fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Miiverse stänger ner

Miiverse startades 2012 i samband med lanseringen av Wii U med målet att vi ville skapa en plats för användare där de kunde dela med sig av sina tankar kring spel med andra. 

Tack vare användarnas stöd under dessa år anser vi att vi lyckats nå upp till det målet. Vi har nu beslutat att avsluta denna tjänst. En av anledningarna till detta är att många användare numera använder andra sociala medier för denna typ av kommunikation.

Avändare kommer kunna ladda ner gamla Miiverse-inlägg (utan kommentarer eller meddelanden från andra) genom att besöka http://miiverse.nintendo.net och registrera sig innan Miiverse stängs ner den 8 november 2017 kl. 07:00 svensk tid. När denna registrering är gjord kommer vi att skicka ett e-post-meddelande några veckor efter att tjänsten har stängts ner med en unik URL där du kommer kunna ladda ner tidigare Miiverse-inlägg.

När kommer Miiverse att stängas ner?

Den 8 november 2017 kl. 07:00. När Miiverse har stängts ner kommer det inte längre vara möjligt att få tillgång till Miiverse på Wii U, någon av konsolerna i Nintendo 3DS-familjen eller via någon internetbrowser på PC eller andra smarta enheter. 

Kommer Miiverse-ikonen fortfarande att finnas kvar hemskärmen på Wii U och Nintendo 3DS?

Miiverse-ikonen kommer fortfarande att finnas kvar men ett felmeddelande kommer att visas när man trycker på ikonen.

Många spel använder Miiverse som ett viktigt gameplay-element, bland annat Super Mario Maker till Wii U. Vad händer med dessa spel när Miiverse stängs ner?

  • Super Mario Maker (Wii U): Det kommer fortfarande vara möjligt att skapa och dela med sig av banor men det kommer inte längre vara möjligt att kommentera dessa.
  • Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (Wii U, Nintendo 3DS): Det kommer fortfarande vara möjligt att spela och klara av alla 88 banor. Däremot kommer community-funktionerna att stängas av vilket innebär att det inte längre kommer vara möjligt att dela med sig av banor eller få nya stjärnor av användarskapade banor. I och med att det kommer finnas en gräns för hur många stjärnor som kan fås  så kommer inte alla föremål längre gå att låsa upp.
  • Splatoon (Wii U): Miiverse-inlägg kommer inte längre att visas i Inkopolis Plaza.
  • Super Smash Bros. for Wii U och Super Smash Bros. for Nintendo 3DS: Miiverse-banan kommer fortfarande att kunna spelas men Miiverse-inlägg kommer inte längre att visas i bakgrunden. Det kommer inte heller vara möjligt att posta videos till YouTube eller Miiverse eller att dela banor och skapa turneringar.
  • Mario Kart 8 (Wii U): Det kommer inte längre vara möjligt att posta videos till YouTube då dessa videos också postas till Miiverse. Turnerings-funktionen kommer inte heller att fungera.
  • Super Mario 3D World (Wii U). Miiverse-meddelanden som tidigare dykt upp på skärmen kommer inte längre att visas. Det kommer fortfarande vara möjligt att samla stämplar men de kommer inte kunna användas i Miiverse.
  • Xenonblade Chronicles X (Wii U): ”BLADE report”-funktionen kommer inte längre att fungera.

För alla andra frågor kring Wii U- och Nintendo 3DS-spel som påverkas av att Miiverse stängs ner, gå in på http://support.nintendo.com.

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars kommer bli av med en viktig funktion. Kommer ni ändå fortsätta att sälja spelet?

Ja, spelet kommer fortsätta att säljas. Det kommer fortfarande vara möjligt att spela alla 88 banorna som ingår i huvudspelen. Det kommer också gå att skapa och spela egna banor lokalt.

Kommer Miiverse-inlägg fortfarande visas i Wara Wara Plaza på Wii U?

De inlägg som brukar visas när Wii U är i offline-läge kommer att visas i Wara Wara Plaza.

Kommer Wii U Chat att fungera efter avstängningen av Miiverse?

Wii U Chat-tjänsten kommer att stängas ner i samband med att Miiverse stängs ner den 8 november kl. 07:00.

Kommer det vara möjligt att se sina gamla Miiverse-inlägg efter att tjänsten har stängts av?

Användare kommer kunna ladda ner sina gamla Miiverse-inlägg (utan kommentarer eller meddelanden från andra) genom att besöka http://miiverse.nintendo.net och registrera sig innan tjänsten stängs ner den 8 november 2017 kl. 07:00. Några veckor efter att tjänsten har stängts ner kommer användaren få ett e-postmeddelande med en unik URL för att ladda ner tidigare Miiverse-historik.

Kommer det att komma en tjänst som ersätter Miiverse till Nintendo Switch?

För tillfället har Nintendo inga planer på att implementera någon tjänst som ersätter Miiverse men Nintendo Switch har funktioner för att koppla upp sig mot Facebook och andra sociala tjänster.