Skip to main content

Hjälp mig att komma igång med min Nintendo DS

Har du problem att komma igång med din Nintendo DS/lite/i eller har den slutat fungera av en eller annan anledning? Kolla igenom den här artikeln och se om du kan lösa problemet själv utan att skicka in din enhet till service.

Nintendo DS/DS Lite

Touchskärmen på min DS fungerar inte. (Observera att detta inte gäller DS Lite)

Har du den äldre modellen av Nintendo DS kan det ha kommit smuts mellan chassiet och touchskärmen i det lilla mellanrum som finns. Testa att böja till en nål eller liknande och stick in den ca 1-2 mm och pilla ut det skräp som kortsluter touchskärmen. Testa även att synka om touchskärmen. Läs mer i manualen om hur du synkroniserar om Touchskärmen.

Min DS/DS lite vill inte läsa Gameboy spel/DS spel

Det är förmodligen smuts på kontaktstiften. Testa att sätta i ett spel och ta ut det igen, upprepa detta ca 20 ggr för att ”slipa” upp kontaktytan på både spelet och kontaktstiften på enheten. Det kan också vara böjda stift eller avsaknade stift. Detta täcks dessvärre ej av garantin. Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för kostnadsförslag.

Min DS/DS lite har en eller flera döda pixlar

Nintendos rekommendationer är att man fortsätter spela i ca 2 veckor. Om man därefter fortfarande är missnöjd med produkten kan man kontakta återförsäljaren/Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för eventuell åtgärd.

Sprucket chassie/skärm etc (fysiska skador)

Detta täcks dessvärre ej av garantin. Kontakta närmsta återförsäljare eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för ett kostnadsförslag

Min Nintendo DS/DS lite går inte att ladda upp. Det blinkar endast till i laddlampan.

Detta beror vanligtvis på att enheten är fuktskadad på något vis. Som ett första test kan man skruva bort batteriluckan och titta på det lilla lackmusspappret som finns där. Det skall vara en vit lapp med rosa prickar. Blir den utsatt för fukt övergår pappersbiten till helt rosa. Fuktskadade enheter är dessvärre ej lönt att laga.

Min skärm är helt vit / Min skärm har stora svarta punkter.

LCD skärmen har med stor sannolikhet blivit utsatt för yttre åverkan och måste bytas ut. Kontakta närmsta återförsäljare eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för ett kostnadsförslag.

Om du fortfarande inte har fått igång din konsol efter att ha utfört ovanstående kan det vara läge att skicka en fråga till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige