Skip to main content

Splatoon 3 släpps den 9 september

onsdag, 7 september 2022
Välkommen till Splatlands, där du tävlar mot andra, kan klä dig riktigt snyggt, använda mäktiga vapen och måla in stora banor i finaste bläck. Ja, allt det där är en del av vardagen för Inklings och Octolings!

Välkommen till Splatlands, där du tävlar mot andra, kan klä dig riktigt snyggt, använda mäktiga vapen och måla in stora banor i finaste bläck. Ja, allt det där är en del av vardagen för Inklings och Octolings!

Splatoon 3 har fokus på tre specifika spellägen: Turf War, den ikoniska striden fyra mot fyra där slagfältet ska målas in så mycket som bara möjligt; Salmon Run, ett samarbetsläge där ett lag på fyra avvärjer vågor av farliga Salmonid-bossar och ditt lags mål är att samla in gyllene ägg; och enspelarläget och kampanjen "Return of the Mammalians", som sätter spelarna i Agent 3:s skor i kampen mot de onda Octarianerna. Dessutom återkommer de regelbundna flerspelarevenemangen som går under namnet Splatfests.

Splatoon 3 är en uppföljare för både helt nya och gamla spelare. Som introducerar nya funktioner i serien samtidigt som välbekanta spellägen har återuppfunnits på olika sätt:

  • Måla dig till seger: Spelare kan använda sina vapen för att skjuta eller måla bläck överallt. Färglägg motståndarna för då du slår ut dem tillfälligt. Pröva också att byta till Swim Form för då kan du simma i bläcket och glida runt på banan. Väldigt effektivt för du kan på så sätt ta dig uppför väggar, genom staket och du fyller också på din tank med bläck. Dessutom kommer de nyligen tillagda Squid Roll- och Squid Surge-rörelserna att vara till god hjälp när du ska ta dig fram på banorna i spelet.
  • En färgstark arsenal: Alla vapentyper från tidigare spel är tillbaka tillsammans med några helt nya. Platta till motståndarna med rollers, skjut dem med bläck på nära håll med den nya vapentypen Splatana, håll dig fuktig med den nya Tacticooler eller överraska med en rad speciella förmågor.
  • Spela med vänner: Alla spellägen som är tillgängliga i spelets lobby, förutom Anarchy Battle (Series), kan spelas med vänner. Det är nu möjligt att fortsätta spela i en vald grupp efter en match avslutats, vilket är första gången i denna spelserie.
  • Turf War Battles: Detta spelläge är online för flera spelare samtidigt. Två lag ställs mot varandra i en tre minuters strid där det gäller att måla in det mesta av slagfältet med sitt bläck. Helt nya banor som Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks och Undertow Spillway finns här och du kommer få återse banor som Museum d’Alfonsino, Hammerhead Bridge och Mahi-Mahi Resort. Totalt väntar 12 banor att se fram emot på releasedagen och fler kommer i framtida uppdateringar.
  • Splatfest events: Återkommande events online är att räkna med. I Splatfest-eventen röstar spelare på ett av tre lag och kan sedan kämpa för sitt Splatfest-lag i 4 vs 4 Turf War-strider. En nyhet är det färgstarka och kaotiska Tricolor Turf War, ett läge där tre lag tävlar samtidigt och förstaplatsen måste försvara sig i en unik strid 4 vs 2 vs 2.
  • Anarchy Battles: Detta läge kommer att sätta allas skicklighet på prov. Spelare deltar i strider i fyra roterande lägen för att klättra i rankingen. Anarchy Battle (Series) är för spelare som vill anta en utmaning på egen hand. Alternativt är att gå med i Anarchy Battle (Open) där går ihop med vänner.
  • Salmon Run: I detta intensiva samarbetsläget för fyra spelare avvärjer spelarna vågor av livsfarliga Salmonid-bossar. Detta läge är numera tillgängligt att spela när som helst.
  • Return of the Mammalians: I enspelarläget Story Mode tar du dig an rollen som Agent 3 i en hård kamp mot Octarians för att upptäcka hemligheterna med Alterna och Fuzzy Ooze. Att spela det här läget kommer också att fungera som en idealisk träningsplats inför flerspelarlägena.
  • Mängder av valmöjligheter: Splatoon 3 har nya och utökade val, både vad gäller utrustning och mycket annat. Så spana in alla Splatsvilles butiker. De senaste kläderna, segerställningar, personliga skåpdekorationer och mer som finns i en så kallad säsongskatalog. Säsong 1-katalogen är tillgänglig från release och varje säsong varar i tre månader. Ytterligare kostnadsfria uppdateringar och betal-DLC planeras också för framtiden.

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige