Skip to main content

Racerförare, starta motorerna! Kvalet till Europamästerskapet i Mario Kart 8 Deluxe kör igång nu på lördag den 19 augusti

fredag, 18 augusti 2023
Racerförare, starta motorerna! Kvalet till Europamästerskapet i Mario Kart 8 Deluxe kör igång nu på lördag den 19 augusti
Nintendo letar efter Europas bästa Mario Kart 8 Deluxe-spelare i det första Europamästerskapet i Mario Kart 8 Deluxe någonsin och allt drar igång med den första av tre kvalomgångar nu på lördag den 19 augusti.

Europas 24 bästa spelare, åtta från varje omgång, kommer att göra upp i den direktsända finalen i Tyskland i början av oktober. Då utses Europas mästare i Mario Kart 8 Deluxe.

För att delta i kvalet ska spelare med ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap gå med i turneringen i spelet under den aktiva perioden genom att välja Online Play, Tournaments, Sök efter kod och ange den relevanta turneringskoden. I kvalet tjänar förarna poäng baserat på sin slutposition i tävlingarna och när dammet lagt sig kommer varje tävlings åtta spelare med högst poäng att kvalificera sig till den stora finalen.

Kvalen hålls:

  • Lördag 19 augusti, kl 16:00 - 20:00, turneringskod 0980-1145-8091
  • Fredag 8 september, kl 17:00 - 21:00, turneringskod 3959-7481-4251
  • Söndag 17 september, kl 15:00 - 19:00, turneringskod 3626-8881-7707

Kvalificerade spelare går vidare till Nintendo European Championships 2023 den 7 och 8 oktober, som äger rum på VILCO i Bad Vilbel, Frankfurt am Main, Tyskland. Förutom Mario Kart 8 Deluxe är detta tvådagarsevent också kulmen på den paneuropeiska tävlingen i Splatoon 3, där Europas tolv bästa lag kommer att tävla i grupp- och utslagsspel och kämpa för att lyfta den eftertraktade gyllene pokalen.

Fans kommer att kunna ansöka om gratis åskådarbiljetter lite längre fram för att heja på de tävlande och hela evenemanget kommer att livestreamas online för åskådare runt om i världen. Håll utkik efter mer information när evenemanget närmar sig.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige