Skip to main content

Mario Strikers: Battle League Football

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
 • 10 juni, 2022
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
 • Upp till 8 spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_7.png
Genre
 • Party
  Sport
Utgivare
 • Nintendo
Utvecklare
 • Nintendo
Språk
 • Engelska
 • ©Nintendo
Vad som helst funkar på den här fotbollsplanen!

Sikta på segern med hjälp av lagarbete, tacklingar, användbara föremål och mäktiga Hyper Strikes i Mario Strikers: Battle League Football till Nintendo Switch. Gör allt för att vinna intensiva matcher i det lokala flerspelarläget och slå dig också ihop med andra online med målet att bli världens bästa klubb!

Detta är STRIKE!

Mario och hans vänner gör upp mot varandra, fem mot fem, i Strike, en fotbollsliknade sport utan några av de jobbiga reglerna som finns i vanlig fotboll!

Det laget som får flest mål vinner, men när specialtacklingar som Team Tackles och mängder av olika förödande föremål läggs till i det redan fullkomliga kaoset är det inte lätt att göra mål. Och då har vi inte ens nämnt de elektriska stängslen runt planen.

Placera bollen i mål med en kraftfull Hyper Strike. Om du gör ett mål med denna teknik räknas det som två mål.

LAGET

Sätt ihop ett kraftfullt lag med Mario och hans vänner som består av fyra anfallare och en målvakt som försöker hålla bollen utanför målet. Varje karaktär har sin egna förmågor som till exempel snabbhet, styrka, passningsteknik och möjligheten att släppa lös en kraftfull Hyper Strike. Följande karaktärer kan bilda lag:

 • Mario: Mario är alltid en pålitlig och en ytterst balanserad spelare på planen med imponerade tekniker.
 • Peach: Hennes snabbhet och teknik gör det lätt för Peach att undvika sina motståndare.
 • Luigi: En teknisk spelare som är otrolig på att passa bollen. Luigi är utmärkt offensiv mittfältare.
 • Toad: Toads snabbhet och passningsspel gör att han blixtsnabbt kan vända försvar till anfall.
 • Bowser: Ett riktigt kraftpaket på planen. Bowsers mäktiga sparkar matchas endast av hans brutala tacklingar.
 • Rosalina: Ett tekniskt mirakel! Rosalina kan skruva sina skott och ta sig igenom det mest avancerade försvaret.
 • Yoshi: Yoshi har enastående bollkontroll, både med passningar och sparka bollen. Helt oumbärlig för alla lag.
 • Donkey Kong: Donkey Kongs styrka och passningsspel gör honom bra på att vinna bollen och hitta sina lagkamrater på planen.
 • Wario: Wario är styrka rakt igenom oavsett om det handlar om hans sparkar, tacklingar eller något annat.
 • Waluigi: En duktig försvarare! Waluigi använder sin snabbhet och teknik för att jaga motståndare och vinna bollen.
 • Boom Boom: Den sista försvarslinjen för vilket lag som helst. Boom Boom försöker med alla medel att hålla bollen på rätt sida av mållinjen.

Klä upp dig

Att klä dina anfallare med olika typer av utrustning kommer inte bara att ändra deras utseende utan också skräddarsy deras möjligheter att passa din taktik på planen.

Använd mynt i spelet, som du tjänar genom att spela matcher, för att låsa upp ny utrustning att ta på dig inför din nästa match. Mixa de olika uppsättningarna av utrustning för att hitta din egen perfekta kombination vad gäller förmågor och stil.

Prylar

Plocka upp ett frågeblock under matchen och du kan få ett slumpmässigt föremål till att stoppa dina motståndare och få en fri väg till målet. Här är några av prylarna:

Stjärnan – Gör anfallaren osårbar en stund, stjärnan förbättrar deras förmågor och säkerställer att illvilliga motståndare håller sig borta.

Gröna skalet – Ett grönt skal som åker runt på planen och gör alla nervösa för den som träffas kommer att känna av det.

Bananen – Ett välplacerat bananskal är ett utmärkt sätt att stoppa en aggressiv anfallare.

Svampen – Använd detta föremål för att öka på din snabbhet en kort stund. Kan vara skillnaden mellan en lyckad dribbling och ett oplanerat möte med det elektriska stängslet.

Bob-Omb – En boll av det explosivare slaget. Kicka iväg den mot en anfallande motståndare.

Röda skalet – Ingenting kommer mellan röda skal och dess mål, inte ens andra anfallare.

Teamwork – Upp till åtta spelare kan inta spelplanen tillsammans, antingen framför en TV och en Nintendo Switch via lokalt spel eller online.

Att samarbeta med dina lagkamrater är en nyckel till seger. Använd passningar för att spela ut bollen på plan och skapa målchanser, eller kasta in en lagkamrat in i motståndare med en lömsk Team Tackle och stjäl bollen.

STRIKERS CLUB

Var med online i Strikers Club Mode och skapa din egen klubb, inklusive anpassningar av arenan, kits, och lag-vapen. Rekrytera spelare och tävla mot andra klubbar från hela världen under veckolånga säsonger för att tjäna tillräckligt med poäng för att komma upp i rankingen.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige