fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Wii Remote Plus Mario Edition

 • En specialutgåva med Mario-tema av den revolutionerande handkontrollen som är hur lätt som helst att använda och ett måste i de flesta Wii-spel.

  Wii Remote Plus är en av de mest avancerade tv-spelskontrollerna som finns idag, den är rörelsekänslig och har en pekfunktion som gör att du kan peka direkt på tv-skärmen för att göra dina val. Dessutom har den en inbyggd högtalare och skakfunktion. Trots all avancerad teknik finns det ingen annan handkontroll som är lika lätt att använda, i många spel räcker det med att peka och göra rörelser i luften och det är sällan fler knappar än de lättillgängliga A- och B-knapparna som används.

  Spela tillsammans utan sladdar som trasslar!

  Wii Remote är helt trådlös och det går att ansluta upp till fyra Wii Remote-handkontroller till en Wii U-konsol. Tack vare avsaknaden av sladdar är det inga problem för fyra personer att spela tillsammans framför tv:n!

  Pekfunktion och spel i rörelse

  Det är just pekfunktionen och rörelsekänsligheten som inte bara kännetecknar Wii Remote Plus, utan även Wii U som helhet. Pekfunktionen innebär att du kan peka kontrollen mot tv:n så att du ser en hand (eller någon annan sorts ikon, beroende på spel) som du kan göra massor av olika saker med. Gör dina val i menyer, sikta i FPS-spel, ge trupperna order på ett smidigt sätt i strategispel och mycket mer. Pekfunktionen liknar i praktiken den som en vanlig PC-mus använder sig av.

  Rörelsefunktionen är det som gör Wii Remote Plus till en unik handkontroll. Det finns ingen annan handkontroll på marknaden som erbjuder denna grad av precision och det finns ingen annan konsol som har spel som erbjuder nya sätt att spela – för alla. Det är precis lika lätt som det låter, när du till exempel spelar tennis i Wii Sports behöver du bara göra en forehandrörelse med Wii Remote Plusi handen så gör figuren i spelet detsamma!

  Glöm inte högtalaren, det inbyggda minnet och rumble-funktionen

  Även om det är rörelsekänsligheten och pekfunktionen som kännetecknar Wii Remote Plus finns det faktiskt några finesser till som är väl värda att nämna. De små prickarna du ser i mitten av Wii Remote Plus är en högtalare som ger ifrån sig passande ljud, till exempel skottlossning från ditt vapen i krigsspel eller ljudeffekten då boll möter racket i tennisen i Wii Sports.

  Wii Remote har ett inbyggt minne som du bland annat kan spara dina Mii-figurer på, och på så sätt enkelt ta med dig till kompisen utan att behöva krångla med minneskort. Minnet är väldigt litet, så förutom Mii-figurer är det mest kontrollkonfigurationer som kan sparas och tas med. Till exempel kan du spara dina kontrollinställningar i Super Smash Bros. Brawl i en Wii Remote Plus, och överföringen av data sker naturligtvis trådlöst.

  Rumble-funktionen härstammar från Nintendo 64-handkontrollen som var först med detta (tillbehöret Rumble Pak). När du till exempel skjuter, blir träffad av fientlig eld eller sladdar i kurvan i racingspel känner du hur Wii Remote Plus vibrerar, vilket är en stor del av spelkänslan. Det ska dock tilläggas att rumble-funktionen i Wii Remote Plus inte är lika kraftig som den är i Nintendo GameCube-handkontrollen.

  Drivs med batterier

  Två AA-batterier är allt som krävs för att hålla Wii Remote Plus levande. Exakt hur många timmar två batterier räcker till är omöjligt att säga eftersom det beror på vilka batterier det är samt vilket spel du spelar. Klart är i alla fall att två batterier medföljer vid köp så du slipper stå med batterifacket bart.

  Använd Wii Remote Jacket och handledsremmen för säkert spelande!

  När folk spelar Wii U kan de leva sig in så mycket i spelet att de råkar tappa handkontrollen! För att undvika olyckshändelser ska du alltid spela med handledsremmen och Wii Remote Jacket – båda två medföljer alla Wii Remote Plus-handkontroller

  Wii Remote Plus fungerar i alla spel till skillnad från föregångaren Wii Remote som i vissa fall kräver tillbehöret Wii MotionPlus. Wii Remote Plus finns i flera färger.

Wii Remote Plus Mario Edition

Lanseringsdatum: 08 november 2013
System: Wii U
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala