Skip to main content

Xenoblade Chronicles 2

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdatum
 • 1 december, 2017
Spelsätt om stöds

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antal spelare
 • En spelare
Rekommenderad åldersgräns
images/_infrastructure/pegi/pegi_16.png
Genre
 • Äventyr
  Rollspel
Utgivare
 • Nintendo
Utvecklare
 • Monolith Soft
Språk
 • Engelska
 • ©2017 Nintendo / MONOLITHSOFT
Sök efter det ultimata paradiset Elysium, med din kompanjon Pyra

Utforska ett ändlöst hav av moln där de sista kvarlevorna av civilisation lever på ryggen av enorma varelser kallade Titans. Upplev en berättelse om Rex och hans nya vän Pyra, ett levande vapen känt som ett så kallat "Blade". Tillsammans letar de efter Pyras sedan länge förlorade hem Elysium, det ultimata paradiset för mänskligheten.

Varje Titan har sin egen speciella kultur, naturliv och olika regioner att utforska. Sök igenom de stora och öppna vidderna och de labyrintliknande korridorerna för att hitta skatter, hemliga vägar och för att slåss mot olika varelser du stöter på.

Lär känna den artificiella livsformen Blades

I Xenoblade Chronicles 2 finns Blades, en artificiell livsform som kan låna ut sina vapen och krafter till Drivers. Huvudpersonen Rex är en Driver och Pyra är en Blade.

Både i och utanför stridens hetta kommer Blades ha en stödjande funktion. Medan äventyret pågår kommer dessa förmågor kunna öka andelen föremål som kan hittas, öppna upp nya vägar att utforska eller sätta igång andra specialeffekter.

När en spelare strider tillsammans med en Blade kan denne skydda Drivern, stärka upp en attack och så vidare. Förmågorna skiljer sig åt mellan olika Blades så att välja rätt Blade lägger till ytterligare ett strategiskt lager till striden.

Blades är en av många livsformer som du kommer att träffa på under äventyrets gång. I den stora världen kallad Alrest kommer du upptäcka både fridfulla och lite mer aggressiva livsformer. Du kommer hitta dem i många olika storlekar och former i många olika miljöer. Ta dig fram på stora slätter, blåsiga grottor, frusna kungariken, brända jordar och sandiga stränder.

Strid mot så kallade unika bestar. Om du besegrar en sådan kommer en gravsten placeras där striden ägde rum. Besöker du platsen igen kan du gå fram till gravstenen och återuppliva den fallna besten, ifall du vill försöka besegra den på nytt och få ytterligare belöningar.

Medan du reser i Alrest, som är en otroligt vidsträckt värld, kommer du att springa in i skinande platser kallade Collection Points. Dessa platser är ställen där du kan hitta värdefulla föremål, dyka ner under molnen för att få tag på unika skatter eller för att transportera dig snabbare då du kan teleportera dig till såna platser. Alrest har också välbefolkade städer där du kan handla saker eller träffa invånare.

Utöka äventyret med ett expansion pass

Spelare som vill ha ännu mer storslaget äventyr i denna magiska värld kan köpa ett Expansion Pass. Då får du allt nedladdningsbart extrainnehåll som släpps mellan spelets release och hösten 2018. I början släpps fler uppdrag och föremål, senare släpps ett Battle Mode och ett nytt äventyr med ny handling som utspelar sig i Elysium.

Den 14 september 2018 släpps Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country som DLC och i den expansionen  får spelarna möjlighet att upptäcka hela historien bakom Jin och hur det kom sig att hans hemland Torna, som existerade 500 år innan händelserna i Xenoblade Chronicles 2, gick under. Det här nya berättelsen kommer även att finnas tillgänglig att köpas separat.

Innehåll

 • Utforska och upptäck stora vidsträckta områden på kolossala varelser kallade Titans, där olika civilisationer har sin hemvist.
 • Skapa starka band med ”Blades”, unika varelser som ger enorma krafter, så kallade Drivers.
 • Innehåller ett djupt stridssystem som bygger vidare på de tidigare spelen Xenoblade Chronicles och Xenoblade Chronicles X.

Recensioner och utmärkelser


9/10

"Det var länge sedan jag blev såhär indragen i ett äventyr av det här slaget och 100 timmars speltid känns nästan som ingenting, det finns alltid något nytt att göra eller något hemligt att upptäcka."

−GameReactor


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige