Skip to main content

Professor E. Gadds 10 bästa tips för att lyckas med spökjakten!

fredag, 28 juni 2024
Professor E. Gadds 10 bästa tips för att lyckas med spökjakten!
Är du ny på Luigi’s Mansion 2 HD? Här får du lite hjälp från självaste Professor E. Gadd!

Är du ny på det här spökfångar-tjafset? Jag heter professor E. Gadd, och jag har hamnat i en paranormal knipa... Den mörka månen har krossats, och nu löper besvärliga spöken amok över hela Evershade Valley!

Tur för dig att jag har massor av forskning som kan hjälpa dig att sätta stopp för deras kusliga trick – så lyssna!

1: Bedöva dem med ljus

Har du ingen tur med att dammsuga upp de illvilliga spökena? Strobulb borde göra susen! Tryck på A-knappen för att träffa de irriterande spökena med en ficklampsstråle som gör dem bedövade och redo för dammsugning. Ladda upp Strobulb så släpper du lös en större blixt som kan bedöva flera fiender på en gång!

2: Konsten att locka in spöken

När du har fått ett spöke (eller tre) på kroken gäller det att hålla i sig – de ger sig inte utan strid! Luta snabbt vänster spak i motsatt riktning mot vad de drar för att tära på deras uthållighet. Och se till att trycka på A-knappen för att aktivera Poltergust 5000:s Power Surge – det hjälper dig att dammsuga upp spökena, snabbt!

3: Vart ska jag ta vägen nu igen?

Gick min uppdragsgenomgång över din skalle? Oroa dig inte för det! Dra upp Dual Scream, öppna minimap med -knappen och tryck sedan på Y-knappen för att kontrollera ditt nuvarande mål. Du kan också titta på kartan för att se vilka dörrar i närheten som är öppna och vilka som är låsta!

4: Se dig omkring!

Dessa dammiga gamla herrgårdar är fulla av dolda hemligheter. Försök att använda Poltergust 5000 för att dammsuga upp allt och alla som fångar din uppmärksamhet – en lös matta, en trasig tapetremsa, en böljande gardin... – och du kanske upptäcker en genväg, en användbar prydnadssak eller en värdefull skatt, ho ho!

5: Få ett försprång på dessa spöken!

Du kommer säkert att stöta på några övernaturliga exemplar i Evershade Valley! Här är några anteckningar från min forskning som kan komma till nytta när du har med dem att göra:

Greenies älskar att mixtra med saker de inte borde och använder vardagsföremål som vapen. Hitta ett sätt att avväpna dem och bedöva dem sedan med Strobulb när det är dags. Slammers är stora röda bjässar som klappar händerna för att skapa chockvågor, så kom inte för nära utan bedöva dem på avstånd. De blå Hiders älskar att leka kurragömma i föremål och möbler, men de är ganska otåliga och kastar saker på dig om du tar för lång tid på dig att hitta dem.

6: Sesam, öppna dig!

Om du ser en grön cirkelformad panel som den som visas ovan, ge den en blixt med Strobulb så öppnas den... blixtsnabbt! Du hittar dessa paneler på dörrar, kassaskåp, klockor och många andra ställen, så håll ögonen öppna.

7: Blås bort dem

Förbaskat! Har du fastnat utan någon utgång i sikte? Oroa dig inte – min Poltergust 5000 kan ta dig ut nästan var som helst! Tryck bara på ZR-knappen och håll den intryckt för att blåsa ut luft. Du kan rulla ihop mattor för att avslöja dolda mekanismer, snurra fläktar för att öppna hemliga gångar eller blåsa upp ballongliknande växter och flyga därifrån. Den här fiffiga funktionen kan också skjuta iväg föremål som fastnat i Poltergusts munstycke, ho ho!

8: Lys upp mörkret med ett ljus!

Vad i hela friden! Det är svårt att tro, men vissa spektakulära exemplar har förmågan att orsaka märkliga illusioner. Om du märker att något är fel, starta "Dark-Light Device" och se vad du kan hitta. Om det plötsligt dyker upp "Spirit Balls"vet du att du är något på spåren. Dammsug upp dem för att avslöja föremål eller en Boos gömställe.

9: Tittut!

Det är trubbel på gång! Ahem... De här svårfångade, kusliga spökena ser kanske likadana ut, men de har sina egna personligheter och är lika busiga. Använd "Dark-Light Device" för att överraska dem, dammsug sedan deras tungor för att skicka dem flygande runt i rummet och minska deras uthållighet under processen. När de har fått nog av att studsa mot väggarna kan du slå till dem med Poltergust 5000 för att få bort de besvärliga Boos för gott!

10: Använd dina skatter på ett bra sätt

Skatter är inte bara till för att se glänsande ut, du vet! Samla på dig så mycket du kan för att uppgradera din spökjägarutrustning, inklusive användbara förbättringar av Poltergust 5000:s kraftökning och "Dark-Light Device":s laddning. Besök mitt valv mellan uppdragen för att se hur mycket skatter du behöver samla för att låsa upp nästa uppgradering.

Jag skulle bli väldigt glad om min forskning kommer till nytta under dina paranormala eskapader. Evershade Valley kommer dock inte att rädda sig självt, så ge dig ut dit och bråka med några spöken, skyndsamt!


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige