fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • amiibo

amiibo

amiibo är interaktiva samlarfiguriner och kort som kan kommunicera och interagera med kompatibla Nintendo Switch, Wii U- och Nintendo 3DS-spel. 

Om du använder en amiibo när du spelar ett kompatibelt spel kommer du att upptäcka överraskande nya möjligheter och funktioner. amiibo kan ha flera olika effekter beroende på vilket spel du spelar: du kan låsa upp nya spellägen, vapen eller kläder eller till och med boosta din amiibos förmågor och göra den till en perfekt partner – eller en formidabel motståndare!

Med tillbehöret NFC Reader/Writer (säljs separat), kan du använda amiibo tillsammans med Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL och Nintendo 2DS.

amiibo är kompatibla med Nintendo Switch, Nintendo 3DS och Wii U

Nintendo Switch
Nintendo Switch

Placera en amiibo på styrspaken på höger Joy-Con eller i mitten på Nintendo Switch Pro Controller.

wiiu gamepad
Wii U

För att använda en amiibo med Wii U placerar du den på den utmärkta NFC-ytan på Wii U GamePad.

new nintendo 3ds
New Nintendo 2DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL

För att använda en amiibo med din New Nintendo 2DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL placerar du den i mitten på den undre skärmen.

nintendo 3ds nfc
Nintendo 3DS och Nintendo 2DS + NFC Reader/Writer

Du kan även använda amiibo tillsammans med Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL coh Nintendo 2DS genom tillbehöret NFC Reader/Writer som säljs separat.

Vad kan du göra med amiibo?

amiibo new content

Lås upp nytt innehåll

Få tillgång till nytt innehåll i dina spel med hjälp av amiibo! Det nya innehållet kan till exempel vara nya föremål eller nya karaktärer.

Om du använder en Animal Crossing amiibo i Animal Crossing: Happy Home Designer får du möjlighet att designa ett hus åt den karaktären. Du kan även bjuda in invånare till hem som du designat.

Genom att använda en kompatibel amiibo i Nintendo Presents: New Style Boutique 2 – Fashion Forward kan du låsa upp specialföremål när du slutför dina kunduppdrag.

amiibo level up

Träna och utveckla

 i vissa spel kan du utveckla dina amiibos förmågor genom att spela, vilket ger dig möjlighet att skapa en personlig amiibo just för dig.

I Super Smash Bros. for Nintendo 3DS och Wii U, kan en amiibo träna och levla upp för att bli en mäktig allierad eller formidabel motståndare. Du kan föra in dina amiibokaraktärer rakt i kampen, antingen vid din sida, eller som en motståndare. Ju mer du låter din amiibo slåss, desto mer levlar den upp och den kan till och med lära sig av sina motståndares taktiker.

amiibo new look

Byt utseende

Du kan förändra utseende på karaktärer i spelen du spelar och få utökade möjligheter att modifiera dem med nya kläder och accessoarer genom att använda amiibo i komptaibla spel.

Om du använder en amiibo i Super Mario Maker kommer Mario att förvandlas till den karaktären när han får en Mystery Mushroom och i Yoshi's Woolly World låser du upp nya mönster som baseras på den amiibo du använder.

amiibo new challange

Lås upp nya utmaningar

I vissa spel kan du låsa upp helt nya nivåer och få tillgång till helt nya uppdrag med hjälp av amiibo

Testa några av specialutmaningarna i Splatoon. Genom att använda en amiibo i Splatoon kan du låsa upp specialuppdrag som ger dig tillgång till speciella vapen, utrustning och minispel... om du klarar av dem vill säga.

amiibo power up party

Liva upp festen!

Om du använder en kompatibel amiibo i Mario Party 10 blir den en brädspelsfigur och du får vara beredd på en mängd överraskningar som dyker upp här och där på banorna.

Använd amiibo i Animal Crossing: amiibo Festival för att förvandla dina amiibo till brädspelsfigurer. Du kan även använda Animal Crossing amiibo Cards för att låsa upp roliga minispel.

Kategorier

Sortera efter