Skip to main content

En nybörjarguide till Paper Mario: The Thousand-Year Door

fredag, 24 Maj 2024
En nybörjarguide till Paper Mario: The Thousand-Year Door
Jasså, du letar alltså efter den legendariska skatten som gömmer sig bakom tusenårsdörren? Dåså, låt oss hjälpa dig, vi har nämligen information som kan hjälpa dig i jakten på kristallstjärnorna. Bara läs vidare så kommer du att börja hitta skatter på nolltid!

En uppmaning om hjälp

Om du inte vet vad du ska göra härnäst behöver du bara fråga dina partners! Tryck bara på ZL-knappen så kommer en av dem att ge dig en idé om vart du ska gå. Om Goombella är vid din sida kan du dessutom trycka på X-knappen när som helst för att få användbar information om platser eller personer i närheten.

Gör en anteckning

Inte ens den berömde Mario kan göra allt första gången! Om du upptäcker något konstigt eller udda som du inte kan förstå dig på, bry dig inte om detaljerna – gå bara vidare och kom tillbaka senare. Du kanske lär dig något nytt eller får en ny vän som kan hjälpa dig att lösa problemet!

Känn din fiende

Goombella kan stå på sig i en strid, men hon kan också hjälpa till på andra sätt! Om du använder hennes "Tattle attack" på någon i strid, berättar hon allt om dem: styrka, taktik, allt. Om du sedan råkar slåss med dem igen i framtiden vet du allt du behöver för att besegra dem.

Låt det skina

Håll ögonen öppna efter saker som glittrar när du utforskar! Alla "Shine Sprites" du samlar kan användas av Merlon i Rogueport för att stärka dina partners, medan "Star Pieces" som är svårare att hitta är bra att byta med Dazzle i Rogueport Underground mot alla möjliga "Badges".

Blinga upp med "Badges"

På tal om "Badges", se till att du utrustar dig med en massa av dem. Genom att mixa och matcha "Badges" kan du få alla möjliga fördelar: nya attackrörelser, ökad styrka, sätt att undvika att bli skadad när du blir attackerad och mycket mer. Bär de som fungerar bäst för dig!

Konsten att slåss

Om du vill ha hjälp med att finslipa dina stridskunskaper ska du hålla utkik efter en Toad klädd helt i lila – det är Battle Master. Han vet bokstavligen ALLT som finns att veta om strid, så hör gärna av dig till honom. Han låter dig till och med öva på dina drag om du frågar snällt!

Ladda upp, på ditt sätt

Du vet väl att du tjänar "Star Points" på att vinna strider? Med 100 av dem kan du välja hur du vill bli starkare! Välj den som passar dig bäst: "Heart Points" ger mer hälsa, "Flower Points" låter dig använda kraftfulla rörelser oftare i strid och "Badge Points" innebär att du kan utrusta fler "Badges".

Men oroa dig inte om du ändrar dig senare. Det finns någon gömd djupt inne i Rogueport Ruins som kan hjälpa dig att ändra på saker och ting... till ett visst pris, förstås!

Dubbeltrubbel

På den östra sidan av Rogueport ligger Troubles Center, där människor från hela världen delar med sig av sina problem. Jakten på kristallstjärnorna är superviktig, men det finns alltid tid att hjälpa någon! Ta en paus för att lösa ett problem eller två, och du kanske till och med får en fin belöning för dina ansträngningar ... eller kanske till och med får en ny vän!

Rör, rör, rör överallt

Det går ett rykte om att det finns ett konstigt rum djupt under Rogueport som ser ut att ha plats för... massor av rör! Du bör definitivt försöka hitta det och sedan kolla tillbaka när du utforskar världen. Vem vet, kanske hjälper det dig att besöka platser du redan har besökt snabbt och enkelt!

Det finns mycket mer att utforska längs vägen, men ditt äventyr har bara börjat! Det är bäst att du ger dig av – den legendariska skatten kommer inte att hitta sig själv...


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige