Skip to main content

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

System
  • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
  • 16 juli, 2021
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
  • En spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_12.png
Genre
  • Action
    Äventyr
Utgivare
  • Nintendo
Språk
  • Engelska
Släpptes ursprungligen 2011 till Wii och skildrar den tidigaste berättelsen i seriens tidslinje, bland annat om skapandet av själva Master Sword.

I denna berättelse som skildrar de tidigaste händelserna i The Legend of Zelda-tidslinjen, måste Link resa mellan världen ovanför molnen och det stora okända under den på sin jakt efter sin barndomsvän Zelda. Beväpnad med sitt trogna svärd och sköld kommer Link att möta mäktiga fiender, lösa kluriga pussel och sväva bland molnen på ryggen på en gigantisk fågel som kallas Loftwing i detta episka äventyr.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD till Nintendo Switch kommer med smidigare och mer intuitiva kontroller. Grafik och bilduppdatering har också förbättrats. I den här finslipade versionen av spelet, som körs med jämna 60 bilder per sekund, kan du välja att spela med rörelsekontroll med de två Joy-Con-kontrollerna på samma sätt som i originalet. Alternativt så kan du också spela med Nintendo Switch Pro Controller, i handhållet läge eller med en Nintendo Switch Lite.

En uppsättning Joy-Con-kontroller med Skyward Sword-tema släpps vid sidan av spelets release. Den uppsättningen innehåller en Joy-Con (Höger) med Master Sword-design och en Joy-Con (Vänster) med Hylian Shield-design.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige