Skip to main content

Nintendo firade MAR10 DAY med spel, filmnyhet och LEGO!

tisdag, 12 mars 2024
Som en del av söndagens firande av MAR10 DAY släppte Nintendo en överraskningsvideo där man tillkännagav releasedatum för två efterlängtade titlar med Mario och hans vänner, samt tre klassiska spel som snart blir tillgängliga för Nintendo Switch Online-medlemmar på Nintendo Switch, plus utannonserandet av en ny animerad film baserad på Super Mario Bros. värld.
 • Paper Mario: The Thousand-Year Door!: Den 23 maj kan du äventyra tillsammans med Mario och hans vänner genom en värld av papper när du avslöjar mysteriet med den tusenåriga dörren. Detta mysiga och roliga rollspelet kommer till Nintendo Switch tjugo år efter den ursprungliga debuten på Nintendo GameCube. Denna finslipade versionen har förbättrad grafik, ett uppdaterat soundtrack och nya spelfunktioner.
 • Luigi’s Mansion 2 HD: Hjälp Luigi att hitta de saknade skärvorna från den mörka månen som finns utspridda i flera olika hemsökta herrgårdar, alla med sina egna pussel att lösa och spöken att fånga. Den 27 juni kan du använda ditt superstarka spökjaktsverktyg, Poltergust 5000, för att suga upp spöken (och gardiner) och blåsa ut luft för att söka igenom varje skrymsle och vrå i de kalla, men charmiga herrgårdarna. Detta kusliga, men roliga äventyret, som ursprungligen släpptes till Nintendo 3DS, kommer visuellt förbättrad i HD till Nintendo Switch.
 • Tre klassiska Mario Game Boy-spel kommer till Nintendo Switch Online den 12 mars:
  • Först har vi Dr. Mario, den klassiska pusselutmaningen för dem som söker ett botemedel mot tristess. Kasta vitaminkapslar med flera nyanser i en flaska fylld med en mängd olika otäcka virus och flytta, snurra och arrangera dem tills virusen försvinner.
  • Mycket står på spel i originalversionen av Mario Golf när du tävlar om att bli golfens Grand Champion. Fyra klubbmästare står i din väg och du måste besegra dem alla för att få en chans att spela mot den mest berömda golfaren i landet!
  • I Mario Tennis kan du utvecklas från nybörjare till proffs genom att finslipa dina färdigheter i fyra roliga spellägen. Träna på Royal Tennis Academy, ta dig an Mario Tour och håll dina färdigheter på topp genom en rad utmanande minispel.
 • Spännande LEGO Super Mario-nyheter: LEGO har släppt en spännande teaser om vad som är nästa steg i LEGO Super Mario-universumet. Teasern visade en silhuett av en gokart tillverkad av LEGO-klossar tillsammans med en LEGO® Mario™ figur. Du hörde rätt: Mario Kart kommer till LEGO Super Mario i framtiden!
 • Ny animerad film baserad på världen i Super Mario Bros.: Shigeru Miyamoto gjorde ett överraskande framträdande i videon för att tillkännage att Nintendo arbetar tillsammans med Illumination på en ny animerad film baserad på Super Mario Bros. Filmen kommer att släppas den 3 april 2026 i USA och på många andra marknader globalt under april månad.

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige