Skip to main content

Fire Emblem Engage och dess legendariska hjältar anländer på fredag!

onsdag, 18 januari 2023
Nu på fredag släpps Fire Emblem Engage till Nintendo Switch. Detta är det senaste spelet i strategirollspelsserien Fire Emblem och du kan spana in spelets nya trailer här.

En gång vart 1000:e år ger de legendariska hjältarna som kallas för Emblems mäktiga krafter till den som innehar de tolv Emblem-ringarna. När ritualen för detta närmar sig vaknar Alear, en gudomlig drake, för att samla in ringarna och skapa fred i landet. Dock har också draken Sombron återuppstått och söker ringarna för sina ondskefulla behov. Endast Alear och de som är lojala mot den gudomliga draken står mellan Sombron och total förintelse...

I Fire Emblem Engage leder du den gudomliga drakens armé i turordningsbaserade strider på många olika platser i kontinenten Elyos. Varje strid är annorlunda och kräver sin egen strategi och tillvägagångssätt baserat på varje enhets styrkor och svagheter. Att använda olika vapen är nyckeln till att vinna striderna eftersom varje vapentyp har en fördel jämfört med en annan. Dessutom kommer hjältarnas och fiendernas trupper som använder speciella färdigheter att få en fördel över motståndare med pilbågar, magi och knivar.

Det är viktigt att planera attackerna noggrant när du styr dina hjältar på det rutnätsbaserade slagfältet. För varje hjälte har sina egna vapen, talanger och sätt att röra sig på. Det är också möjligt att samla Emblem-ringar och använda dem i strid genom att kalla på Emblems legendariska hjältar som till exempel Marth och Sigurd. Emblems ger både sina färdigheter och krafter i strid till dina karaktärer när bandet mellan dem är tillräckligt starkt.

Du kan skräddarsy din upplevelse i spelet tack vare en rad olika svårighetsalternativ och spellägen som passar alla kunskapsnivåer. Normala, svåra och helt galna svårighetsgrader väntar medan den som vill ha en mer avslappnad upplevelse till och med kan använda Auto-Battle för att hantera striderna åt sig. I Casual Mode kan fallna allierade återupplivas efter en strid, medan de kommer att vara förlorade för alltid om du använder Classic Mode. Om du gör ett stort misstag i strid kan du använda Draconic Time Crystal för att spola tillbaka tiden och försöka igen, oavsett vilket läge som valts.

Fire Emblem Engage Expansion Pass (köps separat), som innehåller fyra DLC-paket kommer att läggas till med tiden. Det första DLC-paketet är tillgängligt redan vid lanseringen av spelet och innehåller ytterligare Emblems, nya tillbehör med mera.

En intervju med spelets utvecklare finns att läsa här.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige