Skip to main content

Monster Hunter Rise - Nybörjarguide

måndag, 29 mars 2021
Det är dags att anta utmaningen i MONSTER HUNTER RISE på Nintendo Switch! Det finns mycket att lära dig om du vill bli en mästerjägare som klarar av skydda Kamura Village, här kommer lite tips som hjälper dig komma igång. Jakten kan börja!

1: Testa alla vapen!

Se fram emot 14 olika vapentyper! Testa alla för att se vilket vapen som passar bäst för dig. Du kommer att börja ditt äventyr med ett rejält långsvärd, men du kan komma åt fler vapen direkt via prylkistorna som finns på flera ställen i Kamura Village. För en snabb introduktion till varje vapentyp, kolla in filmklippet nedan:

2: Träna på dina attacker

2: Practise your attacks at the Training Grounds
Practise your attacks at the Training Grounds

När du väl har hittat ett vapen som du gillar kan du öva på dina attacker och vapenkombinationer på en plats som går under det passande namnet The Training Grounds. För att komma dit besök först Buddy Plaza (bilden till vänster) som ligger öster om Kamura Village. Ta sedan en tur med den minsta båten vid bryggan för att nå träningsområdet.

Efter ditt första besök kan du snabbt resa till träningsområdet från var som helst i Kamura genom att trycka på + knappen och välja "Move Around Village" i systemmenyn.

 3: Smaka på Bunny Dango!

Chow down on some Bunny Dango

Innan du åker på några uppdrag, speciellt de svåra, bör du besöka tebutiken i Kamura Village och beställa lite Bunny Dango. Denna smarriga måltid kommer inte bara att ge dig hälsa och uthållighet, men den kan också aktivera olika former av boost beroende på ditt val av Dango. Här är en Dango-kombination som vi rekommenderar när du ska ge dig på stora monster:

  • Dango Defender (Lo) – Minskar ibland skada som du tar
  • Dango Medic (Lo) – Kan öka återhämtningen av hälsan som du får från prylar
  • Dango Feet – Förhindrar att du slås omkull av monstren

4: Ta dig tiden att uppskatta naturen

Take a moment to appreciate nature

Medan du är på jakt ta dig tid att utforska den härliga floran och faunan. Det finns alla möjliga användbara material och föremål i områden som Shrine Ruins. Leta efter varelser med distinkta färger som kallas för Spiribirds. Dessa hjälpsamma små varelser kommer att öka din attack, uthållighet eller försvar under hela uppdraget.

 5: Använd din Palamute för att ta dig till säkerhet!

Palamute yourself to safety

Om du möter ett övermäktigt monster och behöver retirera är det bara att hålla ner A-knappen och rida iväg på din Palamute för att ta dig till ett säkert avstånd från faran. När du rider på en Palamute kan du dricka hälsodrycker och slipa ditt vapen. Mycket praktiskt om du vill hålla din jägare i toppform medan du undviker monstrens attacker.

 6: Fundera på din strategi i tältet

Change up your strategy at the tent

Har du valt ett vapen eller rustning som inte passar till uppdraget? Du kanske glömde att äta lite Bunny Dango innan du åkte iväg? Det händer, men det finns ingen anledning att avbryta din uppdrag och börja om. I lägret där du startar dina uppdrag kan du gå in i ett tält (bilden ovan) där kan du komma åt din kista, byta vapen och föremål eller beställa dig lite utsökt Dango!

Du kan snabbt resa tillbaka till ditt tält under ett uppdrag genom att öppna kartan och sen välja "Main Camp”

7: Du kan få prylar med amiibo!

Om du har en amiibo (säljs separat) kan du skanna dem genom att besöka köparen Kagero i Kamura Village. Upp till tre amiibo kan skannas per dag och var och en ger dig en lott så du kan delta i Kageros lotteri som ger dig slumpmässiga föremål.

8: Svinga dig fram med Wirebug

Att använda Wirebugs för att ta dig uppför berg och hoppa över monster kan ta lite tid att lära sig fullt ut, så vi rekommenderar att du fokuserar på en sak i taget i början. En sak som är bra att lära sig direkt är Wirefall, en undvikande manöver som gör att du kan få tillbaka fotfästet snabbt. Tryck bara på knapparna ZL och B samtidigt när du knuffas eller knockas av ett monster.

För mer användbara Wirebug-tips, spana in detta filmklippet:

9: Smid ny rustning och vapen!

När du klarat av en del uppdrag är det läge att besöka smeden Hamon i byn Kamura för att tillverka nya vapen och rustningar gjorda av det du samlat på dig. Ju bättre din utrustning är, desto bättre är dina chanser att överleva mot större och farligare monster.

När du har lyckats ta ner en Great Izuchi på din första brådskande uppdrag kan du testa att skapa en stilig Izuchi-rustning som ger dig lite extra skydd i kommande uppdrag. Du kan också smida lite rustning till dina djur så att de kan hjälpa dig på jakten mer effektivt. Titta på filmen nedan för en närmare titt på denna snygga rustning.

 

10: Glöm inte bort att prata med byborna

Get chatty with the locals
Practise your attacks at the Training Grounds

För Kamuras nyaste jägare finns det gott om folk som kommer vilja ha din hjälp, men vissa är också redo att hjälpa dig. När du går runt i Kamura Village mellan uppdragen bör du prata med invånarna som har pratbubblor över huvudet för att komma åt nya sidouppdrag eller få användbara saker.

 11: Spela online eller via LAN med andra!

Play locally or online with friends!

När du är redo att jaga tillsammans med andra spelare lokalt eller online prata med Courier i mitten av Kamura Village (bilden ovan) för att skapa en lobby eller gå med i någon annans. När du är redo att börja jaga, prata med Minoto i Gathering Hub för att se vilka uppdrag som väntar på dig, eller kolla uppdragstavlan för att acceptera ett uppdrag som valts av en annan jägare.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige