Skip to main content

Xenoblade Chronicles 3 släpps den 29 juli i år!

tisdag, 19 april 2022
Xenoblade Chronicles 3 till Nintendo Switch släpps tidigare än väntat! Spelet var ursprungligen tänkt att lanseras i september 2022, men kommer istället att släppas redan den 29 juli 2022.

I detta, det senaste spelet från rollspelsserien Xenoblade ger du dig ut på ett episkt äventyr med en storslagen handling där "livet" är det centrala temat. Samtidigt knyts också historien ihop med de framtida händelserna i de två tidigare Xenoblade Chronicles-spelen.

Spelare kommer att ta sig an i rollerna som huvudpersonerna Noah och Mio som befinner sig mitt i kaoset mellan nationerna Keves och Agnus. Sex karaktärer från dessa nationer går samman för att lära sig sanningen bakom konflikterna och tar sikte på Swordsmarch, ett land som genomborrats av ett gigantiskt svärd.

Den senaste trailern avslöjar orsaken till gruppens äventyr i Aionios, en vidsträckt och sublim värld. Trailern avslöjar också nya detaljer om stridssystemet i spelet som:

  • Slåss med upp till sju karaktärer: Liksom i tidigare Xenoblade Chronicles-spel börjar striderna med att direkt möta fiender på fältet. Spelare kan kontrollera Noahs sällskap med sex karaktärer samt ytterligare karaktärer som de kommer att möta under äventyret. Varje karaktär har sin egen roll i striderna, vilket möjliggör olika strategier.
  • Byte av klass: Noah är en Swordfighter, specialiserad på närstridsattacker, medan Mio är en Zephyr, som drar till sig fiendens uppmärksamhet och undviker attacker. Således har varje karaktär sin egen klass med sina egna styrkor. I takt med att spelare kommer längre in I äventyret går det att byta karaktärers klass och skapa en synnerligen anpassad grupp kämpar.
  • Nytt Interlink-system: Vart och ett av tag-team-paren, Noah och Mio, Lanz och Sena, Eunie och Taion kan använda Interlink-systemet om vissa villkor är uppfyllda. De kommer sedan att kombineras till en så kallad jätteform som kallas Ouroboros. Varje Ouroboros har sin egen kraftfulla uppsättning attacker, och att bestämma när man ska förvandla sig är nyckeln till att vinna en strid.

En Collector's Edition av spelet kommer att finnas tillgänglig exklusivt i My Nintendo Store, inklusive artwork från Masatsugu Saito, en inbunden artbook med över 250 sidor och en steelbook samt själva spelet. Mer information om Collector's Edition kommer längre fram.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige