Skip to main content

Nintendo Switch föräldrakontroll: tre säkerhetstips för föräldrar

tisdag, 21 november 2023
Spendera mindre tid på att oroa dig, och mer tid på att ha roligt!

Är du nyfiken på hur dina barn använder Nintendo Switch? Kanske vill du veta hur länge de spelar eller vilka typer av spel de spelar? Det är enkelt att skapa en säker spelmiljö för dina barn på Nintendo Switch med hjälp av både den föräldrakontroll som finns på konsolen och via den kostnadsfria appen Nintendo Switch Parental Controls för din mobiltelefon.

Ta en titt på vad appen kan göra eller läs vidare för tre tips för att hålla koll på vad dina barn håller på med på din Nintendo Switch-konsol.

1: Hur mycket spelar mina barn på Nintendo Switch?

Du kan hålla dig informerad om hur mycket tid dina barn spenderar på att spela Nintendo Switch via appen Parental Controls. Appen låter dig också sätta gränser för hur länge eller hur sent Nintendo Switch-konsolen får användas varje dag. När tidsgränsen har uppnåtts får dina barn ett meddelande på skärmen om att deras speltid för dagen är slut.

Du kan också inaktivera dessa funktioner tillfälligt eller för en hel dag om du vill ge dina barn lite extra speltid.

2: Hur kan jag övervaka vilken typ av spel mina barn spelar??

Du kan känna dig trygg med att dina barn bara kan spela spel som är lämpliga för deras ålder genom att begränsa vilka spel de har tillgång till baserat på spelens åldersmärkning (PEGI). Denna typ av föräldrakontroll kan ställas in i appen eller direkt på konsolen.

Om du fritt vill välja vilka Nintendo Switch-spel som är lämpliga för dina barn att spela, oavsett åldersgräns, kan du använda en funktion i appen Parental Controls för att ge dina barn tillgång till specifika spel som du har valt för dem.

Appen ger dig också en månatlig sammanfattning som visar vilka spel de har spelat nyligen och hur länge. Det är också ett praktiskt sätt att se vilka typer av spel dina barn är intresserade av och starta en konversation om spel med din familj!

3: Hur kan jag hindra mina barn från att göra inköp?

Om du vill se till att dina barn inte spenderar några pengar på Nintendo eShop utan ditt medgivande är det enkelt att ställa in utgiftsbegränsningar i menyn Family Group i inställningarna för ditt Nintendo-konto.

Mer info om hur du begränsar inköp hittar du här.

CI NSwitch ParentalControl Tips2023 01 image950w

För fler tips och information hänvisar vi till sidan föräldrakontroller.


Letar du efter Nintendo Switch-spel som är lämpliga för dina barn??

Här är några populära och kommande titlar som vi rekommenderar för alla åldrar!


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige