Skip to main content

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
 • 3 mars, 2017
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
 • En spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_12.png
Genre
 • Action
  Äventyr
  Rollspel
amiibo-funktionalitet
images/_infrastructure/amiibo/amiibo_read_and_write.png
Utgivare
 • Nintendo
Utvecklare
 • Nintendo
Språk
 • Engelska
 • ©2017 Nintendo
Glöm allt du tror dig veta om The Legend of Zelda-spelen och stig in i en värld fylld av äventyr och utforskande i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ett spel som forcerar gränserna för denna lovordade spelserie.

I The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer du att resa över vidsträckta fält, genom lummiga skogar och högt upp på bergstoppar i ett storslaget och öppet äventyr. Vad har egentligen hänt med kungariket Hyrule och varför ligger det i ruiner?

Friheten är enorm i det här spelet. Du kan klättra upp i torn och bergstoppar för att leta efter nya platser och stigar att utforska. När du väl hittat en plats du vill nå kan du kasta dig ut i vildmarken för att nå ditt mål. På vägen kommer du att slåss mot gigantiska fiender, jaga vilda bestar och samla på dig ingredienser för mat och elixir som behövs för att hålla dig vid liv under äventyrets gång.

Det finns fler än 100 Shrines of Trials utspridda över det vidsträckta landskapet, redo för att upptäckas och utforskas av dig i vilken ordning du än behagar. Leta efter dem på olika sätt och lös pusslen som är gömda i dem. Arbeta dig förbi fällor och hinder för att få tillgång till specialföremål och andra belöningar som kommer att vara till stor hjälp under dina äventyr.

Det är en stor vild värld full av faror så det gäller att du är förberedd och har rätt kläder och utrustning för att överleva. Om du tänker bestiga höga berg och besöka kylslagna regioner gör du bäst i att ta med dig varma kläder och elixir som ger dig skydd mot kylan. Det finns även andra typer av elixir som gör dig snabbare eller bättre på att smyga och de kan komma väl till pass i många olika situationer.

Världen är bebodd av en mängd olika monster och bestar, stora som små. Alla fiender har sina egna attacker och vapen och det gäller att vara förberedd om du ska lyckas bekämpa dem alla. Ibland måste du tänka snabbt för att överleva, och i andra fall behöver du sätta upp en strategi innan du börjar slåss för att ha en chans.

Förutom en standardutgåva finns det också en Limited Edition, som innehåller spelet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD och en ”Master Sword of Resurrection figure”.

Spelet finns även till Wii U, men Nintendo Switch-versionen har ju förstås fördelen att du lätt kan ta med dig den när du befinner dig utanför ditt hem.

Stöd för amiibo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild är kompatibelt med amiibo. Om du har en Wolf Link amiibo kan du använda den i spelet för att få Wolf Link som din kompanjon. Förutom att hjälpa dig med att besegra fiender kommer Wolf Link att hjälpa dig hitta saker du letar efter. Spelet har även stöd för andra amiibo som gör olika saker i spelet.

Nedladdningsbart extrainnehåll

Det går att köpa "The Expansion Pass for The Legend of Zelda: Breath of the Wild" på Nintendo eShop. Detta ger dig tillgång till två nya paket med nedladdningsbart material.

DLC Expansion Pass 1 - The Master Trials

Utöka ditt oförglömliga äventyr med detta expansionspaket. Observera att DLC pack 1 och 2 inte kan köpas separat.

 • Trial of the Sword utmanar spelaren att ta sig igenom vågor av fiender i totalt 45 olika rum. Om Link visar sig vara värdig och tar sig igenom denna tuffa utmaning så vaknar Master Sword upp, börjar lysa och stannar konstant kvar i sitt lysande och mer kraftfulla tillstånd.
 • Ett nytt Master Mode som erbjuder unika utmaningar till spelaren med mycket kraftfullare fiender och svävande plattformar. Alla fiender har ökat en nivå i svårighetsgrad. Det kan till och med hända att Link stöter på fiender som han normalt inte ser i normal mode.
 • Hero’s Path Mode spårar varje steg du tar så att du kan se de senaste 200 timmarna av din resa utritad på en karta. Använd ett reglage på kartan för att scrolla genom tidslinjen. Detta är en smidig funktion för att kunna se var i världen du ännu inte har varit i din jakt på nya shrines med mera.
 • Travel Medallion kommer låta dig registrera din nuvarande position på kartan så att du skapa ytterligare en ”fast travel”-punkt på kartan.
 • Korok Mask – När Link bär denna mask kommer den att börja vibrera när han är i närheten av en gömd Korok.
 • 8 ytterligare rustningar med teman från olika karaktärer från Zelda-världen – Midna, Tingle, Majora och Phantom. Alla dessa delar ligger i kistor som är utspridda runt om i Hyrule och det blir din uppgift att hitta dem.
 • Spardata från ditt spel i Master Mode kommer att sparas separat från din spardata i normal mode.

DLC Pack 2 - The Champions' Ballad

 • Ny originalstory, ny "dungeon", fler utmaningar och mer information om spelets champions. Dessutom tillgång till Master Cycle Zero, en motorcykel som gör att det går att ta sig fram över Hyrule snabbare.

Vänligen notera att expansionspaketen inte kan köpas individuellt.

Recensioner och utmärkelser


10/10

"Underbart spelvärld, sanslöst bra spelbarhet, oerhört välpolerat, löjligt mycket Zelda-historia, mästerligt orkestrerat tempo, otroliga pussel, larvigt välgjort narrativ, helt unikt, kopiöst mycket att utforska."

–GameReactor

5/5

"Zelda: Breath of the Wild sätter en ny standard. Inte bara för sin serie eller genre – utan för hela spelmediet."

–Aftonbladet

Tumme upp

"Det här är ett spel för alla spelare som vågar glömma vad ett traditionellt Zelda-spel är och bara vill förlora sig själva i en helt ny värld. Det är ett spel som belönar nyfikenhet och upptäckarlust med magiska ögonblick. Som vill att du ska experimentera med alla föremål som du hittar och som låter dig göra det."

 –Loading.se

10/10

"En mer solklar tia än den jag ger The Legend of Zelda: Breath of the Wild får man leta länge efter. Breath of the Wild är kanske det bästa spel jag spelat under de 20 år som jag testat spel. Köp!"

 –Gameelite.se

5/5

"Sammantaget är The Legend of Zelda: Breath of The Wild inte bara det bästa The Legend of Zelda-spelet hittills utan kanske även ett av historiens absoluta toppspel. Detta är en titel vi kommer prata varmt om i många år framöver och som sätter en ny ribba, inte bara för Nintendo, utan även för kommande spel i genren."

–M3

97/100

"Att bara vandra omkring i världen, känna vinden i gräset och ta in de oerhörda vyerna är ren och skär magi. Spelet får en att känna sig som ett nyfiket barn på nytt."

 –Tidningen Level


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige