Skip to main content

Game Builder Garage till Nintendo Switch

torsdag, 6 Maj 2021
Har du någonsin drömt om att skapa ditt eget spel? Den drömmen kan bli verklighet med Game Builder Garage som kommer exklusivt till Nintendo Switch den 11 juni via Nintendo eShop. Med den här nya programvaran kan alla ha kul när de lär sig att skapa och dela med sig av sina egna spel.

I spelet finns så kallade Nodons som är varelser, med stora personligheter, som används för att bygga dina spel från grunden. Det finns dussintals Nodons i Game Builder Garage, alla med en unik funktion, och du kan lära dig att bygga spel bara genom att koppla ihop dem på olika sätt. På så sätt får du lära dig grunderna i spelprogrammering på ett roligt och intuitivt sätt. Du kommer också att kunna skapa ett brett utbud av olika typer av spel. Allt från sidscrollande plattformsspel till racingspel med mera!

Första gången du startar upp spelet kommer du att börja med Lesson Mode. Där kommer Nodon-varelserna att lära dig grunderna i hur man gör spel, steg för steg, i den takt du själv väljer.

I spelläget Free Programming Mode kan du skapa det du vill och testa om det fungerar som du tänkt dig.

Game Builder Garage kan styras med en Joy-Con, Nintendo Switch Pro Controller eller kontrollerna på Nintendo Switch Lite, men du kan också bygga spel genom att koppla en kompatibel datormus till USB-porten på Nintendo Switch-dockan.

images/_news/2021/game-builder-garage/Switch_GBG_eGDP_Capture_Checkpoint01_slide_4_SCRN.png
images/_news/2021/game-builder-garage/Switch_GBG_eGDP_FreePrograming_SCRN.png
images/_news/2021/game-builder-garage/Switch_GBG_eGDP_Nodon_slide_2_SCRN.png
images/_news/2021/game-builder-garage/Switch_GBG_eGDP_OnARoll_SCRN.png

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige