Skip to main content

Summering av dagens Splatoon 3 Direct

onsdag, 10 augusti 2022
Idag sändes en 30 minuter lång Splatoon 3 Direct som avslöjade mer om Splatoon 3, som kommer till Nintendo Switch den 9 september i år. Missade du sändningen kan du se reprisen här.

Denna Direct visade bland annat de tre huvudlägena i Splatoon 3: Turf War, det ikoniska spelläget där fyra mot fyra kämpar för att måla in sin terräng; Salmon Run, ett samarbetsläge där ett lag på fyra avvärjer vågor av farliga Salmonid-bossar för att samla in guldägg och Story Mode "Return of the Mammalians" som sätter spelarna i Agent 3:s skor i kampen mot de onda Octarianerna.

Dessutom återkommer eventen som kallas Splatfests. Det första av dessa nya Splatfests får sin världspremiär den 27 augusti och erbjuder alla Nintendo Switch-ägare möjligheten att delta i detta globala evenemang innan spelet lanseras den 9 september. Spelare som har laddat ner demoversionen kommer att få en kod med en sjudagars provperiod inför Splatfest World Premiere. Både nykomlingar och veteraner i Splatoon-serien får tre teman att välja mellan och pröva på nya Tricolor Battles.

Några av sändningens höjdpunkter:

 • Förbättring av Turf War-spelläget: På en plats som heter Splatsville är Turf War lokalbefolkningens favoritsysselsättning. Två lag om fyra tävlar om att skjuta så mycket färg som möjligt på banan inom tre minuter. Nya tekniker introduceras, som Squid Surge där spelare blixtsnabbt kan simma uppför väggar, och Squid Roll som gör det möjligt att hoppa upp ur bläcket och vända sig om i luften. När en spelares karaktär lyser samtidigt som den utför denna manöver skyddas den från bläck från motståndarna.
 • Nya och återkommande banor: Turf War-striderna kommer att utspela sig på en mängd olika exotiska platser. Det finns banor som är specifika för Splatlands som Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks och Undertow Spillway. Det finns också den nya Hagglefish Market, en brygga fylld till brädden med synnerligen livliga gatuförsäljare. Flera banor från Greater Inkopolis återfinns också här som Museum d’Alfonsino, Hammerhead Bridge och Mahi-Mahi Resort. Totalt 12 banor kommer finnas vid lanseringen, inklusive de som syns i sändningen. Fler banor kommer att läggas till i uppdateringar efter spelets release.
 • Deep Cut trio: Deep Cut är en populär trio som är värdarna för nyhetsprogrammet Splatsville Anarchy Splatcast. De ger information om de banor som för närvarande är tillgängliga, såväl som andra nyheter. För första gången i denna spelserie kan dessa uppdateringar till och med läsas medan du är på språng i Splatsville.
 • Splatfests kommer tillbaka: I dessa events röstar spelare på sitt favoritval av tre möjliga. Laget de representerar är baserat på det valet som görs och vinnaren avgörs via strider under en viss tidsperiod. Splatfests kommer att bestå av två halvor: i den första halvan kommer de tre lagen att tävla i 4-v-4 Turf War-strider. I den andra halvan blir kampen i nya Tricolor Turf War-striderna, ett spelläge där tre lag slåss samtidigt. Kan förstaplatsen försvara sig i denna unika matchtyp?
 • Splatoon 3: Splatfest World Premiere: Alla som vill testa Splatoon 3 innan det lanseras den 9 september kan haka på Splatfests världspremiär den 27 augusti. Från och med den 18 augusti kan en demo laddas ner från Nintendo eShop. Spelare kan välja Team Rock, Team Paper eller Team Scissors fram till den 27 augusti. Vissa delar av demot kommer att vara spelbart den 25 augusti, innan själva Splatfest-eventet drar igång den 27 augusti klockan 10:00.
 • Splatlands vapen: Alla huvudvapentyper från tidigare Splatoon-spel kommer att finnas tillgängliga i Splatoon 3 från början. Nya, Splatlands-specifika vapen har också lagts till. Som den bågliknande Tri-Stringer och Splatana Wiper.
 • Specialvapen: Dessa inkluderar Tacticooler, när den är aktiverad dyker det upp ett kylskåp med stärkande drycker för laget. Det finns också Wave Breaker som släpper lös ljudvågor runt om i området. Och Reefslider som skapar en bläckexplosion. Några välbekanta specialvapen från Splatoon-serien, som Tenta Missiles, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp och Booyah Bomb, kommer också att återvända. Specialvapen paras ihop med huvudvapen, så spelare kan hitta den kombo som passar deras stil
 • Battle modes: Turf War-strider är inte enda sättet att strida på i Splatlands. I Anarchy Battles tävlar spelarna om ranking. Det finns fyra separata lägen som roterar: Splat Zones, Tower Control, Rainmaker och Clam Blitz.
 • Största Salmon Run någonsin: Salmon Run-läget återvänder i Splatoon 3, vilket kräver att fyra spelare samarbetar och samlar ägg från Salmonoids. I Splatoon 3 kan Salmon Run spelas när som helst. Spelare kommer att möta vilda och farliga varelser som kallas Boss Salmonids, inklusive nya Slammin’ Lid och Big Shot. Ibland dyker till och med Cohozuna, en gigantisk Salmonid-kung upp. Dessutom är det med några månaders mellanrum Big Run, ett evenemang där Salmoniderna invaderar staden där Inklings och Octolings bor.
 • Return of the Mammalians: Det helt nya Story Mode är perfekt för att få kläm på strider och vapen, samtidigt som du ger dig ut på ett äventyr för att upptäcka hemligheterna med Alterna, Fuzzy Ooze och hur det passar in i detta spellägets titel…. I rollen som Agent 3, den senaste rekryten i New Squidbeak Splatoon, kommer spelare att slåss med Octarian Army, vars medlemmar är helt täckta av hår av någon anledning.
 • Lobbyn: Splatsville-lobbyn har ett antal olika funktioner. Onlinevänner visas som 3D-hologram. I strid är det lätt att hänga på som allierad eller hoppa in som motståndare. Och genom att bilda ett lag och spela kan spelare se vad deras vänner håller på med när som helst. Lobbyn innehåller också en Memory Player, som kan spela om de senaste striderna i sin helhet, även från en annan spelares synvinkel.
 • Katalogen: När striderna börjar visas Splashtags. Dessa kan anpassas med en titel, bakgrund och märke. Dessutom kan känslorna en karaktär visar när den vinner en strid, anpassas. Alla dessa och fler kan erhållas via en katalog, som kommer att finnas tillgänglig i Hotlantis, en butik i utkanten av Splatsville. Spelare kan byta poäng som tjänats in från strider för olika föremål, som till exempel säsongsbetonad utrustning. Efter katalogens lansering kommer uppdateringar att släppas var tredje månad i två år
 • Tableturf Battle: Tableturf Battle Dojo i Splatsville är hemmet för Tableturf Battle, en kortstridernas spinoff från Turf War. Det finns över 150 kort att samla in och använda.
 • SplatNet 3: SplatNet 3 är en onlinetjänst för Splatoon 3 i Nintendo Switch Online-appen som kan användas med en smart mobilenhet. Den innehåller funktioner som att kolla hur dina strider gått, beställa speciell utrustning i spelet från SplatNet Gear Shop och mycket mer. En ny funktion är Crusty Seans Wandercrust. Det är möjligt att stödja Crusty Sean med hjälp av Inked Points som tjänats in under strider. SplatNet 3 kommer att finnas tillgänglig vid lanseringen.
 • Nya amiibo: Nya Splatoon 3 amiibo-figurer kommer i vinter,  Octoling Boy, Squid Girl och Smallfry. Genom att skanna in amiibo i spelet kan spelare spara sina utrustningsval för att enkelt byta utrustning. Dessutom kommer amiibo med exklusiv utrustning och det är möjligt att ta bilder i spelet tillsammans med dem.
 • Framtida uppdateringar: Efter spelets release kommer en katalog att distribueras var tredje månad i två år. Nya vapen kommer också att läggas till ungefär samtidigt som varje katalog i spelet. Dessutom är X Battle och League Battle planerade som framtida uppdateringar. X Battle låses upp efter att ha uppnått en extremt hög rang i Anarchy Battle. I League Battle kan spelare tävla varannan timme i lag baserat på deras Anarchy Battle-resultat. Bortsett från det planeras även storskalig DLC för framtiden. Mer information kommer att delas vid ett senare tillfälle.

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige