Skip to main content

Vad är skillnaden mellan en "primary" och "non-primary" konsol?

Den första gången du använder ditt Nintendo Account för att ansluta till Nintendo eShop registreras den Nintendo Switch som du använder som den primära konsolen för ditt Nintendo Account.
Vad är skillnaden mellan en "primary" och "non-primary" konsol?

När du har registrerat den primära konsolen för ditt konto kan du fortfarande länka det kontot till andra Nintendo Switch-konsoler, men dessa konsoler kommer inte att registreras som primära konsoler.

När du använder den primära konsolen kan alla användare på den enheten spela nedladdningsbart innehåll som du har köpt. Du behöver inte heller ansluta till internet innan du använder nedladdningsbart innehåll på din primära konsol (en internetanslutning krävs för att använda onlinefunktioner eller spel som kräver en prenumerationstjänst).

Om du avregistrerar din primära konsol så kan du registrera en annan Nintendo Switch som din primära konsol nästa gång du använder ditt Nintendo-konto för att ansluta till Nintendo eShop.

För att kontrollera om en konsol är den primära konsolen för ditt Nintendo-konto kan du logga in på Nintendo eShop på den konsolen och sen klicka på din personliga ikon högst upp i höger hörn. Bläddra sen ned tills du kommer till "primary console" i Nintendo eShop-kontoinformationen. Står det "Not this console" är konsolen inte registrerad som primär konsol.

Att tänka på:

Primär konsol

 • Du kan bara ha en primär konsol åt gången för ditt Nintendo-konto.
 • Den första konsolen i Nintendo Switch-familjen som du använder för att ansluta till Nintendo eShop på Nintendo Switch blir din primära konsol.
 • När du använder den primära konsolen kan alla användarkonton på konsolen spela det nedladdningsbara innehållet du har köpt.
 • När du använder den primära konsolen behöver du inte ha en aktiv internetuppkoppling när du spelar nedladdningsbar programvara.
 • En internetanslutning krävs fortfarande för att använda onlinefunktioner eller spel som kräver en prenumerationstjänst.
 • Du kan ändra vilken Nintendo Switch-konsol som är din primära konsol, men du måste först avregistrera den nuvarande primära konsolen.

Icke-primär konsol

 • Ett Nintendo Account kan kopplas till Nintendo Switch-konsoler som inte registrerats som den primära konsolen, men vissa funktioner skiljer sig från när ett Nintendo Account används på en primär konsol.
 • När du använder en icke-primär konsol kan du fortfarande använda ditt Nintendo Account för att komma åt Nintendo eShop, köpa och ladda ner mjukvara, och under vissa förhållanden spela din nedladdningsbara programvara.
 • När du använder en icke-primär konsol måste du ha en aktiv internetanslutning för att spela nedladdningsbart innehåll.
  Om du tappar din internetanslutning när du spelar nedladdningsbart innehåll på en icke-primär konsol kommer ditt spel att pausa efter en viss tid. När du ansluter till internet igen kan du dock återuppta från den punkt där du slutade.
 • När du använder en icke-primär konsol kan nedladdningsbart innehåll endast startas av användaren som köpte innehållet.
 • När du använder nedladdningsbar programvara på en icke-primär konsol kommer ditt spel att pausa om ditt Nintendo Account används för att komma åt nedladdningsbar programvara på någon annan Nintendo Switch-konsol.

Hur det fungerar:

Registrera din primära konsol:

 1. Länka ett Nintendo Account till din konsol i Nintendo Switch-familjen.
 2. Öppna Nintendo eShop och välj ditt Nintendo Account.
 3. Om ditt Nintendo Account inte redan har en primär konsol kommer den här konsolen att bli den primära konsolen för ditt Nintendo Account.

Göra en annan konsol till den primära konsolen:

 1. Öppna Nintendo eShop på din primära konsol, klicka på din personliga ikon så du kommer till Account Information. Bläddra längst ned och klicka på avregistrera konsolen dvs "Deregister".
  • Om du inte har tillgång till den ursprungliga konsolen kan du också avregistrera en primär konsol utanför enheten en gång per år.
  • Avregistrering utanför enheten kan göras genom att besöka accounts.nintendo.com, välja "Shop Menu" och sedan "Deregister Primary Console"
 2. Gå sen in på den Nintendo Switch du vill registrera och använd ditt Nintendo Account för att komma åt Nintendo eShop. Detta blir nu den primära konsolen för ditt konto.

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige