fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Tokyo Mirage Sessions #FE

 • Detta är en blandning av två legendariska spelserier, Shin Megami Tensei- och Fire Emblem, som utspelar sig i dagens Tokyo där ungdomar samlas för en episk berättelse tillsammans med hjältar från en alternativ värld. Huvudkaraktärerna kämpar som Mirage Masters men bär samtidigt på storslagna drömmar om att bli populära artister.

  Är du redo för ett RPG-spel där det spektakulära, flashiga och glamorösa spelar en väldigt stor roll. Tokyo Mirage Sessions #FE är något utöver det vanliga. RPG-mästarna Atlus har här gjort ett taktiskt turbaserat rollspel som utspelar sig i moderna Japan och som blandar japansk kultur och stjärnglans på ett uppfriskande sätt. Spelet är en högenergisk upplevelse med tydliga influenser från spelserier som Fire Emblem och Shin Megami Tensei. Många av platserna i spelet är dessutom riktiga platser i Tokyo.

  I Tokyo Mirage Sessions #FE får du följa med ett gäng japanska ungdomar som består av skoleleven Itsuki Aoi, hans vän Touma Akagi och Tsubasa Oribe som drömmer om att bli en stor popstjärna. När några fientliga varelser kallade ”Mirages” anfaller Tokyo och visar sig vara på jakt efter människor med stort potential hamnar ungdomarna i skottlinjen. Mirages kommer från en annan dimension kallad Idolasphere och de lyckas kidnappa Tsubasa, men med hjälp av Itsuki Aoi och Fire Emblem-karaktärerna Chrom och Caeda lyckadas hon ta sig ifrån Idolasphere. När de väl återvänder till den riktiga världen igen blir de rekryterade av Talent Agency Fortuna Entertainment, som visar sig vara ett välbehövligt organiserat motstånd mot ”Mirages”.

  Genom spelet kommer du spela igenom olika nivåer med unika teman där du ska strida mot Mirages. Striderna är strategiska och turbaserade där du måste hitta fiendens svagheter. Du kommer upptäcka att en hel del påminner om Fire Emblem. Gillar du ”special moves” så kommer du hitta riktigt spektakulära såna här.

  Huvudkaraktärerna kämpar som Mirage Masters men bär samtidigt på storslagna drömmar om att bli populära artister. De finputsar sina sång- och skådespelartalanger i underhållningsbranschen där de jobbar till vardags. De unga hjältarna måste alltså inte bara bekämpa Mirages som invaderar, de måste även tackla den hårda underhållningsindustrin om de ska lyckas nå stjärnstatus!

  Rösterna i spelet är de japanska originalrösterna (med engelska undertexter) och det soundtrack som skapats av japanska Avex. Perfekt med tanke på att spelet utspelar sig i ett modernt Tokyo.

  Samma datum som standardversionen av Tokyo Mirage Sessions #FE släpps så kommer det också en limiterad specialutgåva som går under namnet Tokyo Mirage Sessions #FE Fortissimo Edition. I den specialutgåvan ingår en artbook, Special Vocal Selection CD, sångkort, klistermärken och en nedladdningskod för kommande planerat DLC, som består av tre paket där innehållet är fler banor och nya kläder. Detta DLC kommer också gå att köpa separat i Nintendo eShop.


Tokyo Mirage Sessions #FE

Lanseringsdatum: 24 juni 2016
System: Wii U
Genre: Rollspel
Spelare: 1 (lokalt)
Handkontroll:
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: ATLUS
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: DLC