Skip to main content

Tolv värdefulla tips för dig som tänker påbörja ditt äventyr i Pokémon Scarlet eller Pokémon Violet

fredag, 9 december 2022
Tolv värdefulla tips för dig som tänker påbörja ditt äventyr i Pokémon Scarlet eller Pokémon Violet
Ett mäktigt äventyr i en öppen värld väntar dig i Pokémon Scarlet och Pokémon Violet, som nu finns på Nintendo Switch. Du längtar säkert efter att ge dig ut och börja göra egna upptäckter, men innan du gör det kan du kolla in de här spoilerfria tipsen för att börja din resa i Paldea på rätt sätt!

1: Är du vilse? Fråga vart du ska vid Pokémon Center!

Om du är osäker på vart du ska gå härnäst kan du besöka närmaste Pokémon Center och säga " I don’t know where to go...". De kommer gärna att rekommendera en ny destination åt dig och till och med uppdatera destinationen på din karta åt dig. Vilken service!

Du kan också resa snabbt till ett Pokémon Center som du tidigare besökt genom att trycka på Y-knappen för att öppna kartan och välja "Fly here" på ett Pokémon Center.

2: Väx som tränare samtidigt som du letar efter skatter

Är du osäker på vilken av spelens tre huvudhistorier som du ska börja med? Du kan ta dig an dem i vilken ordning du vill och i din egen takt, men var och en av dem ger dig olika typer av belöningar...

  • Om du hjälper Arven med hans forskning i Path of Legends låser du upp nya, snabbare sätt att resa och utforska Paldea.
  • Om du kämpar mot gymledare i Victory Road kan du fånga och träna Pokémon som har en högre nivå.
  • Om du utmanar Team Star i ⭐️ Starfall Street ⭐️ kommer du att kunna skapa fler attacker (och Technical Machines).

3: Spela med dina vänner!

Vill du börja utforska Paldea med dina vänner? Här är två sätt att få kontakt med vänner lokalt och online:

  • Välj "Poké Portal" från huvudmenyn för att få tillgång till flerspelarläge lokalt och online. Testa gärna co-op-läget via Union Circle och andra flerspelarlägen som Link Trades, Battle Stadium och mycket mer!
  • När du besöker ett Pokémon Center kan du använda Union Circle där för att spela tillsammans med vänner. Den gula skärmen på sidan av Pokémon Center-byggnaden är en Union Circle.

4: Få ordning på alla attacker

Ångrar du att du bett din Pokémon att glömma en attack? Oroa dig inte, gamla attacker kan läras om när som helst! Tryck bara på X-knappen för att öppna huvudmenyn, välj en Pokémon, sedan "Check summary", bläddra över till "Moves and Stats" och tryck på A-knappen för att ändra.

5: Släpp lös din Pokémon i det vilda!

Kommandot "Let's Go!" är ett bekvämt sätt att levla upp ditt sällskap. Tryck på R-knappen medan du utforskar för att skicka ut din främsta Pokémon i den riktning du springer. Den kommer automatiskt att slåss mot andra Pokémon som den möter och till och med samla in föremål!

6: Hela din Pokémon när som helst och var som helst!

Behöver du hela din Pokémon, men inte har något Pokémon Center i sikte? Prova att använda funktionen Auto Heal. Öppna huvudmenyn, välj den Pokémon du vill hela och tryck sedan på knappen - för att automatiskt återställa hälsan på den Pokémon med hjälp av ett föremål från din väska.

Har du inga helande föremål till hands? Leta efter glänsande föremål på marken för att hitta användbara föremål som drycker och bär.

7: Smaska på delikatesser!

Om du besöker restauranger eller går på picknick kan du och dina Pokémon få några smarta Meal Powers som kan ge erfarenhetspoäng eller göra det lättare att fånga vissa vilda Pokémon. Effekterna av dessa krafter ändras beroende på vilka ingredienser som används i rätten och vilka Pokémon som äter dem, så planera dina måltider noga!

8: Skolka inte från skolan!

Även om du kan utforska Paldea i din egen takt är du aldrig för cool för skolan. Gå på lektioner på akademin för att lära dig mer om Pokémon-världen och hör av dig till lärarna under hela ditt äventyr. På tal om det, se till att du håller Mr Jacq (bilden) uppdaterad om dina framsteg i Pokédex!

9: Hitta rätt Pokémon för jobbet!

När du fångar fler och fler Pokémon börjar du snart fylla dina boxar. Om du behöver en viss typ av Pokémon för att komplettera ditt sällskap eller besegra en gymledare kan du försöka använda sökfunktionen i dina lådor. Öppna huvudmenyn, välj "Boxes" och välj sedan "Search" för att filtrera Pokémon efter typ, kända attacker, förmåga med mera.

10: Dessa funktioner finns alltid nära dig!

Oavsett om det handlar om ett snabbt klädbyte eller en selfie med vännerna finns det några praktiska funktioner som snabbt kan nås med hjälp av knapparna på kontrollen:

  • Upp-knappen: visar en meny med "emotes" som du kan använda när du spelar med vänner.
  • Ned-knappen: öppna kameraappen för en snabb fotografering.
  • Vänsterknapp: öppna din garderob för att ändra dina kläder i farten.
  • Högerknapp: bläddra på din anslagstavla när du spelar med vänner.

11: Ett säkert sätt för att hitta dem alla!

Vill du komplettera ditt Pokédex genom att fånga alla Pokémon i Paldea-regionen? Tryck på minusknappen när du är ute och utforskar, tryck sedan på A-knappen för att öppna Pokédex och välj en Pokémon eller en tom plats för att se dess siluett, livsmiljö och kanske till och med några tips om hur du fångar den! Och medan du ändå kollar ditt Pokédex...

12: Fyll ditt Pokédex och bli belönad!

Att fylla i ditt Pokédex i sig en belöning, men om du behöver ett extra incitament är det bara att trycka på X-knappen när du bläddrar i Paldean Pokédex (det är den med en bild på den stora staden, tryck på den) för att få upp fliken med belöningar.

För en hel del fler tips som kan hjälpa dig på ditt Pokémon Scarlet- och Pokémon Violet-äventyr, se till att kolla in äventyrsguiden genom att trycka på X-knappen för att öppna huvudmenyn, välja "Bag" och bläddra fram till dina "Key Items". Lycka till på din resa, tränare!


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige