Skip to main content

Metroid Dread Special Edition

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
 • 8 oktober, 2021
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
 • En spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_12.png
Genre
 • Action
  Äventyr
  Plattform
Utgivare
 • Nintendo
Utvecklare
 • MercurySteam
Språk
 • Engelska
 • © 2021 Nintendo.
Metroid Dread är en direkt uppföljare till Metroid Fusion från 2002 och avslutar historien som fokuserar på prisjägaren Samus och hennes koppling till de mystiska Metroids, en saga som började i det ursprungliga Metroid till NES. I det här spelet tar sig Samus till en mystisk, avlägsen planet där hon jagas av ett nytt, farligt och mekaniskt hot som går under namnet E.M.M.I. Genom att få olika förmågor kan spelare återvända till områden de redan har besökt för att hitta nya platser och dolda uppgraderingar på klassiskt Metroid-sätt.

För att slutföra Samus uppdrag på planeten måste du utforska olika unika miljöer och stöta på hemska faror och mystiska hemligheter. Använd både nya och välbekanta förmågor för att ta dig fram, ha koll på kartan för att inte gå vilse och eliminera fiender med dina kraftfulla vapen.

Under resans gång kommer du stöta på låsta dörrar, platser som tycks omöjliga att nå och områden som är direkt livsfarliga för Samus att gå in i. Genom att skaffa power-ups och uppgraderingar kommer du inte bara att övervinna dessa hinder utan också upptäcka nya vägar och genvägar. Återbesök platser för att upptäcka nya saker och de farligaste monster som planeten ZDR kan erbjuda!

Att ta dig ifrån planeten igen kommer inte vara lätt. Speciellt eftersom E.M.M.I. nu är betydligt farligare än någon någonsin kunnat föreställa sig..

Det finns speciella zoner med E.M.M.I. på olika ställen på planeten. Dessa ack så dödliga maskiner är alltid på jakt och deras uppdrag är att eliminera dig om de upptäcker dig. Utforska alla områden där E.M.M.I. är aktiva, men försök att smyga för om du upptäcks är chansen att överleva liten. Blir du ändå upptäckt så får du försöka springa och hoppas att du hinner undan i tid!

Samus snabbhet, smidighet och nya Phantom Cloak kan hålla henne ett steg före E.M.M.I., men det krävs något betydligt mer kraftfullt för att stoppa dem för gott.

Djupt inne i varje zon finns möjligheten att tillfälligt aktivera Omega Cannon, det enda vapnet som kan förstöra en E.M.M.I. Se bara till att hålla en stadig hand när du använder den om du vill överleva!

 • Metroid Dread är det första 2D Metroid-spelet med en helt ny handling på 19 år.
 • Denna specialutgåva innehåller förutom spelet: ett SteelBook-fodral, en 190-sidig 2D Metroid artbook och fem kort med artwork från de fem spelen i serien.

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige