fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo Switch Online

Spela tillsammans online och använd den dedikerade mobilappen för att styra upp spelmöten med dina vänner.

Spela online med Nintendo Switch

Från och med 19 september 2018 behöver du ha en aktiv Nintendo Switch Online-prenumeration för att spela tillsammans med eller mot andra spelare online. 

Observera att det i regel krävs att du använder den här tjänsten för att kunna spela online med Nintendo Switch (undantag kan förekomma). Tjänsten är endast ett krav för Nintendo Switch och påverkar inte övriga system såsom Wii U och Nintendo 3DS-familjen.

Online lobby och röstchatt

En dedikerad mobilapp som kopplar upp sig mot Nintendo Switch och låter dig bjuda in vänner att spela online, styra upp spelmöten och chatta med dina vänner under pågående matcher i kompatibla spel – allt från din mobilapp.

Appstore

Google Play

Nintendo Entertainment System

Spela klassiska NES-spel varsomhelst, närsomhelst. De som har ett aktivt medlemskap i Nintendo Switch Online kommer ha tillgång till en samling klassiska NES-spel. Vid lansering kommer det att finnas 20 NES-spel. På sikt kommer det att läggas till fler spel. Vid lanseringen kommer spelen Balloon Fight, Baseball, Donkey Kong, Double Dragon, Dr. Mario, Excitebike, Ghosts’n Goblins, Gradius, Ice Climber, Ice Hockey, The Legend of Zelda, Mario Bros., Pro Wrestling, River City Ransom, Soccer, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, Tennis och Yoshi att finnas tillgängliga. Alla klassiska NES-spel kommer att fungera med voice chat-funktionen via Nintendo Switch Online smartphone app. Du kan spela dessa spel både online och offline.

Exklusiva kampanjer

Prenumeranter kan motta specialkampanjer där de kan köpa särskilda produkter till ett lägre pris i Nintendo eShop.

Prenumerationer

Nintendo Switch Online

Individuellt medlemskap

1 månad (30 dagar)
 
3 månader (90 dagar)
 
12 månader (365 dagar)
 

Familjemedlemskap

12 månad (365 dagar)
 

 

Nintendo Switch Online+expansion pack

Individuellt medlemskap

12 månader (365 dagar)
 

Familjemedlemskap

12 månad (365 dagar)
 

Nintendo Account

För att ta del av ditt systems onlinetjänster behöver du ett Nintendo Account. Klicka på knappen nedan för att skapa ett Nintendo Account.

Skapa ett Nintendo Account

Vanliga frågor och svar

Hur gör jag för att gå med?

Du kan gå med genom att köpa ett Nintendo Switch Online-medlemskap från Nintendo eShop på Nintendo Switch, efter att tjänsten lanserats 19 september 2018.

Kan jag testa Nintendo Switch Online gratis?

Du kan njuta av en sju dagars gratisperiod av Nintendo Switch. I Nintendo eShop, välj alternativet Nintendo Switch Online till vänster i menyn för att aktivera din gratisperiod.

Observera: En gratisperiod per tillgängligt Nintendo Account. Under gratisperioden kan du spela online, röstchatta via smartphone-appen, använda Save Data Cloud och Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online-tjänsten. Det är inte möjligt att köpa Nintendo Entertainment System-handkontrollerna under din testperiod. Om automatisk förnyelse är aktiverat kommer din prenumeration automatiskt att uppdateras som en individuell 1-månadsprenumeration (30 dagar). Om du inte vill köpa ett medlemskap kan du stänga av automatisk förnyelse under gratisperioden och du kommer inte att debiteras någon kostnad.

Vad kostar det i Sverige?

Priset varierar beroende på medlemskap. Aktuella priser hittar du på Nintendo eShop.

Nintendo Switch Online-tjänsten släpptes i september 2018 efter att det initialt varit gratis att spela online. Dras det automatiskt pengar från mitt konto nu när tjänsten är lanserad?

Nej. Gratisperioden kommer helt enkelt att löpa ut. Du måste aktivt köpa ett medlemskap för att kunna fortsätta använda tjänsten.

Onlinespelande

Vilka spel kan jag spela online om jag blir medlem?

Du behöver bli medlem för att spela online i Nintendo Switch-spel  såsom Splatoon 2, ARMS och Mario Kart 8 Deluxe. Tillgång till funktioner såsom online leaderboards och ranking kräver inget betalt medlemsskap.

Om någon jag spelar med över onlinespel använder röstchatt kommer jag automatiskt att läggas till i röstchatten?

Nej, du kommer inte automatiskt att läggas till i röstchatten i någon situation. Du kan välja själv om du ska delta i röstchatten, oavsett om andra spelare använder denna funktion eller ej.

Om jag vill sluta röstchatta måste jag först avsluta onlinespelet jag spelar?

Nej, du kan sluta chatta när som helst från Nintendo Switch Online-appen, även om du fortfarande är i onlinespel. Du kan också stänga av specifika spelare så att du inte längre kan höra dem.

Om jag inte köper något medlemskap, kommer jag inte längre att kunna nyttja några onlinefunktioner på Nintendo Switch?

Du kommer fortfarande att kunna nyttja många tjänster utan att betala för ett medlemskap. Bland annat kommer du att ha tillgång till Nintendo eShop, lägga till och hantera vänner, ladda upp bilder och video till sociala media, använda föräldrakontroller samt ta del av systemuppdateringar och nyheter om spel och nya funktioner.

Måste jag ha ett Nintendo Switch Online-medlemskap för att spela online på Wii U och konsoler i Nintendo 3DS-familjen?

Nej, du behöver inte ha något medlemskap för att spela online med dessa konsoler.

Save Data Cloud

Hur gör jag för att slå igång spardata i molnet (Save Data Cloud)?

När du tecknar upp dig på ett medlemskap för Nintendo Switch Online kommer det automatiskt  att göras backup på dina sparfiler när Nintendo Switch är uppkopplad mot internet. Om du vill ändra i inställningarna för Save Data Cloud, gå in på System Settings, scrolla ner till Data Management och klicka på Save Data Cloud Backup. 

Efter att min Nintendo Switch Online-prenumeration löpt ut, kommer mina molnlagrade sparfiler (Save Data Cloud) för Nintendo Switch och NES-spelen att försvinna?

Spardata som lagrats med Save Data Cloud fortsätter inte att sparas i molnet efter att prenumerationen löpt ut. Detsamma gäller för sparfilerna för NES-spel. Om du däremot sparar sparfilerna lokalt på din Nintendo Switch-konsol kommer du kunna använda dem igen om du tecknar upp dig för en ny prenumeration.

Individuellt medlemskap och familjemedlemskap

Vilka olika typer av medlemskap finns det?

Det finns individuella medlemskap (ett Nintendo Account) och ett familjemedlemsskap (upp till åtta Nintendo Accounts). De individuella medlemskapen har alternativen 1, 3 och 12 månader och familjemedlemskapet är endast tillgängligt på 12-månader.

Om jag har flera Nintendo Switch konsoler, måste jag betala separat för var och en av dem?

Nej! Så länge som som du använder ett Nintendo Account som har ett aktivt medlemskap så kan du använda det på flera konsoler.

Om jag köper ett individuellt medlemskap, kan andra användare som spelar på samma Nintendo Switch-konsol och använda Nintendo Switch Online Service?

Nej, detta är inte möjligt. Om du köper ett individuellt medlemskap så är det endast det Nintendo Account som har ett aktivt medlemskap som kan använda NIntendo Switch Online services på den enheten.

Om en familjemedlem som spelar på samma Nintendo Switch också vill ha möjlighet att använda tjänsten, kan en familjegrupp skapas i Nintendo Account settings, och sedan kan ett familjemedlemskap köpas (upp till åtta Nintendo Accounts).

Vänligen notera att vissa spel, såsom Mario Kart 8 Deluxe, tillåter att en ytterligare spelare går med i en onlinesession som gäst. Denna funktionalitet kommer att fungera om den första spelaren har ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap.

Jag har köpt ett familjemedlemskap, behöver jag göra något mer?

För att nyttja medlemskapet behöver du skapa en "Nintendo Account Family Group".

Om en förälder köper ett familjemedlemskap, kan kopplade "child accounts" också nyttja Nintendo Online service

Ja! Oavsett vilket konto inom en "Family Group" som köper ett "Family Membership" så får alla i gruppen tillgång till tjänsten.

Kan jag byta till ett familjemedlemskap medan jag har tecknat upp mig för ett individuellt medlemskap?

Även om du har tid kvar på ett individuellt medlemskap kommer du ha möjlighet att köpa ett familjemedlemskap och byta autoförnyelse till familje-medlemskapet. Däremot är det för tillfället inte möjligt att föra över kvarvarande tid från det individuella medlemskapet. Om du köper ett familje-medlemskap medan du använder ett individuellt medlemskap så kommer den automatiska förnyelsen av det individuella medlemskapet att stängas av. Således kommer inte både det individuella medlemskapet och familje-medlemskapet att förnyas automatiskt.

Om jag köper ytterligare ett medlemskap medan jag redan har ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap, vad händer med den kvarvarande tiden jag har kvar?

Om du köper ett individuellt medlemskap medan du redan har ett existerande individuellt medlemskap kommer det nya tiden att adderas till den nuvarande tiden. Till exempel, om du har 35 dagar kvar på ett individuellt medlemskap på 365 dagar så kommer tiden att utökas till 400 dagar. Återstående tid för ett konto kan utökas upp till tre år. Du kan däremot inte kombinera den återstående tiden från ett familje-medlemskap med ett individuellt medlemskap.

Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online

Kan Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online bara spelas om jag har en aktiv internetanslutning?

Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online kan spelas upp i upp till sju dagar utan en internetanslutning. Om du inte kan starta Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online, vänligen försök att ansluta till internet igen.

Automatiskt förnyelse

Hur fungerar automatisk förnyelse av medlemskapet?

Om du vid tidpunkten för automatisk förnyelse har tillräckligt med pengar inlagt på ditt Nintendo eShop-konto kommer pengar att dras från denna summa. Om du inte har tillräckligt med pengar kommer din sparade betalningsmetod att användas för att automatiskt lägga till resten av summan som krävs för att köpa medlemskapet.

Observera att du måste vara 18 år eller äldre för att få använda automatisk förnyelse av medlemskapet.

Hur bestämdes vilken medlemskapstyp som automatiskt ska förnyas?

Vanligtvis köps samma medlemstyp som du redan använder automatiskt. Om du aktiverar en 7-dagars provperiod från Nintendo eShop, kommer en månads individuellt medlemskap automatiskt att köpas. Om du köper en annan medlemskapstyp från din nuvarande, kommer den senast köpta medlemskapstypen att användas för automatisk förnyelse. Om du till exempel köper ett medlemskap på 12 månader under ett 3 månaders medlemskap kommer nästa automatiska förnyelse att vara ett 12 månaders medlemskap.

Observera: när du använder ett familjemedlemskap är det inte möjligt att ändra den automatiska förnyelsen till ett individuellt medlemskap.

Är det möjligt att stänga av autoförnyelse av medlemskapet?

Ja, det kan stoppas när som helst. Gå in på Nintendo eShop, välj Nintendo Switch Online, klicka på "Pass Settings" och klicka sedan "Terminate Automatic Renewal". Du kan också avbryta automatisk förnyelse genom att gå in på websidan för Nintendo Account. Gå då in i "Shop Menu", klicka på "Pass Settings" och sedan "Terminate Automatic Renewal".

Lista över onlinetjänster

TjänstMedlemIcke medlem
Onlinespel*
Nintendo Switch Online app
Nintendo Entertainment system – Nintendo Switch Online
Save Data Cloud
Exklusiva medlemserbjudanden
Systemuppdateringar
Speluppdateringar
Tillgång till Nintendo eShop **
Registrera och hantera vänner **
Dela skärmdumpar på sociala nätverk **
Mobilappen Nintendo Switch Parental Controls **
Nyheter **

*Med några få undantag krävs det tillgång till Nintendo Switch Online Service för att kunna använda den här tjänsten.

**Ett Nintendo Account krävs för att ta del av den här tjänsten.