Skip to main content

12 spoilerfria tips för ditt The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-äventyr

måndag, 15 Maj 2023
12 spoilerfria tips för ditt The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-äventyr
Få koll på Links nya förmågor och gör dig redo att utforska Hyrule!

Ett äventyr som drivs av din fantasi väntar i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ute nu på Nintendo Switch! För dig som inte spelat så mycket Legend of Zelda-spel innan, här kommer 12 spoilerfria tips som hjälper dig framåt när du utforskar Hyrules landområden och ovan molnen.

1: Håll koll på dina mål

Med så mycket att se och göra kan det vara lätt att tappa kontrollen över vart du ska ta vägen. Om du inte är säker på vad du ska göra eller vart du ska gå härnäst, tryck på -knappen för att öppna din äventyrslogg där du ser din nuvarande destination visad på kartan med en ◎-symbol.

Bonustips: även om det kan vara frestande att gå direkt mot ditt mål, var inte rädd för att ta några omvägar längs vägen. Du kommer att bli förvånad över vad som väntar dig när du går på sidoäventyr.

2: Få lite perspektiv

När du utforskar ett nytt område, försök att hitta en hög utsiktsplats för att ta en titt på din omgivning. Du hittar alla möjliga saker omkring dig, som fiender, kistor, material, användbara föremål och till och med terräng som kan ge dig fördelen i en kamp.

Bonustips: tryck på höger tumspak för att använda "Link's Scope" och ta en närmare titt på intressanta platser.

3: Försök att tänka utanför boxen

Experimenterande är självaste hjärtat i detta äventyr, och det finns flera sätt att övervinna problem du stöter på när du utforskar Hyrule. Till exempel kommer vissa spelare att hitta sätt att flyga över en klyfta medan andra kommer att bygga en bro med "Ultrahand".

Bonustips: om något inte fungerar som du vill, ta en stund och försök närma dig det från ett annat perspektiv.

4: Bekanta dig med kontrollerna

Om The Legend of Zelda-serien eller actionäventyrsspel i allmänhet är något nytt för dig kanske du vill ta en stund för att ta lära dig spelets kontroller. Du kan göra det när som helst genom att trycka på +knappen för att öppna din inventering och sedan trycka på R-knappen för att öppna systemmenyn.

Bonustips: vissa kontroller skiljer sig något från dem från The Legend of Zelda: Breath of the Wild, så det här tipset kan vara användbart även för återkommande spelare!

5: Prata med lokalbefolkningen

5 Pratar

Alla i Hyrule är inte dina fiender, så försök att prata med de mer fridfulla karaktärerna du stöter på. I synnerhet hittar du några vänliga så kallade "Constructs" på Great Sky Island som kan ge dig användbara tips om området.

Bonustips: har du missat något i en konversation? Du kan trycka på Y-knappen för att granska en logg över konversationen så länge den inte har avslutats.

6: Samla så mycket material du kan

Om du ser något som ligger på marken, se till att plocka upp det – du vet aldrig när det kan komma till användning! Det finns lätta byten att hålla utkik efter, som svampar som växer med rötterna på träd eller frukter som växer i deras grenar. Du kan också jaga efter mer svårfångade material som fiskar som simmar i sjöar eller närliggande vilda djur.

Bonustips: om du känner dig lite mer destruktiv kan du prova att slå sönder krukor du hittar liggande för att se vad som finns inuti.

7: Laga några läckra måltider

Att äta råvaror är helt okej vid behov, men du vill tillaga dem för att få ut det mesta av dina måltider. Sätt fyr under en gryta (eller "Portable Pot" om du har en), häll i några ingredienser och se vilka kulinariska läckerheter som väntar!

Här är några recept som kommer att vara användbara under den tidiga delen av dina äventyr:

  • Stamella Shroom + Stambulb = Energigivande ångad svamp (återställer uthållighet och hjärtan)
  • Spicy Peppers = Kryddig sauterad paprika (kylbeständighet och återställer hjärtan)

Bonustips: alla måltider du har lagat kommer att läggas till i din receptbok, du kan kolla i den närsomhelst för att se vilka ingredienser du behöver för att göra rätterna igen.

8: Öka hållbarheten på dina vapen!

Förutom att öka deras attackkraft eller ge dem unika effekter, kan sammansmältningen av material till dina vapen också öka deras hållbarhet. Det är inte fallet för alla material du försöker kombinera, men saker som stenar, stenblock och monsterdelar som horn och huggtänder är alla säkra sätt att öka ditt vapens hållbarhet.

Bonustips: om du vill återställa ett sammansmält vapen till dess ursprungliga form kan du göra det genom att öppna ditt "Inventory", markera vapnet och välja "Destroy fused material". Du kommer dock att förlora materialet du kombinerade vapnet med, så tänk på detta!

9: Lek med Ultrahand

"Ultrahand"-förmågan låter dig plocka upp ett föremål, rotera det och sedan fästa det på andra föremål. Att kontrollera "Ultrahand" kommer att kräva lite övning till en början. När du flyttar runt något ser du var två föremål kommer att fästa (fästpunkten ser ut som grönt lim). Var uppmärksam på dessa fästpunkter och du kommer att kunna bygga olika skapelser på nolltid.

Om något inte fästes korrekt, markera bara den specifika delen och vicka försiktigt på din högra tumspak för att lossa den.

Bonustips: vissa Zonai-enheter aktiveras när du slår dem med ett vapen – var bara försiktig så att du träffar enheten och inte resten av din skapelse. Att till exempel svinga runt en yxa på en träbåt är inte den bästa idén...

10: Kom ut på toppen med Ascend

Links nya "Ascend"-förmåga gör det lätt att resa genom vissa tak – speciellt när man utforskar grottor. "Ascend" är också praktiskt i strid – oavsett om du behöver nå en hög utsiktspunkt eller smyga upp bakom en Bokoblin som bemannar ett vakttorn.

Bonustips: om du befinner dig omgiven av fiender medan du utforskar en grotta, prova att använda "Ascend" för att ge dig själv en snabb utgång.

11: Tänk smart med Recall

Att bråka med tidens lagar kan vara ett bra ... tidsfördriv. Försök att använda "Recall" för att spola tillbaka ett objekts rörelse, till exempel att returnera projektiler till de fiender som sköt dem mot dig. Du kan också använda "Recall" för att återställa positionerna för plattformar eller fordon, till exempel en båt som driver iväg utan att du är på den.

Bonustips: "Recall" kan även användas på fordon och är särskilt praktiskt om du behöver kurskorrigera.

12: Prova att kasta material

Har du inga pilar att smälta ihop ditt material med? Ingen fara. Förutom vapen kan du hålla och kasta allt material du har samlat. Att kasta en bit kött på en aningslös Bokoblin kan bli en användbar distraktion, medan att lobba "White Chuchu Jelly" mot en fiende kommer att frysa den.

Bonustips: om du inte är säker på vilken effekt ett visst material kan ha, öppna ditt "Inventory" och försök läsa dess beskrivning för att få tips om hur det kan användas.

 

Med dessa tips hoppas vi att du kommer att ha kul när du använder din fantasi och kreativitet när du utforskar Hyrule.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige