Skip to main content

Super Mario RPG

System
  • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
  • 17 november, 2023
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
  • En spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_7.png
Genre
  • Action
    Rollspel
Utgivare
  • Nintendo
Språk
  • Engelska
  • © Nintendo/SQUARE ENIX Character: © Nintendo, © SQUARE ENIX
Det första Mario-rollspelet någonsin, omarbetat för Nintendo Switch.

Samla ihop en något osannolik grupp hjältar och ge dig ut på ett spännande uppdrag där målet är att reparera en plats, kallad Star Road, som kan uppfylla önskningar! Stoppa det ondskefulla Smithy-gänget och träffa ett gäng riktigt färgstarka karaktärer, inklusive den mystiska dockan Geno och den godhjärtade Mallow.

Bowser håller på med sina vanliga trick dvs han har kidnappat prinsessan Peach, så det är Mario som måste rädda henne! Men när Mario konfronterar honom i Bowsers borg dyker en ännu större skurk upp, Exor, det gigantiska svärdet. Han kraschar ner på tornet, slår sönder Star Road och orsakar en jordbävning så mäktig att alla flyger iväg. Nu måste Mario hitta prinsessan Peach, skaffa nya allierade och upptäcka vilka illasinnade planer Smithy-gänget har innan det är för sent.

Vandra genom labyrintliknande skogar, kusliga kloaker, farliga floder och mycket mer medan du letar efter de spridda delarna av Star Road och försöker återställa freden i en värld där önskningar går i uppfyllelse. På din resa träffar du likasinnade karaktärer som vill hjälpa dig att stoppa Smithy-gänget och reparera Star Road. Allt från Mallow och Geno som vi nämnde tidigare... och till och med den stora, elaka Bowser själv! En riktigt brokig grupp av hjältar!

Tillsammans måste ni möta de många hantlangarna från Smithy Gang, som är ute efter världsherravälde och har släppt lös sitt metalliska hot över landet. Var också på din vakt mot Goombas, Koopa Troopas och andra som har gått samman med dem. Här är bara några av de fiender du kommer att stöta på: Speardovich, Croco, Beezo, Chained Kong och Throper.

Tajma dina knapptryckningar med rätt kommandon för att öka utdelad skada eller minska mottagen skada. Om du tajmar din attack perfekt kan du skada alla fiender på en gång. Gör samma sak när du försvarar dig så undviker du skador helt och hållet!

Varje lyckat handlingskommando fylls din så kallade handlingsmätare. När den är full kan du släppa loss en extremt kraftfull trippelattack! Beroende på din nuvarande grupp kommer attacken att ändras, så experimentera med olika kombinationer med dina karaktärer.

Använd den kombinerade styrkan hos Mario och hans allierade för att återställa Star Road och göra önskningar till verklighet igen i Super Mario RPG.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige