fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om amiibo

Stämningsbild med amiibo

Undrar du över vad amiibo är för något, hur de kan användas och i vilka spel de fungerar? Kolla in svaren på några av de vanligaste frågorna här.

Vad är en amiibo?

amiibo är interaktiva samlarfigurer och kort som kan ge dig åtkomst till extra innehåll och andra funktioner i kompatibel mjukvara. Vad en amiibo gör beror på vilket spel du använder dem i. I Mario Kart 8 låser amiibo upp nya kläder till dina Mii och i Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS får du möjlighet att träna upp din amiibo och slåss mot eller med den.

faq amiibo what can amiibo do

Vad behöver jag för att använda en amiibo?

Om du redan har en amiibo är det enda du behöver ett spel som är kompatibelt med amiibo för att spela på din New NIntendo 3DS/XL och Wii U. Om du vill använda amiibo tillsammans med Nintendo 3DS/XL och Nintendo 2DS krävs ett extra tillbehör som heter Nintendo NFC Reader/Writer och som säljs separat.

faq amiibo what you need

Hur tar jag reda på vilka spel som är kompatibla med amiibo?

När du är inne på en produktsida för en amiibo finns det en flik som heter "kompatibla spel" om du klickar på det får du en lista över alla spel* som är kompatibla med just denna amiibo.

När du är inne på en spelsida finns det en flik som heter "amiibo", om du klickar på den får du en lista på alla amiibo* som är kompatibla med det aktuella spelet.

Under kompatibla amiibo listar vi främst de amiibo som har en speciell funktion i spelet.

*Observera att vi inte kan garantera att de här listorna är 100 procent korrekta. Ibland saknar vi information om framförallt nya spel och spel där amiibo-funktionalitet lagts till i efterhand.

Är alla amiibo kompatibla med alla spel?

Nej, amiibo är endast kompatibla med vissa spel.

En del kompatibla spel kräver dessutom en mjukvaruuppdatering innan de kan användas tillsammans med amiibo.

Kan jag spela amiibo-kompatibla spel även om jag inte äger en amiibo?

Ja, du kan fortfarande spela amiibo-kompatibla spel utan att ha någon amiibo. Du kommer dock inte att ha tillgång till material som blir upplåst med hjälp av amiibo.

Det finns några få spel som kräver tillgång till amiibo, till exempel amiibo Touch & Player: Nintendo Classics Highlights. För mer information om hur amiibo används i olika spel hänvisar vi till respektive spelsida.

Om jag sparar data på en amiibo, betyder det att jag inte kan använda den i andra spel?

Det finns två typer av amiibo-kompatibla spel: de som kan läsa/skriva och de som endast kan läsa. Spel som är av typen läsa/skriva kan både spara och läsa data från en amiibo till skillnad från den andra typen som endast kan läsa data från en amiibo.

Om du använder en amiibo i ett spel med läsa/skriva-funktionalitet, till exempel Super Smash Bros. for Wii U, kan du fortfarande använda samma amiibo i andra spel med endast läsa-funktionalitet, till exempel Mario Kart 8.

En och samma amiibo kan endast ha spardata från ett spel med läsa/skriva-funktionalitet åt gången. För att spara data till en amiibo som har spardata från ett spel med läsa/skriva-funktionalitet måste den tidigare datan först raderas. För att radera data från en amiibo går du in under "amiibo settings" i systeminställningarna på Wii U och i HOME Menu inställningarna på konsoler Nintendo 3DS-familjen.

 

Vad kan jag förändra i "amiibo settings" i systeminställningarna på Wii U, och i Home Meny-inställningarna på Nintendo 3DS?

Du kan registrera ett smeknamn och länka en Mii till en amiibo via valet "Register Owner and Nickname"

Valet “Delete amiibo Game Data” kan användas för att ta bort data från en amiibo. Detta val gör det möjligt att spara data från ett annat spel med läsa/skriva-funktionalitet.

Förutom detta kan du ta bort all data från en amiibo, inklusive smeknamn och Mii-data via valet “Reset amiibo”.

Hur mycket data kan jag spara på en amiibo?

Du kan spara data från ett spel med läsa/skriva-funktionalitet åt gången på en amiibo. För att använda samma amiibo med ett annat spel med läsa/skriva-funktionalitet måste du först ta bort befintlig data.

Det går att använda en amiibo som har data från ett spel med läsa/skriva-funktionalitet med hur många kompatibla spel med endast läsa-funktionalitet som helst.

Hur tar jag bort data som är sparad på min amiibo?

För att ta bort data från en amiibo går du in i "Wii U System Settings" eller "Home Menu Settings" på Nintendo 3DS/2DS och väljer "amiibo settings". Välj sedan "Delete amiibo Game Data" och följ instruktionerna.

Går det att flytta data från en amiibo till en annan?

Nej, speldata kan inte flyttas från en amiibo till en annan.

Kan jag reparera eller modifiera en amiibo?

Nej, det är inte möjligt att modifiera eller reparera en amiibo. Vänligen kontakta vår serviceavdelning om du upplever problem med dina amiibo.

Kräver amiibo batterier?

Nej.

Kan jag spela som mina amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U?

Du kan inte direkt kontrollera dina amiibo-karaktärer i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U, däremot kan du träna dem så att de levlar upp och dessutom justera deras fajtingstil. Sen kan du välja att slåss mot dem eller gå med i samma lag och slåss mot andra spelare och deras amiibo.

Kan jag använda amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

För att använda amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS måste du först uppdatera ditt spel med den senaste mjukvaruuppdateringen.

Om du har en Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL eller Nintendo 2DS behöver du tillbehöret Nintendo NFC Reader/Writer.

faq amiibo supersmash for 3ds