Skip to main content

Den globala försäljningen för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet passerar 10 miljoner exemplar på bara tre dagar!

torsdag, 24 november 2022
De senaste tillskotten i Pokémon-serien uppnår den största globala lanseringshelgförsäljningen i Nintendos historia.

Nintendo meddelade idag att den globala försäljningen för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet till Nintendo Switch är över 10 miljoner exemplar under de tre första dagarna sedan dessa spelen lanserades världen över den 18 november 2022. Detta är den högsta globala försäljningssiffran någonsin för ett spel på en Nintendo-konsol under tre första dagarna efter release.

Pokémon Scarlet och Pokémon Violet är de senaste spelen i Pokémon-serien och släpps tre år efter Pokémon Sword och Pokémon Shield, som också släpptes till Nintendo Switch. I dessa nya spelen, som välkomnar både nykomlingar och veteraner i serien, kan spelare uppleva ett unikt Pokémon-äventyr i en öppen värld för första gången i serien.

Spelare ger sig här ut på en Pokémon-resa där de fritt utforskar världen i sin egen takt och tar sig an handlingen i valfri ordning. Pokémon Scarlet och Pokémon Violet erbjuder också utökade flerspelarlägen för upp till fyra spelare. Tillsammans går det att strida mot och fånga Pokémon. Spelare också utforska de olika platserna i regionen tillsammans med andra spelare. Oavsett om du utforskar, slåss, deltar i Tera Raid Battles eller bara har en avkopplande picknick, kommer spelare garanterat att få minnesvärda upplevelser tillsammans med sina vänner och sin familj i lokala trådlösa eller online-lägen.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige