Skip to main content

Paper Mario: The Thousand-year Door lanseras för Nintendo Switch torsdagen den 23 maj

tisdag, 21 Maj 2024
Följ Mario med vänner på äventyr och upptäck vilka legendariska skatter som gömmer sig bakom den tusenåriga dörren.

Mario besöker Rogueport, den ökända staden bebodd av skurkar och banditer, för att hjälpa prinsessan Peach med en skattjakt. Men Peach syns inte till någonstans. Efter att ha lärt sig om legenden om kristallstjärnorna ger sig Mario ut för att hitta dem och förhoppningsvis även prinsessan.

Mario är inte den enda som hoppas på att hitta kristallstjärnorna – och det är inte bara Bowser som vill ställa till problem den här gången. Kan vår hjälte gräva fram dessa uråldriga artefakter, öppna tusenårsdörren som ligger djupt begravd under staden och kanske till och med rädda världen?

För att hitta kristallstjärnorna måste spelarna ta sig utanför Rogueports murar och utforska världen. Längs vägen väntar alla möjliga upptäckter: en enorm drake som gömmer sig i ett läskigt slott, en fördömd stad som är höljd i evig skymning, vågat detektivarbete ombord på ett tåg i rörelse och mycket mer. Konfrontera fiender i turordningsbaserade strider på en pappskiva inför en entusiastisk publik. Ju bättre du gör ifrån dig, desto mer kommer publiken att heja på dig!

Under äventyrets gång kommer Mario att upptäcka mystiska svarta kistor som, när de öppnas, ger honom speciella Paper-förmågor. Dessa förmågor kan hjälpa spelarna att övervinna hinder: Förvandla dig till ett pappersplan för att flyga över luckor eller bli papperstunn för att klämma dig igenom trånga utrymmen.

Men det är bara början, fler förmågor väntar på att upptäckas när Paper Mario: The Thousand-year Door lanseras till Nintendo Switch den 23 maj.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige