig ut på det öppna havet för att rädda sin kidnappade syster. Spelet fokuserar, som vanligt i Zelda-sammanhang, väldigt mycket på utforskande och eftersom havet är enormt tar det många långa och framför allt roliga timmar att se och uppleva allting.

  Förutom full-HD-skärpa och betydligt bättre ljus- och skuggeffekter kan du se fram emot spelmässiga nyheter också! Den stora pekskärmen på Wii U GamePad gör det nu betydligt smidigare att hantera föremål, något som förbättrar spelflödet markant. Båten som Link seglar i, The King of Red Lions, har fått ett nytt segel som gör att skutan tar sig fram betydligt fortare än i originalet! Ett av de vanligaste klagomålen på Nintendo GameCube-spelet var att det tog för lång tid att segla mellan öarna på det gigantiska havet, ett problem som nu alltså är åtgärdat.

  Seglet måste dock förtjänas och är därför inte tillgänglig direkt. Nintendo vill att du ska känna och uppskatta skillnaden i hastighet, och det hade du inte gjort om du fått seglet från start utan att behöva kämpa lite för det!

  Det finns fler förbättringar. I slutet av Nintendo GameCube-spelet uppstod en sektion som många uppfattade som lite dryg och jobbig. För dig som aldrig spelat originalet tänker vi inte avslöja vad vi syftar på, men du som har spelat igenom The Wind Waker till Nintendo GameCube förstår nog vad vi menar. Denna sektion är omgjord i Wii U-spelet så att den är roligare att spela.

  Kooloo-Limpah!

  Tingle dök visserligen upp redan i The Legend of Zelda: Majora's Mask, men det var inte förrän i The Wind Waker som han fick en större roll. Var du med då det begav sig minns du kanske föremålet Tingle Tuner som användas för att ansluta en Game Boy Advance till Nintendo GameCube-konsolen och på så sätt tillåta en andra spelare att hjälpa eller stjälpa Link med en andra skärm. I The Legend of Zelda: The Wind Waker HD har Tingle Tuner bytts ut mot ett helt nytt föremål som kallas Tingle Bottle!

  Tingle Bottle är i praktiken en länk till Miiverse som låter dig posta kommentarer och bilder i forumet. Det går att göra i andra Wii U-spel också, men det speciella med Tingle Bottle är att meddelanden spolas upp som flaskposter på stränder lite här och var!

  Kameran Pictograph kan nu lagra fler foton (och i högre kvalitet dessutom) och dessutom användas för att ta bilder som kan postas i Miiverse.

  The Legend of Zelda: The Wind Waker HD kommer gå att spela både på tv:n (då i 1080p-upplösning) och på Wii U GamePad.


The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Lanseringsdatum: 04 oktober 2013
Lanseringsdatum - Nintendo Selects: 15 april 2016
System: Wii U
Genre: Action, Äventyr
Spelare: 1 (lokalt)
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Miiverse-integration