nintendo logo

Nintendo Switch Online

Spela tillsammans online och använd den dedikerade mobilappen för att styra upp spelmöten med dina vänner.

Spela online med Nintendo Switch

Du kan spela tillsammans eller mot andra spelare online genom att logga på med ditt Nintendo Account. Onlinespel är tillgängligt utan extra kostnad tills dess att prenumerationstjänsten lanseras officiellt i september 2018.

Observera att det i regel krävs att du använder den här tjänsten för att kunna spela online med Nintendo Switch (undantag kan förekomma). Tjänsten är endast ett krav för Nintendo Switch och påverkar inte övriga system såsom Wii U och Nintendo 3DS-familjen.

Online lobby och röstchatt

En dedikerad mobilapp som kopplar upp sig mot Nintendo Switch och låter dig bjuda in vänner att spela online, styra upp spelmöten och chatta med dina vänner under pågående matcher i kompatibla spel – allt från din mobilapp.

Appstore

Google Play

Nintendo Entertainment System

Spela klassiska NES-spel varsomhelst, närsomhelst. De som har ett aktivt medlemskap i Nintendo Switch Online kommer ha tillgång till en samling klassiska NES-spel. Vid lansering kommer det att finnas 20 NES-spel. På sikt kommer det att läggas till fler spel. Vid lanseringen kommer spelen Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. och Tennis att finnas tillgängliga. Ytterligare 10 spel kommer att läggas till vid lansering, men exakt vilka dessa är kommer att avslöjas lite längre fram. Alla klassiska NES-spel kommer att fungera med voice chat-funktionen via Nintendo Switch Online smartphone app. Du kan spela dessa spel både online och offline.

Exklusiva kampanjer

Prenumeranter kan motta specialkampanjer där de kan köpa särskilda produkter till ett lägre pris i Nintendo eShop.

Pris

Du kan välja fyra olika medlemskap. Tre individuella och ett för familjen. Vad de olika medlemskapen kommer att kosta i Svenska kronor vet vi först när tjänsten lanseras i september.

Individuella medlemskap

1 månad
(30 dagar)
 
3 månader
(90 dagar)
 
12 månader
(365 dagar)
 

Familjemedlemskap

12 månad
(365 dagar)
 

Nyttja onlinetjänsten kostnadsfritt fram till den officiella lanseringen i september.

Betaltjänsten låter dig spela online och ta del av exklusiva fördelar. Standardfunktionalitet såsom system- och speluppdateringar är gratis för alla Nintendo Switch-användare.

För att ta del av ditt systems onlinetjänster behöver du ett Nintendo Account. Du kan skapa ett Nintendo Account redan nu.

Skapa ett Nintendo Account

Vanliga frågor och svar

Hur gör jag för att gå med?

Du kan gå med genom att köpa ett Nintendo Switch Online-medlemsskap från Nintendo eShop på Nintendo Switch, efter att tjänsten lanserats i september.

Vilka spel kan jag spela online om jag blir medlem?

Du behöver bli medlem för att spela online i Nintendo Switch-spel  såsom Splatoon 2, ARMS och Mario Kart 8 Deluxe. Tillgång till funktioner såsom online leaderboards och ranking kräver inget betalt medlemsskap.

Vilka olika typer av medlemskap finns det?

Det finns individuella medlemskap (ett Nintendo Account) och ett familjemedlemsskap (upp till åtta Nintendo Accounts). De individuella medlemskapen har alternativen 1, 3 och 12 månader och familjemedlemskapet är endast tillgängligt på 12-månader.

Om jag har flera Nintendo Switch konsoler, måste jag betala separat för var och en av dem?

Nej! Så länge som som du använder ett Nintendo Account som har ett aktivt medlemskap så kan du använda det på flera konsoler.

Om jag köper ett individuellt medlemskap, kan andra användare som spelar på samma Nintendo Switch-konsol och använda Nintendo Switch Online Service?

Nej, detta är inte möjligt. Om du köper ett individuellt medlemskap så är det endast det Nintendo Account som har ett aktivt medlemskap som kan använda NIntendo Switch Online services på den enheten.

Om en familjemedlem som spelar på samma Nintendo Switch också vill ha möjlighet att använda tjänsten, kan en familjegrupp skapas i Nintendo Account settings, och sedan kan ett familjemedlemskap köpas (upp till åtta Nintendo Accounts).

Vänligen notera att visa spel, såsom Mario Kart 8 Deluxe, tillåter att en ytterligare spelare går med i en onlinesession som gäst. Denna funktionalitet kommer att fungera om den första spelaren har ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap.

Jag har köpt ett familjemedlemskap, behöver jag göra något mer?

För att nyttja medlemskapet behöver du skapa en "Nintendo Account Family Group".

Om en förälder köper ett familjemedlemskap, kan kopplade "child accounts" också nyttja Nintendo Online service

Ja! Oavsett vilket konto inom en "Family Group" som köper ett "Family Membership" så får alla i gruppen tillgång till tjänsten.

Måste jag ha ett Nintendo Switch Online service-medlemskap för att spela online på Wii U och konsoler i Nintendo 3DS-familjen?

Nej, du behöver inte ha något medlemskap för att spela online med dessa konsoler.

Kommer det automatiskt att dras pengar från mitt kort när gratisperioden löper ut i september 2018?

Nej. Gratisperioden kommer helt enkelt att löpa ut. Du måste aktivt köpa ett medlemskap för att kunna fortsätta använda tjänsten.

Om jag inte köper något medlemskap, kommer jag inte längre att kunna nyttja några onlinefunktioner på Nintendo Switch?

Du kommer fortfarande att kunna nyttja många tjänster utan att betala för ett medlemskap. Bland annat kommer du att ha tillgång till Nintendo eShop, lägga till och hantera vänner, ladda upp bilder och video till sociala media, använda föräldrakontroller samt ta del av systemuppdateringar och nyheter om spel och nya funktioner.

Hur gör jag för att slå igång spardata i molnet (Save Data Cloud)?

Detaljerad information om detta kommer senare

Vad kommer det att kosta i Sverige?

För att se det exakta priset i Sverige behöver du logga in på Nintendo eShop när tjänsten lanseras i september 2018

Lista över onlinetjänster

TjänstMedlemIcke medlem
Onlinespel*
Nintendo Switch Online app
Nintendo Entertainment system – Nintendo Switch Online
Save Data Cloud
Exklusiva medlemserbjudanden
Systemuppdateringar
Speluppdateringar
Tillgång till Nintendo eShop **
Registrera och hantera vänner **
Dela skärmdumpar på sociala nätverk **
Mobilappen Nintendo Switch Parental Controls **
Nyheter **

*Med några få undantag krävs det tillgång till Nintendo Switch Online Service för att kunna använda den här tjänsten.

**Ett Nintendo Account krävs för att ta del av den här tjänsten.