fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Wii U

Wii U är uppföljaren till den omåttligt populära spelkonsolen Wii och innehåller allt som gjorde föregångaren fantastisk. Wii U erbjuder dessutom Full HD-grafik och en handkontroll med inbyggd pekskärm för att leverera helt unika spelupplever.

Wii U är en stationär spelkonsol från Nintendo som helt ändrar relationen mellan dig, din TV och hur du och dina vänner håller er uppkopplade. Det är ett kraftfullt Full HD-system med en extraordinär ny handkontroll som omdefinierar sättet på vilket man kan spela tillsammans – Wii U GamePad.

Analog styrspak

Analog styrspak med knappfunktion.

Analog styrspak

Analog styrspak med knappfunktion.

Axelknappar (vänster)

ZL och L

Axelknappar (höger)

ZR och R

Sensor bar

Fungerar på samma sätt som en vanlig Sensor Bar och möjliggör pekfunktionen hos Wii Remote Plus.

Kamera

Pekskärm

6,2" pekskärm av LCD-typ i bredbildsformat.

Fjärkontroll

Wii U GamePad kan användas som fjärrkontroll för att kontrollera de flesta TV-apparater.

Mikrofon

NFC

Near Field Communication används för att kommunicera med bland annat amiibo

Transceiver

Infraröd kommunikationsport som bland annat används när Wii U GamePad används som fjärrkontroll för att styra en TV.

Hörlursuttag

Styrkors

Klassiskt digitalt styrkors

Digitala knappar

Klassiska A-, B-, X- och Y-knappar

Fler funktioner

Tillbehörsanslutning
Stereohögtalare
Rörelsesensor
Skakfunktion
Volymkontroll
AV/PÅ-knapp
Uppladdningsbart litiumbatteri
Pekpenna (stylus) och förvaringsutrymme för den samma

 • Analog styrspak

  Analog styrspak med knappfunktion.
 • Analog styrspak

  Analog styrspak med knappfunktion.
 • Axelknappar (vänster)

  ZL och L
 • Axelknappar (höger)

  ZR och R
 • Sensor bar

  Fungerar på samma sätt som en vanlig Sensor Bar och möjliggör pekfunktionen hos Wii Remote Plus.
 • Kamera

 • Pekskärm

  6,2" pekskärm av LCD-typ i bredbildsformat.
 • Fjärkontroll

  Wii U GamePad kan användas som fjärrkontroll för att kontrollera de flesta TV-apparater.
 • Mikrofon

 • NFC

  Near Field Communication används för att kommunicera med bland annat amiibo
 • Transceiver

  Infraröd kommunikationsport som bland annat används när Wii U GamePad används som fjärrkontroll för att styra en TV.
 • Hörlursuttag

 • Styrkors

  Klassiskt digitalt styrkors
 • Digitala knappar

  Klassiska A-, B-, X- och Y-knappar
 • Fler funktioner

  Tillbehörsanslutning
  Stereohögtalare
  Rörelsesensor
  Skakfunktion
  Volymkontroll
  AV/PÅ-knapp
  Uppladdningsbart litiumbatteri
  Pekpenna (stylus) och förvaringsutrymme för den samma

  Se helt nya saker

  wii u see things

  Wii U GamePad är ditt andra fönster in i spelvärlden och det öppnar upp för helt nya perspektiv oavsett om du spelar själv eller tillsammans med vänner. Ta del av en mängd viktig information utan att förstöra upplevelsen eller pausa. Wii U GamePad ger helt unika möjligheter att låta olika spelare veta olika saker om samma spel genom att visa olika information för olika spelare.

   

  Gör sånt som var omöjligt tidigare

  wii u do things

  Tillsammans skapar Wii U och Wii U GamePad helt nya sätt att spela på. Upplev unika sätt att spela på som endast är möjliga på grund av den extra skärmen som Wii U GamePad erbjuder.

   

  Alla kan spela

  Alla i familjen kan ha egna användare och Mii karaktärer vilket gör det enklare än någonsin att uppleva och njuta av spel tillsammans.

  Alla behöver en handkontroll

  Vi rekommenderar att alla som köper Wii U även köper en eller fler uppsättningar av Wii Remote Plus Additional Set. Det är även en bra idé att köpa till en eller två Wii U Pro Controllers för att få ut det mesta av de mer krävande spelen. Om du redan har en Wii sedan tidigare går det bra att använda Wii Remote och Nunchuk från den istället för att köpa nya.

   

  Välj mellan Basic och Premium pack

  Wii U finns i två olika basutföranden, Basic och Premium. Båda konsolerna är precis lika kraftfulla och klarar av att spela samma spel. Det som skiljer dem åt är vad som följer med i paketet när man köper dem samt det interna lagringutrymmet. Det har släppts flera olika paketlösningar av båda Wii U Basic Pack och Wii U Premium Pack men de allra flesta är redan slutsålda och därmed extremt svåra att få tag på.

  Basic Pack (Utgående)

  basic pack packshot

  Premium Pack

  premium pack packshot
  Vit Wii U Konsol Svart Wii U Konsol
  Vit Wii U GamePad Svart Wii U GamePad
  8 GB lagringsutrymme (~3 GB ledigt) 32 GB lagringsutrymme (~27 GB ledigt)
  Wii U Power adapter Wii U Power adapter
  Wii U GamePad Power adapter Wii U GamePad Power Adapter
  HDMI-kabel HDMI-kabel
    Wii U Console Stand
    Wii U GamePad Stand
    Wii U GamePad Power Cradle
    Sensor Bar

  Funktioner

  Miiverse

  OBS Miiverse-tjänsten är avslutad och inte längre tillgänglig.

  Med Miiverse kan du alltid hitta nya vänner med samma spelintresse som dig, se vad folk tycker om olika spel du själv inte har och be om hjälp för att komma vidare i ett äventyr du fastnat i!

  Som ett globalt spelforum

  Miiverse är uppdelat i olika grupper (så kallade communities), där varje spel har sin egen egen mötesplats. I varje enskild grupp kan du skriva eller rita inlägg som alla andra sedan kan se och svara på.

  Varje meddelande kan bestå av max 200 tecken eller en bild som du själv ritar. Utöver det kan du bifoga bilder från spelet du har igång (fungerar ej med alla spel). Bilden hämtas direkt från den stillbild som skapas när du trycker på HOME-knappen.

  När du väl är inne i Miiverse och ska skriva något kommer du se att ett bildalternativ finns tillgängligt (om du har ett spel igång). Det här betyder att du lätt kan skicka utmaningar till andra spelare i Miiverse genom att helt enkelt bifoga en bild på dina rekord!

  Även på datorer och smarta telefoner

  Du kan även komma åt Miiverse direkt här och nu, antingen med datorn eller med din smarta telefon. Adressen är: https://miiverse.nintendo.net/

  Tänk på att Miiverse-versionen du kan se i webbläsaren bara är en testversion, och har därför inte alla funktioner som Miiverse på Wii U har.

  Skaffa nya vänner snabbt och smidigt

  Wii U använder inte Friend Codes. För att lägga till nya vänner här räcker det med att du pekar på dem och väljer "Friend Request", och sedan väntar på att personen du vill bli vän med godkänner. Tänk dock på att en del väljer att ställa in så att det inte går att lägga till dem som vänner!

  Kom ihåg att vänner online INTE är samma sak som vänner i verkligheten. Tänk dig själv, du skaffar ju inte nya vänner i skolan eller på jobbet genom att peka på olika personer och sedan säga "så där, nu är vi vänner"! Eftersom bandet mellan onlinevänner inte på långa vägar är lika starkt som mellan riktiga vänner ska du ALDRIG NÅGONSIN lämna ut privata uppgifter som ditt riktiga namn, din adress eller ditt telefonnummer när du använder Miiverse.

  Kompislistan

  I kompislistan (Friend List) hittar du alla vänner du har registrerat. Den här listan kommer du lätt åt genom att trycka på HOME-knappen.

  Kompislistan låter dig se vad dina vänner gör just nu eller hur länge sedan de var inloggade. Du kan även se spelhistoriken du har tillsammans med olika vänner, till exempel hur länge ni har videosamtalat eller spelat med varandra.

  Inställningar

  Du kan välja om du vill låta vänner se när du är online eller ej. Dessutom går det att ändra så att folk inte kan skicka vänförfrågningar (Friend Requests) till dig eller se vad du spelar.

  Fler möjligheter i Miiverse

  • Sök efter användarnamn
  • Skriv en kommentar till din profil på max 400 tecken
  • Välj din spelerfarenhet (nybörjare, van eller expert)
  • Ställ in vilka som ska kunna se din profilkommentar, din spelerfarenhet, din födelsedag och din kompislista
  • Samla dina favoritgrupper
  • Blockera störiga användare
  • Bestäm vilka som ska kunna kommentera dina inlägg
  • Välj vilka språk som ska få synas (bara engelska eller alla språk)
  • Avgör vilka spel som ska synas i WaraWara Plaza (bara barnvänliga eller alla typer av spel)

  Activity Feed

  Om du vill kan du följa andra användare för att se vad de gör för inlägg, och i Activity Feed håller du enkelt koll på informationsflödet. Med den här funktionen kan du helt enkelt vara säker på att få se allt som dina vänner gör i Miiverse!

  Notifications

  Vad har hänt sedan du var inloggad senast? Notifications samlar alla uppdateringar som kompisförfrågningar och svar på dina foruminlägg.

  Använd samtidigt som du har ett spel igång

  Miiverse kan som sagt användas samtidigt som du spelar något. När du trycker på HOME-knappen kan du dessutom se om det har hänt något i Miiverse som rör dig - då pulserar den gröna ikonen.

  Håll en god ton

  Nintendo modererar Miiverse väldigt noga för att det inte ska uppstå konflikter eller personliga påhopp användarna emellan. Missköter du dig kan Nintendo i värsta fall stänga av dig från Miiverse permanent! Är det bara mindre företeelser kommer du undan med varningar.

  Tänk även på att det du ritar inte ska kunna uppfattas som stötande av andra personer som inte delar dina värderingar och definitioner. Håll en vänlig och god ton i Miiverse så kommer alla att trivas!

  Bakåtkompablititet

  Wii U är bakåtkompatibel med Wii vilket innebär att du lugnt kan uppgradera till Wii U och lugnt fortsätta njuta av alla spel och tillbehör du redan skaffat till Wii.

  Håll in B-knappen på Wii U GamePad när du startar upp Wii-konsolen så kommer du direkt till Wii-menyn! (Om dina inställningar är så att du måste välja användarprofil först måste du göra det innan du håller ned B-knappen.)

  Spela nästan alla Wii-spel på Wii U

  Har du Wii har du förmodligen en del Wii-spel. För att göra övergången från Wii till Wii U så smidig som möjligt har Nintendo gjort Wii U bakåtkompatibel. Det innebär att du kan stoppa i nästan alla Wii-skivor och spela spelen på Wii U! "Nästan" undrar du kanske. I skrivande stund finns det inga uppgifter på vilka titlar det är som INTE fungerar, men du kan vara säker på att de är väldigt få till antalet!

  Wii-tillbehören är också kompatibla med Wii U. Även här är det "nästan" alla som gäller, och det finns ingen komplett lista än på vilka tillbehör som inte fungerar. Men några av de vanligaste kontrollerna som går att använda är Wii Remote, Wii Remote Plus, Nunchuk, Wii Balance Board och Classic Controller/Classic Controller Pro.

  Tänk på att Memory Card 59, Memory Card 251 och Nintendo GameCube-handkontroller INTE fungerar till Wii U.

  För över dina Virtual Console- och WiiWare-spel till Wii U

  Med ett SD-kort kan du föra över alla Virtual Console- och WiiWare-spel du laddat ned på Wii till Wii U! Det fina är att även spardatan går att föra över - ingenting går förlorat!

  Fler funktioner

  Off-TV Play

  Off-TV Play är en funktion som gör det möjligt att spela spel utan TV. Detta är möjligt tack vare skärmen på Wii U GamePad.

  Netflix

  Se filmer och serier på TV:n eller direkt i Wii U GamePad. (obs, för att använda funktionen behöver du ett aktivt Netflix-abonnemang).

  Teknisk specifikation

  Storlek och vikt

  Konsolen är ungefär 4,6 cm hög, 26,9 cm djup och 17,1 cm bred och väger ca 1,6 kg.

  Processor och grafik

  CPU

  IBM Power-based multi-core microprocessor

  GPU

  AMD Radeon-based High Definition GPU

  Video ut-signaler och kompatibla kablar

  Wii U har stöd för 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i och 576i.

  Kompatibla kablar inkluderar HDMI (medföljer både Basic Pack och Premium Pack), Wii komponentkabel, Wii RGB-kabel och Wii kompositkabel.

  Lagring

  Wii U använder ett internt flashminne, 8GB i Basic-modellen och 32GB i Premium-modellen. Precis som med många andra minnen används en del av det totala minnet av systemet, så i praktiken har 8GB-modellen cirka 3GB ledigt minne, medan 32GB-modellen har cirka 25GB ledigt. Anledningen till detta är att systemet kräver en del minne för att fungera, men också för att alla inbyggda applikationer och program (till exempel Miiverse och webbläsaren) konsumerar en hel del. 3GB räcker dock mer än väl för att lagra spardata, men om du planerar att ladda ned många spel digitalt istället för att köpa dem i butik bör du definitivt fundera på att skaffa en extern USB-hårddisk.

  USB-hårddiskar stöds

  Lagringsmedia via USB stöds, och vill du kan du ansluta en extern hårddisk på upp till 2TB! Nintendos tanke med att inkludera relativt lite minne i konsolen är att inte tvinga på konsumenter mer minne än de behöver (och på så sätt höja priset på konsolen). Alla som köper Wii U kommer inte få användning för 32GB, därför finns den billigare Basic-modellen med 8GB.

  SD-kort kan användas men har begränsningar

  Du kan dessutom använda SD-kort för att lagra Virtual Console-, WiiWare- och spardata från Wii. Eftersom du förmodligen redan har ett SD-kort till din Wii kan du använda detta till Wii U också när du flyttar över allt. Det går att använda SD-kort för att lagra Wii U-data också, men då måste du ansluta det via en kortläsare som kopplas in i Wii U via USB. Du kan inte sätta i kortet direkt i konsolen för detta ändamål.

  Vad kommer du använda allt minne till?

  Minne kan användas till en mängd olika saker. Du kan ladda ned hela spel på ett minne istället för att köpa en skiva i butik och du kan även lagra speluppdateringar, så kallade Add-on Content, på ett minne. Beroende på vad du vill göra behöver du olika mängd minne - tänker du till exempel köpa spelen i butik spar du massor av plats (eftersom speldatan ligger på skivorna) och behöver därför inte lika mycket lagringsutrymme. Det ska också tilläggas att den här typen av minne inte har något att göra med den grafiska prestandan - det visar bara hur mycket data du kan lagra.

  Sortera efter

  Wii U Premium Pack + Mario Kart 8 & Splatoon
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även det underhållande...
  Wii U Xenoblade Chronicles X Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även det spännande...
  Wii U Mario Maker Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även det kreativa spelet...
  Wii U Basic Pack + Skylanders Trap Team
  Vit Wii U-spelkonsol med 8 GB inbyggt flashminne och en vit Wii U GamePad. Ett perfekt paket för dig som har ett Wii...
  Wii U Mario Kart 8 Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även det suveräna...
  Wii U Mario & Luigi Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även spelen New Super Mario...
  Wii U Basic White + Nintendo Land & Just Dance 2014
  Vit Wii U-spelkonsol med 8 GB inbyggt flashminne och en vit Wii U GamePad. Ett perfekt paket för dig som har ett Wii...
  Wii U Basic White + Nintendo Land & Wii Party U
  Vit Wii U-spelkonsol med 8 GB inbyggt flashminne och en vit Wii U GamePad. Ett perfekt paket för dig som har ett Wii...
  Wii U Premium Pack Black + LEGO City: Undercover
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad. Med följer även det coola spelet LEGO...
  Wii U The Legend of Zelda: The Wind Waker Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad med Zelda-motiv. Med följer även det...
  Wii U Monster Hunter 3 Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne, en svart Wii U GamePad och en svart Wii U Pro Controller. Med...
  Wii U ZombiU Premium Pack
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne, en svart Wii U GamePad och en svart Wii U Pro Controller. Med...
  Wii U Premium Pack Black + Nintendo Land
  Svart Wii U-spelkonsol med 32 GB inbyggt flashminne och en svart Wii U GamePad.
  Wii U Basic Pack White
  Vit Wii U-spelkonsol med 8 GB inbyggt flashminne och en vit Wii U GamePad. Ett perfekt paket för dig som har ett Wii...