Vad är Nintendo eShop?

Nintendo eShop är en onlineaffär där du bland annat kan ladda ner demoversioner av spel, kolla på färska trailers och leta efter information om olika titlar.
 • Från vilka konsoler kommer jag åt Nintendo eShop?
  Nintendo Switch, Wii U och konsolerna i Nintendo 3DS-familjen. I respektive konsols manual finns det tydliga instruktioner för hur du kopplar upp dig mot Nintendo eShop.
 • Hur vet jag om ett spel är bra eller dåligt?

  Ofta finns det minst en film som visar spelet i rörelse, och dessutom kan alla som spelat i minst en timme sätta betyg. Varje spel visar hur många användare som satt betyg samt snittbetyget. På detta sätt får du en bra uppfattning om vilken kvalitet spelet håller. I slutändan beror det givetvis på vad du tycker är bra och vad du tycker är dåligt men många spel erbjuder dessutom en kostnadsfri demo* som du kan ladda ner och provspela.

  *En demo är en utvald del av ett spel som du får prova utan att betala något för att bättre bilda dig en uppfattning om vad det handlar om.

 • Kan jag sätta mina egna betyg?

  Jadå. Det enda som krävs är att du spelat spelet du vill betygsätta i minst en timme.

 • Hur köper jag någonting på Nintendo eShop?

  Du måste fylla på ditt Nintendo eShop-saldo med antingen ett bankkort (VISA eller Mastercard fungerar, tänk på att en vuxen måste fylla i uppgifterna) eller genom att fylla i en aktiveringskod som du hittar på Nintendo eShop-kort som finns att köpa i vissa spel-, service- och matvarubutiker.

  Du måste använda något av dessa två sätt för att handla i Nintendo eShop.

  Sparas mina bankkortuppgifter?

  Du får välja om den ska lagras eller inte (ofta vill man lagra för smidighetens skull så att man slipper mata in alla siffror varje gång saldot ska fyllas på). Däremot måste du, av säkerhetsskäl, ange kortets CSV-kod varje gång.

 • Jag har en nedladdningskod, hur använder jag den?
  1.  Starta ”Nintendo eShop”
  2. Peka på rutan där det står ”Enter Download Code”
  3. Använd pekskärmen för att fylla i din nedladdningskod och klicka på ”ok”
 • Hur mycket minne på konsolen krävs för att ladda ned olika spel?

  Det varierar kraftigt från spel till spel och från konsol till konsol. Spel till Wii U är till exempel oftast större än spel till Nintendo 3DS. Vissa spel tar bara upp några få MB medan andra kräver många GB. Du måste ha tillräckligt med plats på systemminnet för att kunna ladda ned ett spel. Får du slut på minne måste du radera mjukvara som du inte använder så ofta (du kan alltid ladda ned spel du en gång köpt igen utan extra kostnad*).

  *Detta gäller så länge du har kvar ditt Nintendo eShop-konto. Om du raderar ditt konto är dina nedladdade spel borta för alltid.

Felsökning


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige