fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Super Mario Odyssey

 • Häng med Mario och Cappy på ett nytt storslaget 3D-äventyr som tar dem jorden runt.

  Med hjälp av sina nya fantastiska förmågor måste Mario samla på månar för att kunna starta upp luftskeppet Odyssey och rädda Prinsessan Peach från Bowsers bröllopsplaner. Detta 3D-Mario-spel i sandlådestil är det första sedan älskade Super Mario 64 från 1996 och klassikern Super Mario Sunshine från 2002.

  I Super Mario Odyssey kan du utforska enorma 3D-världar fulla med hemligheter och överraskningar såsom nya kläder för Mario och massor av sätt att interagera med omgivningarna. Utforska nya områden som Pixel Mario, glid runt i fordon och upplev HD rumble-funktionen i dina Joy Con-kontroller.

  Tack vare den nya vännen Cappy har Mario fått helt nya rörelser och attacker som du måste bemästra såsom ”cap throw”, ”cap jump” och ”capture”. Med ”capture” kan du ta kontroll över och styra alla möjliga sorters föremål och fiender. Besök häpnadsväckande nya platser som skyskrapstäta staden New Donk City där du kommer stöta på både välbekanta vänner såväl som fiender i din jakt på att rädda Prinsessan Peach från Bowsers lömska bröllopsplaner. Gör dig redo att svepas med till märkliga och fantastiska platser långt ifrån Svampriket!

  Spela med stil

  Ser du något intressant? Kasta iväg din mössa och se vad som händer. Det finns massor av roliga och överraskande saker som du kan interagera med i din omgivning.

  Samla på alla mynt du hittar och ta med dessa till någon av alla ”Crazy Cap”-butiker. Där kan du växla in dina mynt mot dekorativa souvenirer till luftskeppet Odyssey. Här kan du också köpa nya kläder till Mario. Vissa platser har ju ändå speciella klädkoder...

  Spela med en kompis

  Räck över ena Joy-Con-kontrollen till en kompis och roa er med att spela tillsammans. Spelare nummer ett kontrollerar Mario medan spelare nummer två styr Marios nya kompis Cappy.

  Använd ”Snapshot Mode” för att frysa tiden och ta bilder medan du spelar som du sedan kan anpassa med olika typer av valmöjligheter och filter. Dessa bilder kan delas via sociala medier eller laddas upp till en PC eller olika ”smarta enheter”* med hjälp av Nintendo Switchs inbyggda verktyg för skärmavbildning.

  *micro-SD-kort krävs, säljs separat.

  Fler produkter

  En speciell Nintendo Switch-hårdvarubundle släpptes samtidigt med spelet. Denna specialversion innehåller en nedladdningskod för det fullständiga spelet och röda vänster och höger Joy-Con-kontroller.

  Ett paket innehållandes de tre amiibo-figurerna Mario, Prinsessan Peach och Bowser i bröllopskläder släpptes samtidigt med spelet. Vissa tidigare släppta amiibo kommer också vara kompatibla med denna titel. Scanna in de amiibo som stöds för att få tillgång till extra in-game-material som hjälper dig i spelet. Vissa amiibo kommer att låsa upp nya kläder som Mario kommer kunna använda i spelet.

  Mario amiibo

  Tillgång till Marios bröllopskläder


  Temporär oövervinnlighet

  Peach amiibo

  Tillgång till Peach bröllopskläder


  Få ett "Life-Up Heart"

  Bowser amiibo

  Tillgång till Bowsers bröllopskläder


  Avslöja var det finns mynt

  Alla bröllopskläder kan även låsas upp genom att spela spelet utan tillgång till amiibo.


  "Jag kan inte säga annat än att Nintendo med sitt Super Mario Odyssey lyckats med en total fullträff. Spelet aspirerar helt klart på titeln årets spel och borde spelas av så väl trogna Mariofans som nykomlingar."

  Feber


  10/10
  "Super Mario Odyssey är det mest efterlängtade – och bästa – Mario-spelet sen stilbildande Super Mario 64 för 20 år sedan. Vackert, extremt underhållande, överraskande och ut i fingerspetsarna kreativt så är det ett spel som bara slukar dig mer och mer ju längre du spelar."

  Senses.se


  10/10
  "När jag inte spelar det tänker jag på att jag vill spela. Det finns ju nya platser att besöka, månar att hitta och dräkter att köpa."

  Spelnyheterna.se


  98/100
  "Man kan alltid lita på Mario. Han har hängt med i åratal och hans spel är alltid superkul. Och faktum är att Super Mario Odyssey är ett av hans bästa äventyr någonsin.”"

  −Robot


  4/5
  "Super Mario Odyssey är en av årets tveklöst bästa spelupplevelser."

  SVT Nyheter


  10/10
  "Super Mario Odyssey is a brilliant adventure and love letter to the series that made Nintendo a household name."

  IGN


  "Tårarna av glädje som rinner ner för min kind när jag i min tystnad tänker:
  Det här är varför jag spelar tv-spel."

  Loading.se


  4/5
  "Men det viktigaste i 'Super Mario Odyssey' är ändå känslan. Pirret, nyfikenheten och värmen som jag upplevde redan som 5-åring med N64-kontrollen i handen lyckas leva vidare in i 2017. Nintendo har gjort det igen."

  Aftonbladet


  5/5
  "Min tid med Super Mario Odyssey kan förklaras bäst med ordet eufori. Spelet är exakt så bra som man kan förvänta sig och jag älskar varje steg jag tar med den mustaschprydda rörmokaren."

  Sydsvenskan.se


  5/5
  "Nintendo visar med lätthet att de fortfarande är mästare i genren de själva skapade för över trettio år sedan."

  Digitallife.se

   
 • Princess Peach i bröllopsklänning
  Peach är Svamprikets egna prinsessa. Hon bär oftast en rosa klänning, men nu är den utbytt mot en ursnygg vit...
  Mario i bröllopskostym
  Mario är en av Nintendos mest kända maskotar och är känd för sina otroligt akrobatiska hoppkonster. I den här versionen...
  Bowser i bröllopskostym
  Superskurken Bowser kidnappar ofta prinsessan Peach, men lyckas sällan särskilt bra då Mario alltid kommer till...
  Mario + Peach + Bowser Wedding
  Det vankas bröllop i spelet Super Mario Odyssey. Här har du både prinsessan Peach, Mario och Bowser i otroligt stilliga...

  Vänligen notera att listan över kompatibla produkter inte nödvändigtvis är komplett och att den kan komma att uppdateras.


Super Mario Odyssey

Lanseringsdatum: 27 oktober 2017
System: Nintendo Switch
Genre: Action, Äventyr, Plattform
Spelare: 1-2 (lokalt)
Spellägen:

TV-läge

1-2

Bordsläge

1-2

Handhållsläge

Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Funktioner: amiibo, TV-läge, Bordsläge, Handhållsläge

Relaterade produkter

Deluxe Travel Case: Super Mario Odyssey
En läcker väska med Super Mario Odyssey-motiv som skyddar din Nintendo Switch från smuts och repor och håller dina...
Nintendo Switch - Super Mario Odyssey Edition
Spelkonsolen för hemmet som du lätt kan ta med dig varsomhelst. I paketet medföljer en nedladdningskod för spelet Super...
Nintendo Switch Carrying Case - Super Mario Odyssey Edition
En smidig röd väska med Super Mario Odyssey-motiv som skyddar din Nintendo Switch från smuts och repor. I paketet ingår...