Skip to main content

Game Builder Garage

System
  • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
  • 10 september, 2021
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Genre
  • Utbildning
Utgivare
  • Nintendo
Utvecklare
  • Nintendo
Språk
  • Engelska
Har du någonsin drömt om att skapa ditt eget spel? Den drömmen kan bli verklighet med Game Builder Garage. Med den här programvaran kan alla ha kul när de lär sig att skapa och dela med sig av sina egna spel.

Genom att koppla samman färgglada varelser som heter Nodon kan vem som helst lära sig att skapa sina egna spel. Allt sker via roliga och pedagogiska lektioner som täcker grunderna i visuell spelprogrammering. Ingen tidigare erfarenhet av programmering är nödvändig.

Nodon har också olika personligheter och används för att bygga dina spel från grunden. Det finns dussintals av dem i Game Builder Garage, alla med en unik funktion, och du kan lära dig att bygga spel bara genom att koppla ihop dem på många olika sätt. Du kan till exempel skapa och förflytta en människoliknande spelkaraktär med din spelkontroll om du kopplar en Stick Nodon till en Person Nodon. På så sätt får du lära dig grunderna i spelprogrammering på ett roligt och intuitivt sätt. Du kommer också att kunna skapa ett brett utbud av olika typer av spel. Allt från sidscrollande plattformsspel till racingspel med mera!

Om du letar efter lite inspiration kan du dessutom byta och ladda ner spel som dina vänner och familj gjort och det görs via  internet eller via en lokal trådlös anslutning. Detta är ett bra sätt att inte bara visa upp några av dina egna skapade spel, utan också att kolla in spel som skapats av andra spelare.

Game Builder Garage kan styras med en Joy-Con, Nintendo Switch Pro Controller eller kontrollerna på Nintendo Switch Lite, men du kan också bygga spel genom att koppla en kompatibel datormus till USB-porten på Nintendo Switch-dockan.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige